دنیای اقتصاد- با برگزاری انتخابات هیات‌رییسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران، «یحیی آل‌اسحاق» در ریاست اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران ابقا شد. نتایج این انتخابات همچنین به ابقای نواب اول و دوم رییس منتهی شد و بر این اساس تنها دو عضو از هیات‌رییسه پنج نفره انتخابی این اتاق؛ یعنی خزانه‌دار و منشی هیات‌رییسه، برگزیدگان جدید هستند. براساس انتخابات انجام شده، یحیی آل‌اسحاق، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران در دوره ششم تنها کاندیدای ریاست این اتاق در دوره هفتم و بی‌رقیب بود که از میان 57 رایی که به گلدان‌های اخذ رای انداخته شد، با 47 رای موافق، در سمت قبلی خود ابقا شد.

هیات‌رییسه جدید اتاق تهران تعیین شد
«آل‌اسحاق» همچنان رییس اتاق پایتخت ماند
نفیسه آفرین‌زاد
درپی برگزاری انتخابات هیات‌رییسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران، «یحیی آل‌اسحاق» در ریاست اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران ابقا شد. نتایج این انتخابات همچنین به ابقای نواب اول و دوم رییس منتهی شد و بر این اساس تنها دو عضو از هیات‌رییسه پنج نفره انتخابی این اتاق یعنی خزانه‌دار و منشی هیات‌رییسه، برگزیدگان جدید هستند.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، با گذشت حدود دو ماه از برگزاری هفتمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، بالاخره انتخابات هیات‌رییسه اتاق تهران که پیش از این قرار بود در دو تاریخ مختلف یعنی نیمه دوم اسفند ماه و پس از آن، ابتدای نیمه دوم فروردین ماه برگزار شود، روز گذشته در جریان برگزاری نخستین نشست هیات نمایندگان دوره هفتم برگزار شد تا ۶۰ نماینده اتاق تهران که ۴۰ تن منتخب بخش خصوصی و ۲۰ تن نیز منصوب دولت هستند، رییس و چهار عضو دیگر هیات‌رییسه اتاق تهران در دوره چهار ساله بعدی را تعیین کنند.
نگاهی به ترکیب هیات‌رییسه منتخب اتاق تهران در دوره جدید نشان می‌دهد که اگرچه سه گروه مجمع فعالان توسعه، خواستاران تحول و پیشگامان اقتصاد، در مجموع و در مقایسه با کاندیداهای مستقل، بیشترین اثرگذاری را در فرآیند انتخابات داشتند، اما به نظر می‌رسد ارزیابی جمعی فعالان اقتصادی از ترکیب بخش عمده هیات‌رییسه دوره ششم، به نوعی مثبت و تعیین‌کننده ترکیب این هیات در دوره هفتم بوده است.
اگرچه جلسه انتخابات هیات‌رییسه اتاق تهران که به تعویق افتادن چند باره آن، انتقاد فعالان بخش خصوصی را برانگیخته بود، بدون حضور خبرنگاران و پشت درهای بسته انجام شد، در آخرین ساعات دیروز بود که روابط عمومی این اتاق اعلام کرد: براساس انتخابات انجام شده، یحیی‌آل‌اسحاق، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران در دوره ششم تنها کاندیدای ریاست این اتاق در دوره هفتم و بی‌رقیب بود که از میان ۵۷ رایی که به گلدان‌های اخذ رای انداخته شد، با ۴۷ رای موافق، در سمت قبلی خود ابقا شد.
در مورد ریاست مجدد آل‌اسحاق و ابقای وی به عنوان رییس در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن پایتخت، با اظهارنظرهایی که پیش از برگزاری جلسه انتخابات هیات‌رییسه از سوی فعالان مختلف اقتصادی، اعضای ترکیب هیات‌رییسه اتاق در دوره ششم و حتی رقبای احتمالی وی در گروه‌های انتخاباتی مختلف صورت گرفته بود، عملا تردیدی وجود نداشت؛ چرا که برآیند جمعی از نظرات مطرح شده در مورد عملکرد آل‌اسحاق در دوره ششم فعالیت اتاق بازرگانی تهران مثبت بود که به گفته کارشناسان اقتصادی، شاید بخش اعظم این موضوع، به برقراری رابطه و تعامل دوستانه وی با دولتی‌ها در این دوره برمی‌گردد.
یحیی آل‌اسحاق که دارای لیسانس بازرگانی، فوق لیسانس مدیریت صنعتی و دکترای مدیریت استراتژیک است و سوابقی چون معاونت وزیر بازرگانی، نایب رییسی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، معاونت وزیر صنایع در امور اقتصادی و بین‌الملل، معاونت بازرگانی سازمان صنایع دفاع، کسب مقام وزارت در وزارت بازرگانی، عضویت هیات امنای دانشگاه‌های شرق کشور، ریاست انجمن علمی بازرگانی ایران، عضویت هیات امنا و قائم مقامی بنیاد مستضعفان، ریاست هیات‌مدیره سیمان تهران و ده‌ها شرکت بزرگ اقتصادی و در نهایت، ریاست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در دوره ششم را در کارنامه کاری خود دارد، «افزایش تعامل دولت و بخش خصوصی با یکدیگر» را در سرلوحه برنامه کاری خود برای چهار سال آینده قرار داده تا به گفته خویش، محوری‌ترین محور اصلاح اوضاع اقتصادی کشور را به سرانجام برساند.
«محمد صادق مفتح» همچنان نایب رییس اول
بر اساس این گزارش، انتخابات نایب رییسی اول اتاق تهران با سه کاندیدا برگزار شد. در انتخابات روز گذشته اتاق تهران که با حضور ۵۸ نفر (در این جلسه، سید کاظم دوست حسینی، نماینده وزارت بازرگانی در اتاق تهران و فریال مستوفی، عضو برگزیده هیات نمایندگان اتاق تهران در بخش صنعت غایب بودند) برگزار شد، علاالدین میرمحمد صادقی، عضو ۳۰ ساله هیات نمایندگان اتاق تهران، محمد صادق مفتح، نماینده وزارت بازرگانی و جمشید عدالتیان، نماینده گروه خواستاران تحول در اتاق بازرگانی تهران برای کسب کرسی نایب اولی هیات‌رییسه کاندید شده بودند که از این بین، محمد صادق مفتح که در دوره ششم، نایب رییس اول اتاق پایتخت بود، در دوره هفتم نیز با ۴۷ رای در سمت خود ابقا شد. او که دارای مدارک لیسانس مهندسی مکانیک و فوق لیسانس مدیریت است، سوابقی چون قائم مقامی مدیرعامل سازمان صنایع دستی ایران، معاونت اشتغال بنیادامور جنگ زدگان، ریاست هیات‌مدیره و مدیریت عامل شرکت اتاق‌های سرد،ریاست هیات‌مدیره شرکت‌های بعثت و سرای سرد،ریاست هیات‌مدیره و مدیریت عامل شرکت بار و انبار، ریاست هیات‌مدیره و مدیریت عامل شرکت گسترش خدمات بازرگانی،اجرای پروژه‌های کوثر بندرعباس، کوثر چابهار، کوثر دزفول، کوثر ماهشهر و طرح توسعه مجتمع شهید امین‌زاده، ریاست هیات‌مدیره و مدیریت عامل شرکت گسترش و خدمات بازرگانی، ریاست مدیریت بازرگانی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران،عضویت در هیات موسس و هیات امنای روزنامه جام‌جم،عضویت در هیات امنای صندوق بازنشستگی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران،نایب رییسی هیات‌مدیره شرکت‌های تکتا، صوتی تصویری سروش و سروش رسانه، ریاست هیات‌مدیره و مدیریت عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی،نایب رییسی هیات‌مدیره کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی را در کارنامه کاری خود دارد.
‌‌‌‌ابقای میرمحمد صادقی در سمت نایب رییسی دوم
‌‌همان طور که فعالان اقتصادی پیش از این پیش‌بینی کرده بودند، انتخابات هیات‌رییسه اتاق تهران به گونه‌ای پیش رفت که ترکیب بخش اصلی این هیات دست نخورده باقی ماند. بر این اساس، علاءالدین میرمحمد صادقی نیز به عنوان نایب رییس دوم اتاق بازرگانی پایتخت که در این دوره از انتخابات با گروه مجمع فعالان توسعه اقتصاد در رقابت‌های انتخاباتی حاضر شده بود، با ۴۲ رای در سمت خود ماندگارشد.
این فعال سرشناس بخش خصوصی سوابقی چون تاسیس و ریاست هیات‌مدیره و مدیریت عامل شرکت گچ مازندران سمنان و عضویت در هیات‌مدیره شرکت‌های کشتیرانی نوح، گچ آذربایجان، لیکا (تولید‌کننده پوکه و بلوک سبک صنعتی)، کارخانجات ریسندگی بافندگی جامعه، شرکت صادراتی بنادر جنوب، شرکت صنایع گچ خوزستان، کارخانجات گچ یزد، شرکت ریسندگی و بافندگی شهید مطهری، شرکت پخش سیمان کشور، شرکت تولیدات معدنی، صنایع گچ بلور خراسان و شرکت آجر ماشینی ورع را در کارنامه کاری خود دارد.
او که به عنوان اولین صادر‌کننده سیمان ایران به خارج کشور شناخته شده، بنیانگذار، موسس و رییس هیات‌مدیره اتاق‌های مشترک ایران و کانادا، ایران و افغانستان، کمیته مشترک ایران و کره، شورای مشترک ایران و دبی، شورای مشترک ایران و عمان، شورای مشترک ایران و قطر، شورای مشترک ایران و بحرین، شورای مشترک ایران و عربستان سعودی، اتحادیه تولید‌کنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران، انجمن صنایع و معادن گچ کشور و خانه معدن ایران نیز است.
البته این فعال اقتصادی مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی - اجتماعی را نیز در سوابق خود به ثبت رسانده که تاسیس سازمان اقتصاد اسلامی ایران و چندین موسسه خیریه از آن جمله است. جمشید عدالتیان نیز با 16 رای، از دور رقابت باز ماند.
«سید حمید حسینی» خزانه‌دار شد
در این دوره از انتخابات هیات‌رییسه اتاق تهران، خزانه‌داری بخشی بود که قرار است از این پس به جای شاهرخ ظهیری، خزانه‌دار اتاق تهران در دوره ششم، چهره جدیدی را به خود ببیند.
وی که در ترکیب هیات‌رییسه اتاق، چهره‌ای تازه و در ترکیب اعضای هیات نمایندگان اتاق، نامی شناخته شده است، «سید حمید حسینی» است که با کسب ۱۸ رای بیشتر از رقیب خود یعنی محمدرضا بهرامن (با ۲۰ رای)، کرسی خزانه‌داری اتاق تهران را از آن خود کرد.
سید حمید حسینی دارای دکترای مدیریت بازرگانی است و ریاست هیات‌مدیره گروه بین‌المللی مذاکرات و مدیریت عامل شرکت پالایشگاه نفت سروش و ریاست اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت،گاز و پتروشیمی را در کارنامه کاری خود دارد.
رییس مجمع عالی واردات، منشی اتاق شد
«محمد حسین برخوردار» که دارای لیسانس مهندسی برق است، همان فردی است که تا پیش از چهارم اسفند ماه، یعنی روز انتخابات پارلمان بخش خصوصی کشور، تنها به عنوان رییس مجمع عالی واردات شناخته می‌شد، اما پس از موفقیت در کسب آرای کافی در این انتخابات، وارد ترکیب هیات نمایندگان اتاق شد.
او با کسب ۳۱ رای در برابر ۲۵ رای رقیب خود یعنی عباسعلی قصاعی (منشی اتاق تهران در دوره ششم)، موفق به کسب عنوان مذکور شد.
ریاست هیات‌مدیره گروه واردکنندگان شرکت‌های خارجی (مجمع واردات)، مدیریت عامل و عضویت در هیات‌مدیره شرکت سام الکترونیک (سهامی عام)، ریاست هیات‌مدیره شرکت سام سرویس،ریاست هیات‌مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری، ریاست هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان فن‌آوری اطلاعات ایران و مدیریت عامل و ریاست هیات‌مدیره شرکت کارخانجات رادیو شهاب از جمله سوابق اجرایی برخوردار است.
به گزارش دنیای اقتصاد، دو نفر از اعضای هفت نفره هیات‌رییسه اتاق تهران یعنی دبیرکل و قائم مقام دبیرکل توسط ریاست اتاق تهران تعیین می‌شوند که البته هنوز تاریخ مشخصی برای انتخاب این افراد ذکر نشده است.
اگرچه اظهار نظرهای فعالان اقتصادی و زمزمه‌هایی که از اتاق تهران به گوش می‌رسد، حکایت از ابقای محمد مهدی راسخ، دبیرکل فعلی اتاق تهران در سمت خود دارد.
جلسه انتخابات هیات رییسه اتاق تهران- عکس: حجت سپهوند