مراسم تقدیر از ۲۶ صادرکننده نمونه استان تهران برگزار شد
افقهی: تحریمها اثر نداشت
آلاسحاق: تسهیلات بلاعوض صادراتی رابدون تاخیر پرداخت کنید
عکس: آکو سالمی
آلاسحاق: تسهیلات بلاعوض صادراتی رابدون تاخیر پرداخت کنید گروه بازرگانی- مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران با خداحافظی بابک افقهی از سازمان توسعه تجارت همراه شد. وی که به مدت پنج سال در وزارت بازرگانی مشغول به کار بود با به پایان رسیدن ماموریتش مجددا به سپاه برمیگردد.
افقهی در آخرین روز حضورش در این سازمان پشت تریبون رفت و با اشاره به بحران مالی جهانی که طی چند سال گذشته اقتصادهای نوظهور را متاثر کرده است، گفت: در شرایط بحران جهانی میانگین رشد اقتصادهای نوظهور حدود ۱۰ درصد بوده، این در حالی است که این کشورها بدون تحریمهای قانونی و فراقانونی به چنین رشدی دست یافتند.
وی آمار ۳۰ درصدی رشد صادرات غیرنفتی در هفت ماهه نخست سال جاری را نشانه بینتیجه بودن صدور قطعنامههای اول تا چهارم علیه ایران ارزیابی کرد و افزود: سرداران اقتصادی و صادرکنندگان به درستی تحریمهای متعدد سیسال گذشته را ناکام گذاشتند و آمارها بیانگر این است که اهداف آنها محقق نشده است. البته دولت نیز در جهت حمایت از بخش خصوصی بیکار ننشسته و روحیه رییسجمهور به نحوی است که اعتقاد قابل توجهی به توسعه صادرات غیرنفتی دارد و صادرات غیرنفتی نیز با همین حمایتها از ۱۱ میلیارد دلار سال ۸۴ به ۳/۲۱ میلیارد دلار در پایان سال ۸۸ رسید.
افقهی سپس به رویکرد دولت برای توسعه زیرساختهای صادراتی در سفرهای استانی اشاره کرد و اظهار داشت: در دور اول سفرهای استانی ۳۲ پروژه زیرساختی صادرات در استانها تدارک دیده شد که تا به حال ۶۶ میلیارد ریال برای اجرای آن هزینه شده است، ضمن اینکه در دور دوم نیز ۱۲ پروژه زیرساختی توسعه صادرات تعیین و ۵۱ میلیارد ریال اعتبار به آن اختصاص داده شده است.
وی به پیشبینی احکام مورد نیاز برای تکمیل حلقههای توسعه صادرات در برنامه پنجم تاکید و ابراز امیدواری کرد که با برنامهریزیهای صورت گرفته دورنمای روشنی برای حوزه صادرات کشور ترسیم شود.
معاون وزیر بازرگانی همچنین از تدوین سیاستهای تشویقی در آییننامهها خبر داد و گفت: دولت تمرکز قابل توجهی بر برندها در سطح خرده فروشی و عمده فروشی داشته است که امیدواریم ثمره آن را در توسعه صادرات غیرنفتی مشاهده کنیم.به گفته افقهی، گام ارزشمند دیگر در برنامه پنجم واگذاری ابزار مدیریت در حوزه تجارت خارجی به تشکلها، انجمنها و اتحادیههای بخش خصوصی است که در مجلس مصوب شده و مقدمه ساماندهی و تبلور توانمندی تشکلهای بخشخصوصی خواهد بود.
افقهی از هدفمند کردن یارانهها به عنوان ضرورتهای اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: تنها بسته حمایتی که در جریان تدوین حمایتهای دولت در راستای هدفمندسازی یارانهها صورت گرفتهاست و با کمک بلاعوض همراه بوده، بسته حمایت از صادرات غیرنفتی کشور است که بر این اساس، ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای صادرکنندگان کالا و ۵۷۰ میلیارد ریال منابع به عنوان وجوه اداره شده نزد بانکهای عامل برای ارائه تسهیلات ۵ تا ۷ درصدی اختصاص یافته است، ضمن اینکه سیاستهای تعرفه ای ویژه ای نیز برای حمایت از اقتصاد و تجارت در نظر گرفته شده است.
افقهی افزود: تغییر شرکای تجاری و موازنه تبادل کالا با برخی از کشورها کاملا مشهود است، ضمن اینکه ۱۹ درصد رشد صادراتی ایران در ارتباط با کشورهای اسلامی به دست آمده است. همچنین صادرات به کشورهای عضو اکو، کشورهای اروپایی همسایگان و کشورهای آ.سه. آن به ترتیب ۳۳، ۸، ۱۹، و ۵۷ درصد رشد یافته است.
افقهی سخنانش را این گونه به پایان رساند: دنیای سیاست با دنیای تجارت کاملا در تضاد است و تجارت حرف شنوی از تحلیلگران سیاسی ندارد.بابک افقهی در حاشیه این مراسم از پایان ماموریتش در وزارت بازرگانی خبر داد و گفت: همه ما در خدمت نظام هستیم و هر جا که نظام تشخیص دهد در آنجا خدمت خواهیم کرد، بنده نیز بعد از گذشت ۵ سال فعالیت در وزارت بازرگانی به سازمان محل خدمتم یعنی سپاه پاسداران باز خواهم گشت چرا که به حضور من در این سازمان اعلام نیاز شده است.در این مراسم یحیی آلاسحاق، تلاشهای صادرکنندگان استان تهران را در شرایط حساس تحریم ستود و گفت: اگر صادرات پایدار محور توسعه است، بنابراین باید تمامی زیرساختهای لازم را برای رشد و توسعه آن فراهم آورده و همه مبانی اقتصادی دست به دست هم دهند تا صادرات کشور رشد و توسعه یابد به نحوی که واردات نیز زمینهساز صادرات شود و حجم تبادلات تجاری ایران به معنای صادرات و واردات به حداکثر خود برسد.
رییس اتاق تهران تصریح کرد: مدیریت واردات، به معنای محدودیت و اعمال برخی ممنوعیتها برای واردات نیست، بلکه گردش مالی مهم است تا تولید سرانه نیز به تبع آن افزایش یابد.وی در ادامه با بیان اینکه باید تبعات هزینههای اجرای قانون را نیز پذیرفت، خاطرنشان کرد: اما در بخش صادرات غیرنفتی تقاضا این است که ارائه ۴۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض از روال گذشته خود که در جوایز صادراتی متبلور میشود، به گونهای تغییر یابد که سریع تر در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد.
به گفته رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، هر ۲۰۰ میلیارد تومان جایزه صادراتی چندین میلیارد دلار افزایش صادرات را در پی خواهد داشت، بنابراین باید به این موضوع توجه ویژه داشت.
آل اسحاق، استان تهران را خط شکن صادرات کشور دانست و گفت: اقتضائات تهران میطلبد که خط شکن صادرات باشد و زیربناهای بهتری را در خود جای دهد؛ بنابراین انتظار داریم که به این استان در مقوله صادرات بیشتر توجه شود.در این همایش عباس قبادی رییس سازمان بازرگانی استان تهران گزارشی از روند انتخاب صادرکنندگان نمونه ارائه کرد و گفت: از ۱۴۰ شرکت داوطلب انتخاب صادرکننده نمونه ۲۶ شرکت برگزیده شدند. این در حالی است که واردات ایران روزی ۶ برابر صادرات بود، اما هماکنون به ۲ برابر رسیده است.
در ادامه این مراسم شرکتهای راک شیمی، ایران خودرو، فرسا شیمی، میراب، کناف ایران، کاوه فلوت، ایرانول، طیوران ابزار، پایکار بنیان، تولید مواد اولیه دارو پخش (تماد)، پاکسان، ایران ترانسفو، ایران یاسا، سولان سبز، بازرگانی و تولیدی پارس، پرشیا تور، آذر سایان ماشین، بینالمللی تجارت الوند، فضلعلی قهرمانی ایگدیر، ایران گلاب، مارگارین، ویرامان، اکسیس تجارت بینالملل، محمدعلی حبیبی تنها، خانهسازی ایرانیان و احداث صنعت به عنوان صادرکنندگان نمونه استان تهران در سال ۱۳۸۹ معرفی شدند.
ارسال نظر