دبیر کل اتاق تهران: ۴ سال موفقیت آمیز را پشت سر گذاشتیم
برنامه و بودجه سال آینده بزرگترین نهاد بخش خصوصی کشور تصویب شد
گروه بازرگانی: دبیرکل اتاق تهران در آخرین نشست هیات نمایندگان دوره ششم این اتاق ضمن دفاع از عملکرد آنها، دستاوردهای این دوره را موفقیتآمیز و واجد اهمیت دانست.
هیات رییسه اتاق تهران - عکس: آکو سالمی
برنامه و بودجه سال آینده بزرگترین نهاد بخش خصوصی کشور تصویب شد
گروه بازرگانی: دبیرکل اتاق تهران در آخرین نشست هیات نمایندگان دوره ششم این اتاق ضمن دفاع از عملکرد آنها، دستاوردهای این دوره را موفقیتآمیز و واجد اهمیت دانست. در این نشست پس از گزارش محمد مهدی راسخ درباره برنامههای آینده اتاق تهران، پیشنویس برنامه و بودجه این اتاق در سال ۱۳۹۰ به تصویب هیات نمایندگان رسید. دبیر کل اتاق تهران درباره جزئیات بودجه سال آینده گفت: مجموع درآمد اتاق در سال آینده، حدود ۱۰۳ میلیارد ریال برآورد شده است که ۳۰ میلیارد ریال آن به امور جاری، ۵۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال بودجه عملیاتی و ۱۸ میلیارد ریال نیز به سایر بخشها اختصاص یافته است. دبیر کل اتاق تهران خاطرنشان کرد: بر مبنای آنچه که در سال ۱۳۸۹ اتفاق افتاد و براساس برنامهریزیهای جدید، مجموع هزینهها به حدود ۹۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال رسید که ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال نیز مازاد بودجه سال گذشته بوده است.
محمدمهدی راسخ با اشاره به دستاوردها و موفقیتهای اتاق طی چهار سال گذشته گفت: در ابتدای دوره تصویب شد تا قبل از دستور جلسه در هر نشست، سه نفر از اعضای هیات نمایندگان سخنرانی داشته باشند و دیدگاه و نظرات خود را بیان کنند. اتاق تهران هم همواره این نظرات را جمع بندی میکرد و ماحصل آن را در اختیار مسوولان امر قرار میداد.
راسخ همچنین عملکرد واحدهای مختلف اتاق را به طور خلاصه برای هیات نمایندگان در طول این چهار سال ارائه کرد. دبیرکل اتاق تهران ادامه داد: در طول چهارسال گذشته، هیات نمایندگان ۴۶ جلسه رسمی برگزار کرده که به طور متوسط، هر ماه یک جلسه برپا شده است. هیات رییسه اتاق تهران هم ۱۶۵ جلسه یعنی به طور متوسط هر هفته یک جلسه برگزار کرده است. در این جلسهها تهیه و تدوین برنامه و بودجه اتاق، نحوه ارتباط با قوای سه گانه، بررسی و تصویب طرحهای پژوهشی و طرح موضوعات مرتبط پیگیری و اجرایی شده است. راسخ در مورد کمیسیونهای اتاق تهران نیز گفت: شش کمیسیون تخصصی در اتاق داریم که جلسات خود را به طور مرتب برگزار کردند و نکته قابل توجه آن نیز حضور پررنگ هیات نمایندگان اتاق در جلسات کمیسیونها بود.
محمدمهدی راسخ همچنین در مورد طرحهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی اتاق تهران گفت: در این دوره دو مرکز پژوهشی در اتاق تهران ایجاد کردیم که بسیار پربار و فعال حاضر شدند و آثار خوبی نیز از طریق این دو مرکز چاپ و منتشر شد که بهترین نمونه آن کتاب هدفمندی یارانهها و تاثیر آن بر صنعت و خانوار بود که محصول همکاری مشترک با دانشگاه صنعتی شریف بود.
دبیرکل اتاق بازرگانی تهران همچنین از گزارشهایی نام برد که در این مراکز تهیه شده و با کمک هیات نمایندگان و با استفاده از نظرات آنان تکمیل و برای قوای سهگانه ارسال شده است. راسخ در این زمینه به گزارشهایی در مورد اصلاح نرخ ارز، تعیین نرخ سود بانکی، بهبود فضای کسب و کار، سازماندهی تشکیلات مرتبط با بخش خصوصی نام برد که تعدادی چاپ شده و برخی هم در دست چاپ است. همچنین از تز دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا با موضوعات مرتبط حمایت شده است.
راسخ ادامه داد: در بخش بینالملل نیز اتاق تهران همیشه پذیرای سفرا و رایزنهای بازرگانی خارجی بوده و دیدارهای متعددی نیز در این زمینه با هماهنگی امور بینالملل برقرار شده است. در این دوره اتاق تهران ۲۹ هیات به کشورهای خارجی فرستاده و هم چنین پذیرای ۲۲ هیات از خارج کشور بوده و در این میان تفاهمنامه و توافقنامههایی نیز با اتاقهای بازرگانی شهرهای بزرگ کشورهای همسایه امضا شده است.
دبیرکل راسخ همچنین از برگزاری موفق جلسات صبحانه با مسوولان و دعوت وزیران بازرگانی، نیرو، نفت، اقتصاد، کار و امور اجتماعی، ارتباطات، راه و ترابری و مدیران و مسوولان دولتی مثل روسای سازمان بورس، سازمان خصوصیسازی و رییس کل بانک مرکزی نام برد و برگزاری این جلسات را دال بر موفقیتهای اتاق بازرگانی تهران دانست.
دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اتاق تهران هم چنین با اشاره به برگزاری کلاسها و دورههای متعدد آموزشی در اتاق تهران برای اعضا، کارکنان و فعالان بخش خصوصی از توافق مهم این اتاق با دانشگاه صنعتی شریف برای برگزاری دوره MBA مخصوص مدیران بخش خصوصی یاد کرد که اولین دوره آن هم از ابتدای مهرماه آغاز شده است.
راسخ هم چنین در مورد خدمات اتاق به اعضا گفت: طی چهار سال گذشته ۱۵۰ هزار گواهی مبدا و ۱۳ هزار و ۹۷۰ کارت بازرگانی جدید صادر شده است. هم چنین ۳۶ هزار و ۵۹۰ کارت نیز تمدید اعتبار شده است. نمایندگان اتاق در هیاتهای حل اختلاف تاکنون ۱۹ هزار و ۶۷ جلسه برگزار کردهاند و به ۱۴۶ پرونده رسیدگی کردهاند هم چنین نمایندگان اتاق در ۳۳۰ شعبه سازمان تامین اجتماعی حضور فعال داشتهاند. در بخش خدمات رسانی نیز حدود ۵ هزار مشاوره حقوقی و ۱۸ هزار مشاوره بازرگانی و مالیاتی به اعضا داده شده است.
راسخ هم چنین از همایشهای برگزار شده توسط اتاق تهران، حمایت مادی و معنوی از برگزاری سمینارها و همایشهای بخش خصوصی، خرید و ساخت ساختمان جدید اتاق تهران، الکترونیک کردن امور جاری اتاق و تمدید گواهی ایزو ۹۰۰۱ به عنوان بخشی دیگر از اقدامات اتاق تهران نام برد.
دبیرکل اتاق تهران در پایان سخنان خود به این نکته نیز اشاره کرد که هر ساله تمامی حسابها، درآمدها و هزینههای اتاق تهران توسط یک موسسه مستقل حسابرسی شده و مجموع صورتهای مالی و حسابهای اتاق تهران مورد تایید حسابرس قرار گرفته است.
این آخرین نشست دوره ششم هیات نمایندگان اتاق تهران بود. انتخابات اتاقهای بازرگانی قرار است در تاریخ ۴ اسفندماه برگزار شود.
ارسال نظر