مجمع جهانی اقتصاد منتشر کرد
گزارش رقابتپذیری گردشگری در سال ۲۰۱۱
در این گزارش سوئیس، آلمان و فرانسه به عنوان سه مقصد پرجاذبه برای گردشگران جهانی در صدر فهرست رقابتپذیری قرار دارند. نام کشورهای هندوراس، اتریش، سوئد، انگلستان، آمریکا، کانادا، اسپانیا و سنگاپور نیز در ردههای بعدی این فهرست، دیده میشود که در کنار سه کشور مذکور ده نقطه برتر جهان را از نظر جذابیتهای گردشگری تشکیل میدهند.
در این گزارش 14 شاخص رقابتپذیری در زمینه رویهها و مقررات سیاسی، پایداری محیطی، سلامت و امنیت، بهداشت و درمان، خصوصیسازی صنعت توریسم، زیر ساختهای حملونقل هوایی، زیر ساختهای حملونقل زمینی، زیر ساختهای توریسم ( هتل، بانکداری، تسهیل ویزا و..) فناوری ارتباطات و اطلاعات، قیمتها ( قیمت بلیت، قیمت سوخت، قیمت هتل و...) منابع انسانی، وابستگی به توریسم و سفر، منابع طبیعی و منابع فرهنگی مورد بررسی و واکاوی قرار گرفته که نهایتا منجر به رتبهبندی کشورها شده است. نکته قابل توجه این است که در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، امارات متحده عربی در جایگاه نخست و لیبی در آخر فهرست رقابتپذیری منطقهای قرار دارند.
رتبه عربستان نیز ۶۲ عنوان شده است. نام کشورمان نیز یک رتبه بالاتر از لیبی و پس از الجزایر دیده میشود.در این گزارش رتبه کشورهای ترکیه، گرجستان، آذربایجان، ارمنستان و تاجیکستان به ترتیب ۵۰، ۷۳، ۸۳، ۹۰ و ۱۱۸ آمده است. یادآور میشود که براساس گزارش سازمان جهانی توریسم، در سال ۲۰۱۰ درآمد چهار مقصد اصلی گردشگری در جهان؛ یعنی فرانسه، آمریکا، چین و اسپانیا به ترتیب، ۹۵/۷۸، ۸۸/۶۰، ۹۸/۵۵ و ۵۳ میلیارد دلار برآورد شده است.
همچنین بر اساس ارزیابیهای این سازمان، ایران در شمار 10 کشور برتر جهان از نظر جذابیتهای گردشگری قرار دارد.
از سوی دیگر حامد روحانی، مدیر مرکز تحقیقات و بررسیهای اقتصادی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه ضریب نفوذ شرکتهای خارجی در ایران که با خود گردشگر، مدیریت و سرمایه میآورند پایینترین در جهان است، میگوید که در نظر سنجی اخیر مرکز تحقیقات اتاق از فعالان اقتصادی کشور، بیش از ۸۰ درصد پاسخدهندگان معتقد بودند این صنعت قابلیت بالایی برای درآمدزایی و اشتغالآفرینی در ایران دارد.
به گفته وی، آمار منتشر شده از سوی شورای سفر و گردشگری وابسته به سازمان ملل نیز برآورد کرده در ایران اشتغال یک میلیون و ششصد هزار نفر در سال 2010 به نوعی به این صنعت وابسته بوده است.
با این وجود بیش از ۷۵درصد از فعالان بخش خصوصی کشور معتقدند توجه دولتمردان به گردشگری در ایران کم است و بیش از ۸۵درصد از آنان معتقدند ضعف جدی اطلاعرسانی در عرصه ملی و بینالمللی در این خصوص وجود دارد.
ارسال نظر