نمایه
عسگراولادی: تحریمهای غربی ابدی نیست
گروه بازرگانی - رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین از توافق برخی کشورهای عضو گروه هشتگانه سازمان کنفرانس شانگهای با پیشنهاد ایران در مورد تشکیل «اتاق مشترک جاده ابریشم» خبر داد. اسداله عسگر اولادی که در نشستی خبری یا به گفته خود، در جمع «نمایندگان بنگاههای خبرپراکنی» پیرامون برگزاری سه نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی در ماه سپتامبر در چین سخن میگفت، از چین به عنوان «جمهوری مردمی چین» یاد کرد که هر سال تحولات بهتری در روابطش با جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود.
رییس اتاق مشترک ایران و چین در ادامه به تحریمهای اخیر علیه ایران اشاره و اظهار کرد: ما تاکنون توانستهایم از این تحریمها عبور کنیم که البته این عبور با مشکل همراه بوده است، البته از این به بعد نیز مطمئن هستیم که این تحریمها و بداخلاقیهای کشورهای غربی ابدی نیست.
او پس از این سخنان، رقم روابط تجاری ایران و چین را مورد اشاره قرار داد و گفت: روابط تجاری ما در سال ۸۸ به خاطر نزول قیمت نفت به ۲۶ میلیارد دلار رسید و امسال نیز پیشبینی میشود که این رقم به ۲۴ تا ۲۵ میلیارد دلار کاهش یابد.
عسگراولادی افزود: در این بین البته، همه ما میدانیم که ما با کشوری مثل امارات که جزو شرکای اول تجاری ما است، روابط ۱۵ میلیارد دلاری داریم که بر اساس آمار، ۴۰ درصد؛ یعنی شش میلیارد دلار از این رقم نیز به مبادلات با کشور چین مربوط است.
رییس اتاق مشترک ایران و چین تصریح کرد: همچنین در مبادلات مرزی ما نیز بخشی از مبادلات مربوط به کالاهایی است که در بازارچههای مرزی ما به نام کالاهای صنعتی کشور عراق ارائه میشوند که اگر اینها را با هم جمع کنیم، کشور چین بزرگترین شریک تجاری ما محسوب میشود.
او در ادامه به هدف ۵۰ میلیارد دلاری مبادله تجاری ایران و چین نیز اشاره کرد و در این باره گفت: دولتهای دو کشور به فکر افزایش میزان مبادلات تجاری دو کشور با یکدیگر هستند و از این رو امیدواریم تا پایان امسال حداقل میزان مبادله تجاری دو کشور را به ۳۰ میلیارد دلار برسانیم.
رییس اتاق مشترک ایران و چین از برگزاری نمایشگاه بزرگ فروش در ایالات «سین چیانگ» با مرکزیت «ارومچی» به عنوان تنها ایالت مسلماننشین چین از اول تا پنجم سپتامبر که اجلاس اقتصادی ۸ کشور عضو سازمان کنفرانس شانگهای در حاشیه آن برگزار میشود نیز خبر داد و عنوان کرد: ما در این اجلاس حامل پیشنهاد تشکیل «اتاق مشترک جاده ابریشم» میان کشورهای ایران، روسیه، قزاقستان، افغانستان، چین، هندوستان، پاکستان، قرقیزستان و تاجیکستان خواهیم بود که این پیشنهاد تاکنون از سوی چهار کشور اول، تلویحا پذیرفته شده است.
او از برگزاری کنفرانس و نمایشگاه سرمایهگذاری «شیامن» از ۸ تا ۱۱ سپتامبر نیز خبر داد و اعلام کرد: نمایشگاه بینالمللی قطعات خودرو پکن نیز ۲۴ تا ۲۸ سپتامبر برگزار میشود و ما در هر سه این نمایشگاهها حضور فعال خواهیم داشت.
مجیدرضا حریری، نایبرییس اتاق مشترک ایران و چین نیز در ادامه این نشست، با اشاره به حجم ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری سالانه ایران و چین، اعلام کرد: هماکنون به سقف مبادلات تجاری با چین رسیدهایم و امکان افزایش حجم مبادلات، «با این شکل روابط» دیگر وجود ندارد.
او در توضیح مطلب فوق، افزود: هدفگذاریای که برای حجم مبادلات تجاری ایران و چین در ۱۰ سال آینده صورت گرفته، ۵۰ میلیارد دلار است، اما باید گفت که این هدف صرفا با تغییر شکل کنونی روابط به سمت مبادلات «برنده - برنده» به نوعی که سودهای عایده از مبادلات، صرف سرمایهگذاریهای مشترک و فعالیت شرکتهای سرمایهگذاری مشترک بین دو کشور شود، محقق خواهد شد.
نایبرییس اتاق بازرگانی ایران و چین، در ادامه، تغییر اندک حجم مبادلات تجاری ایران و چین طی سالهای اخیر را نیز مربوط به نرخ نفت و انرژی دانست و عنوان کرد: از جمله پیشنهادهایی که برای تحقق هدف رساندن حجم مبادلات تجاری ایران و چین به ۵۰ میلیارد دلار مطرح شده، تولید کالاهایی با تکنولوژی چینیها در ایران و صادرات مجدد این کالاها به کشورهای غرب آسیا و حاشیه جنوبی خلیج فارس و نیز توسعه روابط اقتصادی ایران با نوار غربی چین علاوه بر نوار شرقی این کشور که در حال حاضر بیشترین مبادلات تجاری با ایران را دارد، بوده است.
او همکاریهای منطقهای را عاملی دیگر برای توسعه مبادلات تجاری ایران و چین ذکر کرد و افزود: ما به چین صادرات داریم، اما متاسفانه صادرات ما به این کشور همچون مجموع صادرات ما، معطوف به مواد خام و غیرتولیدی است و این در حالی است که در سال ۲۰۰۹، طبق آمارهای جهانی، ۳۵ درصد از کالاهای اشرافی و لوکس و دارای برند جهان در چین به فروش رفته و این نکته، این مطلب را میرساند که بازار چین، بازاری تشنه برای کالای لوکس و نفیس است. فریادی که ما از دو سال پیش برآوردیم و خواستار فروش فرشهای نفیس دستباف ایرانی در این کشور شدیم، اما آن طور که باید عمل نشد.
حریری افزود: البته در همین شرایط هم خوشبختانه پیشبینی میکنیم که در نمایشگاه اکسپو ۲۰۱۰ شانگهای، بیش از ۲۵ میلیون دلار صرفا فرش دستباف ایرانی فروخته شود.
ارسال نظر