فراسو - رییس هیاتمدیره بانک تات:
مواد اولیه به جای محصول وارد کنیم
گروه بازرگانی- توجه بخش دولتی و غیردولتی برای پیشرفت و توسعه کشور باید متوجه مدیریت علمی باشد و آموزههای مدیریت سنتی را باید در دوره دانایی محوری به فراموشی سپرد. مهندس علی انصاری، رییس هیات مدیره بانک تات با بیان این مطلب در نخستین کنفرانس بینالمللی دستاوردهای سیستمهای صوتی، تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی آن که در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد، گفت: عوامل تولید عبارتند از: زمین، سرمایه انسانی، سرمایه مادی، تکنولوژی و مدیریت که علت اصلی ضعف امروز کشور ما در تولید غلبه نگاههای سنتی در مدیریت است؛ چرا که حدود یک میلیون و هفتصد هزار کیلومتر مربع زمین داریم و جمعیت ۷۴ میلیونی کشور که ۶۰ درصد آن جوان است، به نوبه خود یک فرصت است که در صورت عدم استفاده به تهدید تبدیل میشود.
وی وضعیت بهرهمندی کشور از سرمایه مادی و ماشینآلات و تکنولوژی را خوب و قابل قبول توصیف کرد و گفت: به نظر میرسد علت اینکه ایران امروز بازار خوبی برای فروش و مصرف کالاهای سایر کشورها است، این است که ما در تولید ضعیف هستیم و این ضعف متوجه نگاه و نگرش مدیریتی است که بعضا با مالکیت و ریاست مترادف و هم معنی به کار میرود.
انصاری در ادامه به تقسیمبندی بخش دولتی و غیردولتی نیز اشاره کرد و گفت: از منظر ملی، این تقسیمبندی درست نیست، همه ما فرزندان این آب و خاک هستیم و همه باید با همدلی و همکاری در فضای امنی که نظام و دولت برای کسبوکار فراهم کردهاند، تلاش کنیم.
رییس هیاتمدیره بانک تات در تبیین محیط قانونی حمایت از بخش خصوصی گفت: اگر تصمیمگیران بلندپایه کشور در تدوین و تنظیم قوانین و مقررات از صاحبنظران و فعالان بخش غیردولتی هم بهعنوان مشاوران مجرب استفاده کنند، بسیاری از مشکلات کشور برطرف میشود.
وی به کاستیهای موجود در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: هدف اصلی این فرآیند واگذاری تصدیهای غیرضروری دولت به بخش غیردولتی است؛ در حالی که در عمل، خصوصیسازی چنانکه باید اتفاق نیفتاده است و امور بیشتر به بخش شبهدولتی واگذار شده است.
علی انصاری صنف صوت و تصویر و تلفن همراه را یک صنف با مشترکان و مشتریان ۷۰ میلیونی نامید و گفت: محصولی که شما ارائه میکنید در دست و خانه هر ایرانی با هر ویژگی و از هر سن و سال وجود دارد و باید این بازار پویا و با نشاط را از انحصار محصولات خارجی خارج کرد.
وی گفت: هیچ عقل سلیمی با واردات مخالفت ندارد، واردات باید مدیریت شود؛ یعنی مخالفت با نوع کالایی است که وارد میشود، ما باید به سمتی برویم که مواد اولیه وارد کنیم نه محصول ساخته شده و این مواد اولیه را به محصول تبدیل کنیم. بهعنوان مثال، ژاپن بزرگترین واردکننده مواد اولیه جهان است؛ ولی در مقابل بزرگترین صادرکننده هم هست تا حدی که آن را یک کارخانه شناور میدانند که مواد اولیه را از سراسر دنیا وارد و محصول به تمام دنیا صادر میکند.
انصاری به ضرورت وجود مدارس صنعتی و آموزشهای پایه اشاره کرد و گفت: برای اعتلای هر صنعت باید مدرسه آن صنعت ایجاد شود؛ حتی برای پدیدههای اجتماعی هم باید آموزش پایه مورد توجه قرار گیرد.
وی در این زمینه به ناکامی اخیر تیم ملی کشتی ایران اشاره کرد و گفت: چرا در ورزشی که از نظر تاریخی در آن جایگاه جهانی داریم، باید رتبههای چهارم و هشتم را به دست آوریم؟ آیا این وضعیت، از آثار مدیریت سنتی و فقدان آموزشهای پایه نیست؟
رییس هیاتمدیره بانک تات، برگزاری این کنفرانس را در اصل تعریف یک شخصیت جدید برای صنف لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه دانست و ابراز امیدواری کرد این صنف فراگیر، با مد نظر قرار دادن تعامل به عنوان شرط اول و پذیرش روحیه دانایی محوری و انجام امور برمبنای روشهای علمی بتواند، به جایگاه شایستهای در میان اصناف کشور دست یابد.
ارسال نظر