ورود ریاستجمهوری به ماجرای مرغ
گروه بازرگانی - مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با بیان اینکه فردا (سه شنبه)، اتحادیهها و تشکلهای مرغداران گوشتی جلسه ویژهای را با حضور مسوولان مربوطه در ریاستجمهوری برگزار خواهند کرد، از جمع آوری اطلاعات، اسناد و مدارک در این رابطه برای ارائه در این جلسه خبر داد. حسین مقدم نیا در گفتوگو با «مهر»، در خصوص ابلاغ بخشنامه جدید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ساماندهی وضعیت قیمت مرغ در بازار گفت: تاکنون هیچ بخشنامه ای در این رابطه به دست ما نرسیده است. وی با بیان اینکه وضعیت نهادهها به ویژه نهاده کنجاله سویا و همچنین وضعیت قیمتی مرغ در بازار دارای ابعاد تازه تری شده است، گفت: براساس تصمیمات اتخاذ شده، قرار است همه اتحادیهها و تشکلهای مرغداران گوشتی سه شنبه این هفته جلسه ای را در رابطه با موضوعات مرتبط با این صنعت با حضور کارشناسان و مسوولان مربوطه در ریاستجمهوری داشته باشند.
در حال حاضر قیمت مرغ دولتی و بازار به ترتیب ۴۷۰۰ و ۷۰۰۰ تومان گزارش شده است.
با وجود اینکه ستاد تنظیم بازار تاکید کرده که فروش هر کیلو مرغ با قیمت بیش از ۵۲۰۰ تومان غیر قانونی است، اما همچنان خردهفروشیها در سطح شهر مرغ را با قیمتهای بیش از این عرضه میکنند. این در حالی است که همزمان با آغاز توزیع مرغ دولتی با قیمت مصوب ۴۶۵۰ تومان پیشبینی میشد که قیمتها در بازار کاهش یابد، اما با ورود به ماه مبارک رمضان تقاضا برای خرید مرغ افزایش یافته است. از سوی دیگر، عدم عرضه کافی مرغ با قیمت دولتی و تشکیل صفهای طویل برای خرید آن در مراکز عرضه مستقیم کالا باعث شده که مردم بخش زیادی از نیازهای خود را از بازار آزاد تامین کنند.
همچنین کمبود در عرضه خوراک دام باعث افزایش قیمت مرغ شده، به طوری که هماکنون قیمت آن در خردهفروشیها به کیلویی ۷۵۰۰ تومان نیز رسیده است.
ثبت سفارش ۶۰ هزار تن مرغ وارداتی
البته از سوی دیگر، معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از عرضه روزانه ۱۰۰۰ تن مرغ منجمد در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا ویژه طرح ضیافت و ثبت سفارش ۶۰ هزار تن مرغ وارداتی خبر داده و گفته است: از این میزان در حال حاضر پنج هزار تن وارد کشور شده، پنج هزار تن نیز در مرزها است و ۲۰ هزار تن دیگر ظرف روزهای آینده وارد کشور میشود که به قیمت ۴۴۰۰ تومان در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا توزیع خواهد شد. حسن رادمرد با اشاره به عرضه بیش از تقاضای مرغ در ماه رمضان افزود: مرغداریها با توجه به جوجهریزیهای انجام شده و تامین نهادههای طیور با کمبودی برای تولید مواجه نیستند و در حال حاضر مشکلی برای عرضه مرغ براساس نیاز بازار وجود ندارد. به گفته وی، با ذخیرهسازیهای صورت گرفته برای تامین مرغ در ماه رمضان، در این ماه ۱۶۰ هزار تن تولید مرغ انجام میشود که نسبت به ماههای قبل ۱۵ درصد رشد خواهد داشت. رادمرد در ادامه با اشاره به رفع مشکل تولیدکنندگان مرغ برای تهیه و تامین نهادههای طیور اظهار کرد: بر اساس تفاهم نامههای امضا شده به منظور تامین کنجاله سویای مورد نیاز واحدهای تولیدی از طرف دولت، با مشکلی برای تولید مرغ گوشتی مواجه نخواهیم بود.
وی همچنین به عرضه ۴۷۰۰ تومانی مرغ منجمد در نمایشگاههای ویژه طرح ضیافت اشاره کرد و گفت: ۲۰ هزار مرغ منجمد نیز از برزیل در حال ورود به کشور است. سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی با اشاره به تنظیم بازار مرغ و جلوگیری از نوسانات قیمتی آن نیز تصریح کرد: در این رابطه شرکت پشتیبانی امور دام تحویل ۵۴ هزار تن نهاده خوراک مرغ به اتحادیه سراسری مرغداران برای توزیع بین مرغداران گوشتی را آغاز کرده است.
ارسال نظر