توزیع کالابرگی اجناسی که ارز مرجع دریافت می‌کنند

گروه بازرگانی- به دنبال انتشار خبری در روزنامه دنیای اقتصاد از «طرح مجلس برای بازگرداندن کوپن به اقتصاد» واکنش‌ها به این موضوع آغاز شده است، رییس ستاد بسیج اقتصادی کشور نیز که اصلی‌ترین متولی توزیع کوپن در کشور محسوب می‌شود، پس از آنکه موافقت خود را با این طرح اعلام کرد، روز گذشته نیز پیشنهاد داد: تا کالاهای برخوردار از ارز دولتی به صورت کوپنی توزیع شوند. بهمن حاجعلی با بیان اینکه توزیع کالابرگی بهترین روش پوشش فاصله بین نرخ ارز آزاد و مرجع است، گفت: ۱۰۰ عامل صنفی شبکه توزیع کالاهای اساسی اعلام آمادگی کرده‌اند.

او در گفت‌وگو با «فارس» در واکنش به این سوال که برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر احیای کالابرگ منتشر کرده‌اند، گفت: من از این موضوع اطلاعی ندارم، از تصمیمات دولت هم خبر ندارم و در این باره من هم تصمیم‌گیرنده نیستم.

او در عین حال افزود: من معتقدم اگر برای واردات کالاهای اساسی ارز مرجع داده می‌شود و برای سایر کالاها ارز آزاد این باعث می‌شود تا در بازار با اختلاف قیمت مواجه باشیم، بنابراین برای پوشش دادن این اختلاف قیمت باید عدالت و کرامت انسانی رعایت شود.

رییس ستاد بسیج اقتصادی گفت: در ایام ماه مبارک رمضان در برخی از نقاط شهر مرغ ۴۷۰۰ تومانی عرضه می‌شد، اما در بسیاری از نقاط شهر قیمت مرغ به ارقام بالاتری هم رسید؛ اما آیا شما توانستید از این مرغ‌ها استفاده کنید یا من که کارمند وزارتخانه هستم توانستم؟ پاسخ خیر است؛ چرا که ما در شأن خودمان ندیدیم تا در صف‌های طولانی بایستیم تا بتوانیم مرغی تهیه کنیم.

حاجعلی افزود: به نظر می‌رسد که در توزیع به این شکل عدالت رعایت نمی‌شود؛ اما در توزیع شبکه کالابرگی ۱۰۰ هزار عامل صنفی برای توزیع کالاهای اساسی تعریف شده است و این شبکه اعلام آمادگی می‌کند تا در مواقع ضروری مورد استفاده قرار بگیرد.

او افزود:‌استفاده از شبکه کالابرگی به معنای توزیع یارانه‌ای نیست، بلکه فاصله بین ارز مرجع و آزاد در قیمت کالاهای اساسی پوشش داده می‌شود. به گفته حاجعلی استفاده از شبکه کالابرگی بهترین روش برای توزیع عادلانه با حفظ کرامت مردم است؛ چرا که این شبکه ساختار ۲۵ ساله دارد.

او فزود: اینکه به صورت کالابرگ‌های فعلی یا کارت‌های الکترونیکی از شبکه کالابرگ استفاده شود فرقی نمی‌کند.