فراسو
چای ایرانی در انبار چای هندی در بازار!
گروه بازرگانی - رییس اتحادیه چایکاران کشور با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۲۰ هزار تن چای خشک به نام چای سنواتی در کشور انبار شده است، گفت: کیفیت چای هندی موجود در بازار بسیار پایین است، چون هندیها برای دادن طعم و عطر از دارو و مواد شیمیایی استفاده میکنند. ایرج هوسمی در گفتوگو با «مهر» در خصوص واردات چای هندی به کشور پرسید: چرا باید در شرایطی که حداقل ۲۲۰ هزار تن چای داخلی به دلیل اعمال سیاستهای نادرست انبار شوند و آن وقت چای بیکیفیت هندی را به کشور وارد کنیم؟!
وی با بیان اینکه مافیای چای به اندازه کافی چای را وارد میکند و دیگر نیازی به واردات چای از هند نداریم، گفت: کیفیت چای هندی بسیار پایین است، چون هندیها برای دادن طعم و عطر از دارو و مواد شیمیایی استفاده میکنند که برای سلامتی انسان بسیار مضر است.
رییس اتحادیه چایکاران کشور خاطرنشان کرد: این در حالی است که چای ارگانیک ایرانی از نظر کیفیت یکی از بهترین چایهای دنیا به شمار میآید، اما متاسفانه مسوولان نه تنها از این محصول استراتژیک حمایت نمیکنند، بلکه در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی با اعمال سیاستهای نادرست مانند اعلام نرخ تضمینی بسیار ناچیز برای خرید چای و واردات چای خارجی با کیفیت پایین به این صنعت عظیم در کشور لطمه میزنند.
وی اضافه کرد: مسوولان اسم چای انبار شده را چای سنواتی میگذارند؛ در حالی که تا سال ۱۳۶۰ همه محصول چای مصرف میشد و حتی یک کیلوگرم هم در پایان اسفند ماه به نام چای سنواتی باقی نمیماند و این گونه تولید این محصول در کشور رونق گرفته بود.
این فعال بخش صنعت تولید چای کشور تصریح کرد: متاسفانه مسوولان ذیربط به جای اینکه وضعیت معیشتی کشاورزان چایکار را سروسامان بدهند و از تولید داخلی حمایت کنند، اقدام به واردات محصولات مختلف آن هم با کیفیت پایین مثل چای و برنج از هند میکنند.
وی در ادامه درخصوص میزان برداشت چای خشک از مزارع چای کشور عنوان کرد: در شرایط فعلی به دلیل سوء مدیریت از ۳۴ هزار هکتار مزارع چای کشور، فقط حدود۲۵ تا ۳۰ هزار تن محصول چای خشک به دست میآید، در حالی که چند سال گذشته با اعمال مدیریت صحیح حتی تا ۷۰ هزار تن محصول چای خشک به دست میآمد.
هوسمی با بیان اینکه به طور متوسط میزان مصرف چای در کشورمان بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تن چای خشک است، گفت: از این میزان در حدود ۱۰۰ هزار تن چای وارداتی است که بخش قابلتوجهی از آن به دست مافیای چای است.
به گفته وی، اراضی کشاورزی چایکاری شده ظرفیت بالقوه تولید ۱۵۰ هزار تن چای خشک مصرفی کشور را دارند که اگر با اعمال سیاستهای حمایتی و تشویقی از سوی دولت همراه شود، کشاورزان با بیشتر شدن انگیزه شان خواهند توانست این میزان چای را در کشور تولید کنند. این سخنان در حالی مطرح شده که دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران با دفاع از واردات چای هندی به کشور، از ارسال نامه ای به سازمان توسعه تجارت برای تغییر اولویت ارز تخصیصی واردات چای بنا به درخواست بازرگانان هندی خبر داد.
محمد مهدی راسخ عنوان کرد: هماکنون چای در اولویت ششم تخصیص ارز (ارز حاصل از صادرات) قرارگرفته که بازرگانان هندی درخواست تغییر اولویت را به جایگاه نخست یعنی اختصاص ارز مرجع را دارند. راسخ در ادامه عنوان کرد: فرآیند مبادله کالا میان ایران و هند براساس روپیه تعیین شده است و هندیها معتقدند برای ایجاد تعامل در این رویه باید ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی به کالاهای آنها اختصاص یابد.
وی گفت: یکی از نیازهای وارداتی ایران همواره چای بوده و بخش عمده نیاز داخل از محل واردات تامین میشود؛ بنابراین با توجه به درخواست طرف هندی و در عین حال مرغوب بودن چای این کشور به نظر میرسد زمان حاضر فرصت خوبی است تا بخش خصوصی نیاز کشور را از هند تامین کند.
ارسال نظر