جزئیات ذخیره‌سازی گسترده کالاها

گروه بازرگانی- مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی از آغاز ذخیره‌سازی سیب و پرتقال شب عید خبر داد و گفت: بر اساس هماهنگی با تولیدکنندگان و تشکل‌های بخش خصوصی، کار ذخیره‌سازی میوه شب عید برنامه‌ریزی شده و هماهنگی‌های لازم با استان‌های تولیدکننده در حال انجام است. مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی در گفت‌وگو با «مهر» تصریح کرد: همچنین وزارت بازرگانی برای تامین کالاها و نیازمندی‌های مردم که ممکن است هنگام اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، نیاز به عرضه آنها بیش از گذشته باشد، طرح ذخیره‌سازی کالاهای حساس و ضروری را تدارک دیده که هم‌اکنون در مرحله اجرایی است.

به گفته صادقی، در این راستا، با تامین‌کنندگان کالا و بانک‌ها مذاکراتی انجام گرفته است تا تسهیلات مورد نیاز بخش خصوصی برای انجام کار ذخیره‌سازی را در اختیار این بخش قرار دهند.

وی میزان ذخیره کالاهای اساسی را مطلوب ارزیابی و خاطرنشان کرد: هم اکنون برنج، شکر، روغن، گوشت قرمز و مرغ به اندازه کافی از سوی بخش خصوصی و با هماهنگی وزارت بازرگانی ذخیره‌سازی شده است و کار ذخیره‌سازی مابقی کالاها از جمله چند قلم حبوبات نیز در حال انجام است.

مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی ادامه داد: در این راستا هفته‌ای دو جلسه به طور فعال با مسوولان بانکی، تولیدکنندگان و دستگاه‌های ذی‌ربط در امر ذخیره‌سازی کالا برگزار می‌شود تا تامین مالی در اسرع وقت صورت گیرد.

صادقی گفت: ذخیره‌سازی بیش از یک میلیون تن کالای اساسی شامل ۱۳ قلم اصلی گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، شیرخشک صنعتی، پنیر، کره، برنج، عدس، لوبیا، نخود، ماکارانی، روغن نباتی، قند و شکر با همکاری ۱۲ مباشر از بخش خصوصی در کشور در حال انجام است. صادقی یکی از برنامه‌های مهم وزارت بازرگانی برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن و قند و شکر را اعلام کالابرگ تا پایان سال در مورد این اقلام ذکر و تصریح کرد: کالابرگ روغن در ۲۹ استان به همراه تهران اعلام شد.

وی همچنین از اعلام کالابرگ شکر در آبان ماه و برنج بعد از پایان فصل برداشت این محصول در استان‌های تولیدکننده خبر داد و گفت: احتمالا اواخر بهمن یا اوایل اسفند، این کالابرگ‌ها اعلام می‌شود تا تاثیر مناسبی بر بازار و تامین بخشی از نیازهای مردم داشته باشد. ضمن اینکه از افزایش کاذب قیمت‌ها نیز جلوگیری به عمل آید.

مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی همچنین از برگزاری نمایشگاه‌های بهاره و فروش‌های فوق‌العاده به مناسبت ایام پایانی سال خبر داد و گفت: در این میان در حال انجام هماهنگی‌های لازم با اصناف و سازمان‌های بازرگانی هستیم.

از سوی دیگر بانک مرکزی با بررسی قیمت کالاها در هفته منتهی به نهم مهرماه جاری از افزایش قیمت تخم مرغ، گوشت گوسفند، گاو و گوساله خبر داده است.

بنا به گزارش بانک مرکزی در گروه لبنیات قیمت تمام اقلام این گروه نسبت به هفته قبل ثابت بود. بهای تخم مرغ افزایش قابل ملاحظه‌ای یافت و شانه‌ای ۲۸۰۰۰ الی ۳۷۰۰۰ ریال فروش می‌رفت. در این مدت قیمت گوشت گوسفند معادل ۱/۰ درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۵/۳ درصد افزایش، ولی بهای گوشت مرغ ۱/۳درصد نسبت به هفته قبل کاهش یافت. بهای قند و شکر ثابت بود. قیمت چای خارجی معادل ۱/۰ درصد، روغن نباتی جامد ۸/۰ درصد و روغن نباتی مایع نیز ۲/۰ درصد افزایش یافت.