توسعه بازرگانی نوین بر مبنای آمایش تجاری

گروه بازرگانی - وزیر بازرگانی با اشاره به تدوین طرح آمایش تجاری، توسعه بازرگانی نوین را بر پایه این طرح دانست و از موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی خواست تا در تدوین نهایی طرح مشارکت کند. مهدی غضنفری در مراسم معارفه مهدی فتح‌اله، رییس جدید موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی با بیان اینکه طرح آمایش تجاری مسیر کامل یک تجارت خارجی و داخلی شامل به تحرک در آوردن تولید، ساماندهی توزیع و مدیریت صادرات و واردات را در نظر می‌گیرد، عنوان کرد: فعالیت تجاری تنها به معنای خرید و فروش کالا نیست، بلکه به مفهوم استفاده از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های تجاری با هدف تولید ارزش افزوده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی بازرگانی ایران، وزیر بازرگانی تاکید کرد: آمایش تجاری قادر است ظرفیت‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی کشور را از بالقوه به بالفعل تبدیل کند. او افزود: به طور قطع در کنار تدوین، اصلاح و پالایش قوانین و مقررات تجاری کشور و تسریع در عملیات پشتیبانی تجاری، نیازمند طرح‌های نو در حوزه‌های مختلف بخش تجاری کشور هستیم. وی تصریح کرد: در زمان حاضر آمایش تجاری کشور به یک نیاز مهم تبدیل شده است و برای اینکه انبوه منافع تجاری به داخل بازگردد، باید در مورد این موضوع راهبردی که سال‌ها مورد غفلت بوده، توجه جدیدی صورت گیرد. غضنفری خاطرنشان کرد: بدون شک برای استقلال کامل در تجارت خارجی و بهره‌گیری از همه ارزش افزوده بخش تولید و تجارت کشور، این گمشده تاریخی باید مورد باز‌شناسی و مداقه اصولی قرار گیرد.

وی همچنین با تاکید مجدد بر نهضت کاهش قیمت تمام‌شده افزود: موسسه مطالعات باید پشتوانه همه شرکت‌ها و بنگاه‌هایی باشد که در نظر دارند مبارزه بی‌امان با هزینه‌ها و اتلاف‌ها را شروع کنند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیر بازرگانی همچنین در مورد واگذاری مدیریت آرد و نان از کارخانه‌های آرد تا نانوایی‌ها به استانداری‌ها و فرمانداری‌ها، ضمن تقدیر از همکاری استانداری‌ها و فرمانداری‌ها در مدیریت آرد و نان کشور، گفت: بحث مدیریت کلان این موضوع همچنان در وزارت بازرگانی است، اما مواردی که جنبه استانی دارد نظیر گذشته در استانداری‌ها مدیریت می‌شود. به گفته وی همچنان خرید تضمینی گندم سال بعد، مدیریت واردات در صورت نیاز، سیلو سازی و کمک به کارخانه‌های نان صنعتی و توسعه آنها و امثال آن توسط وزارت بازرگانی صورت می‌گیرد. غضنفری تصریح کرد: در این میان یک بحث محلی، منطقه‌ای و استانی نظیر قیمت‌گذاری نان، کنترل کمیت و کیفیت و همراهی و همکاری با کارخانه‌های آسیابانی برای قیمت سبوس و قیمت محلی آن وجود دارد که باید توسط استانداری‌ها مدیریت شود.