استاد دانشگاه صنعتی شریف:
آینده اقتصاد از آن مدیران زن است
گروه بازرگانی- رییس گروه MBA دانشگاه صنعتی شریف در همایش «تجربههای موفق و ناموفق زنان کارآفرین» که در اتاق تهران برگزار شد، آینده را از آن مدیران زن دانست و با اشاره به اهمیت کارآفرینی در کشورهای صنعتی گفت: اگر دولتها هزینههای بسیاری را صرف «کارآفرینی» میکنند و با انواع حمایتها، فضا را برای کارآفرینان فراهم میسازند تنها به این دلیل است که باور دارند، عصر امروز، عصر کارآفرینی است.
به گفته دکتر حسین فیضبخش، «افزایش ثروت»، «توسعه تکنولوژی» و «ایجاد اشتغال» سه انگیزه «توسعه کارآفرینی» در کشورهای صنعتی بوده است. این استاد دانشگاه در این همایش گفت: در سایر کشورها، تمام فارغالتحصیلان برای دریافت مدرک تحصیلی خود موظف هستند دورهای را با محوریت کارآفرینی بگذرانند؛ اما در ایران، حتی دانشگاههای صاحب نام نیز توجهی به این موضوع نشان ندادهاند.
وی با بیان اینکه مبنای فعالیت نسل اول و دوم دانشگاهها در سطح جهان، آموزش و تحقیق بوده است، افزود: هم اکنون نسل سومی از دانشگاهها در حال شکلگیری است که «کارآفرین» محور است؛یعنی نسبت به تربیت کارآفرینان تمرکز دارد. دکتر فیضبخش این نکته را هم گوشزد کرد که اگر امروز از ظرفیت جوانان برای توسعه کارآفرینی در کشور بهرهبرداری نشود، این امکان برای ایران، دیگرتکرار نخواهد شد.
او پس از تاکید بر اهمیت آموزش در کارآفرینی، رشد کارآفرینی زنان را در ایران پیشبینی کرد و گفت: کارآفرینی زنان در چند سال آینده با رشد چشمگیری مواجه خواهد شد.
به اعتقاد فیضبخش تاکنون برای حمایت از کارآفرینی زنان در کشور اقدامات شایستهای صورت نگرفته است؛ اما چنانچه برای به فعلیت رسیدن پتانسیلهای موجود در دانشگاهها برنامهریزی شود، اتفاقات بزرگی در این عرصه رخ خواهد داد.این استاد دانشگاه وقوع این حرکت را نه فقط در ایران که در سایر کشورها نیز به واسطه «پیچیده شدن عوامل تاثیرگذار بر محیط کسب وکار» و« افزایش این تغییرات در طول زمان» اجتناب ناپذیر دانست.
وی تاکید کرد: در چنین شرایطی، مدیرانی موفق خواهند بود که برای مدیریت، روشی شبیه آنچه زنان برای مدیریت خانواده برمیگزینند، در پیش بگیرند؛ روشی که «خلاقیت»، «حمایت» و«ارتباط مناسب با کارمندان» را مبنا قرار میدهد.
دکتر فیضبخش با بیان اینکه «مدیران آینده،سبکی زنانه برای مدیریت انتخاب میکنند» خاطرنشان کرد: «آینده اقتصاد از آن مدیران زن است.»
او سپس به تفاوتهای کارآفرینی زنان و مردان اشاره کرد و گفت: مردان، اغلب به سمت «تولید» میروند و زنان فعالیتهای خدماتی را برمیگزینند. این در حالی است که پیشبینی میشود، در ۴۰ سال آینده تنها سه درصد نیروی کار به کشاورزی اشتغال داشته و ۴ درصد این نیروها نیز در بخشهای تولیدی فعالیت میکنند و ۹۳ درصد نیروی کار در حوزه خدمات مشغول خواهند شد.
رییس شورای بانوان بازرگان اتاق تهران نیز هدف از برگزاری این همایش را «تهیه گنجینهای از تجربیات بانوان صاحب کسب و کار در قالب تجربه موفق و ناموفق برشمرد» و گفت:«قصد داریم با انتقال تجربیات به بانوانی که در آغاز این راه قرار دارند الگوی مناسبی ارائه کنیم.»
سیده فاطمه مقیمی گفت:«وقتی این تجربیات با دست و دلبازی در اختیار متقاضیان ورود به فضای کسب وکار قرار میگیرد، نتیجه در کوتاه ترین زمان وبه بهترین شکل حاصل میشود.»
به باور مقیمی، زنانی که درمدیریت نظام خانواده موفق هستند، بیشک درمیدان فعالیتهای اقتصادی نیز به موفقیت دست خواهند یافت.
مقیمی، با انتقاد از برخی دیدگاهها نسبت به نقشآفرینی زنان در حوزه اقتصاد اضافه کرد: اغلب، به محض آنکه خللی در فعالیتهای اقتصادی زنان ایجاد میشود، تمام نگاهها به سوی آنان جلب میشود و در معرض اتهام قرار میگیرند. در حالی که این نگرش در جامعه باید تغییر کند.
ارسال نظر