وزیر بازرگانی اعلام کرد
قیمت نهایی نان در سراسر کشور
مهدی غضنفری در سومین روز از اجرای مرحله اصلی قانون هدفمندی یارانهها با بیان اینکه هماکنون نرخ جدید نان در تمام استانها مشخص شده، افزود: قیمتهای جدید در نانواییهای سراسر کشور نصب شده و در معرض دید مشتری قرار خواهد گرفت.
وزیر بازرگانی با اشاره به نشست مشترک استانداران، اتحادیهها، انجمنهای تولیدی و شرکتهای غله در استانها و توافق در خصوص قیمتها، گفت: تمام تلاشها بر آن بود تا نرخها برای نانوایان به صرفه باشد و از سویی به مردم نیز فشاری وارد نشود.
به گزارش «شابا» غضنفری با بیان این جمله که قیمتهای جدید نان از نرخهای آزادپز کمتر خواهد بود، افزود: از این پس سیستم دوگانه یارانهپز و آزادپز وجود نخواهد داشت.
وزیر بازرگانی ادامه داد: تمام نانوایان از آردی که ما در اختیارشان قرار میدهیم استفاده میکنند و با قیمتهای برابر در هر استان، نان در اختیار مردم قرار میگیرد.وی ضمن یادآوری این موضوع که قیمت هر کیلوگرم گندم 250 تومان است، تصریح کرد: قیمت آرد با میانگین 280 تا 300 تومان با توجه به درصد سبوسگیری به تصویب رسید و گام آخر تعیین قیمت استانی بود که خوشبختانه محقق شد.غضنفری تاکید کرد: هر چند که نرخ آرد در سراسر کشور یکسان خواهد بود، اما استانها در تعیین قیمت نان شرایط متفاوتی از یکدیگردارند.وی این نکته را نیز گفت که مسائلی چون دستمزد کارگر، وضعیت اجاره بها و سایر هزینههای واحدهای تولیدی در تفاوت قیمتها موثر است.غضنفری در بخش دیگری از سخنان خود گفت که در زمان حاضر کشور از نظر میزان گندم و آرد در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و گندم به اندازه کافی عرضه میشود. وزیر بازرگانی گفت: ان شاءا... به سمتی میرویم که اتحادیهها و نانوایان بتوانند گندم را خریداری کنند؛ چرا که به اعتقاد فعالان حوزه نان تداوم وضعیت کنونی در پخت و مصرف نان امکانپذیر نبود و به مرور آسیبهای جدی به خلاقیت و نوآوری وارد میشد.غضنفری خاطرنشان
کرد: با ورود به هدفمندی نان و طی شرایط گذر به سمت خلاقیت و نوآوری نان حرکت میکنیم در این وضعیت بخش خصوصی فعال میشود، شرکتهای بزرگ تولیدی معنا پیدا میکند و مردم میتوانند از منافع حاصله بهره ببرند.
به گفته وزیر بازرگانی در حالی که هدفمندی یارانهها دغدغههایی را به وجود آورده بود، اما گزارشهای رسیده حکایت از کاهش قیمت در چند روز گذشته دارد. معاون وزیر بازرگانی نیز معتقد است که نبود فضای رقابتی مهمترین مشکل واحدهای نان صنعتی و آزادپزها است؛ بنابراین هدفمندسازی یارانهها فرمول جادویی رقابت محسوب میشود؛ چراکه دادن قدرت انتخاب به مصرفکننده موجب ارتقای کیفیت نان میشود.حمید علیخانی در پاسخ به این سوال که چرا باید یارانه نان هدفمند شود، گفت: یکی از دلایل هدفمندسازی یارانه نان، اهمیت اقتصادی این محصول است؛ چرا که بهرغم پرداخت ۴ هزار میلیارد تومان یارانه در سال به این بخش، به دلیل ساختارهای معیوب رضایتی مشاهده نمیشود.
وی با بیان این مطلب که کاهش یک درصدی مصرف نان، صرفهجویی 40 میلیارد تومانی را به همراه دارد، افزود: پایین بودن کیفیت نان با وجود پرداخت یارانه یکی دیگر از دلایل ضرورت هدفمندسازی یارانههای گندم، آرد و نان است.
علیخانی، نان را قوت غالب مردم دانست و گفت: متاسفانه به دلیل ساختارهای معیوب مردم لذت کافی و انرژی لازم را از این محصول دریافت نمیکنند.معاون وزیر بازرگانی با بیان این مطلب که نمیتوان یک قیمت ملی برای نان در نظر گرفت، اذعان داشت: موضوع نان با فرهنگ مردم آمیخته شده است و ملاحظات منطقهای در قیمت آن تاثیرگذار خواهد بود. بر همین اساس کمیته نرخگذاری در استانها قیمت این محصول را مشخص و اعلام میکند.علیخانی همچنین از آموزش ۲۶۰ هزار نفر از افرادی که در نانواییهای سنتی فعال هستند ظرف ۴ الی ۵ سال آینده خبر داد و گفت: براساس تفاهمنامهای که بین وزارت کار و امور اجتماعی و شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی منعقد شده است، ارتقای مهارت و آموزش نانواییها مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته علیخانی، الگوی قالب و سرانه مصرف دنیا 80 الی 95 کیلوگرم در سال است؛ اما سرانه مصرف هر فرد ایرانی سالانه 164 کیلوگرم است که بخشی از آن نیز مربوط به ضایعات است که با الگوی مصرف کشور 250 الی 300 گرم در روز تقلیل مییابد.
علیخانی درخصوص پروژه نان صنعتی، از فعالیت ۴ کارخانه بزرگ در تهران، تبریز و آمل خبر داد و گفت: پروژه نان صنعتی هنوز طفل است؛ ولی با اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها اجرای این طرح تسریع میشود.
به گفته وی در حال حاضر 70 درصد اعتبار مورد نیاز برای ایجاد واحدهای نان صنعتی توسط دولت پرداخت میشود. بنابراین جذابیت اقتصادی برای فعالان بخش خصوصی وجود دارد.
وی معتقد است: نبود فضای رقابتی پیش از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها، موجب عدم تمایل بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این بخش شده بود که با اجرایی شدن این طرح، این مشکل برطرف خواهد شد.معاون وزیر بازرگانی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه اقدامات لازم برای تامین آرد مورد نیاز عشایر و روستاییان قبل از ورود به فصل زمستان انجام شده است، گفت: روستاییان و عشایر درسالهای آینده از سهم بیشتری برخوردار میشوند.وی همچنین با بیان این مطلب که آرد تحویلی به خبازیهای دولتی کیفیت مناسبی ندارد، گفت: از یک گندم خوب میتوان یک آرد مناسب و از یک آرد با کیفیت میتوان نان مرغوب تهیه کرد و همواره مواد اولیه بر کیفیت محصول نهایی تاثیرگذار هستند.به هر حال اکنون دیگر نان یارانهای به خاطرهها پیوسته است و هر ایرانی براساس یارانه ماهانه ۴ هزارتومانی خود این قوت لایموت را تامین میکند.
ارسال نظر