نمایه - در نشست تحلیلی - کاربردی نهضت کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات مطرح شد
تاکید بر آزادسازی صنعت آرد و نان
گروه بازرگانی - روز گذشته نشست تحلیلی- کاربردی نهضت کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات در ساختمان IGI وزارت بازرگانی با حضور رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای وزارت بازرگانی که خود متولی اجرای نهضت کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات است، علیخانی رییس شرکت بازرگانی دولتی ایران و فعالان بخش خصوصی برگزار شد. محمود دودانگه، رییس مرکز پژوهشهای وزارت بازرگانی به عنوان نخستین سخنران این نشست به اهمیت صنعت غذا و نقش موثر آن در توسعه اقتصادی کشورها اشاره کرد و گفت: سرمایهبری کمتر اشتغال بیشتر، ارزش افزوده بیشتری نسبت به سایر صنایع و کاهش ضایعات در محصولات کشاورزی از ویژگیهای بارز صنعت غذایی است. دودانگه به مقایسه بهرهوری نیروی کار صنعت غذا در برخی از کشورها و ایران پرداخت و گفت: بهرهوری نیروی کار در آمریکا ۲۴۱ هزار دلار در طول یک سال، کره جنوبی ۱۷۴ هزار دلار، کانادا ۸۳ و عربستان و ترکیه به ترتیب ۳۶ و ۳۵ هزار دلار و این رقم در ایران ۱۹ هزار دلار است که نشان از پتانسیل پایین بهرهوری در صنعت غذای ایران دارد.
حمید علیخانی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران در این نشست به نامناسب بودن جایگاه رقابتپذیری کشور به ویژه در صنعت غذا تاکید کرد و گفت: نارساییهایی در زنجیره تامین اعم از نظام تولید، توزیع، حملونقل و سطح کیفیت وجود دارد.
معاون وزیر بازرگانی با بیان این نکته که در هیچ یک از واحدهای تولیدی کشور سهم لجستیک مشخص نیست، اظهار داشت: سهم مبهم و نامشخص لجستیک در قیمت تمام شده کالا و خدمات تاثیر گذاشته؛ بنابراین در کشور نیاز به مهندسی مجدد برای کاهش هزینه داریم. علیخانی اصلاح صنعت غذایی به دلیل انحرافات در الگوهای مصرف را اقدامی الزامی عنوان کرد و به آماری مقایسهای در خصوص مصرف سرانه برخی اقلام در ایران و جهان اشاره کرد و توضیح داد:
این الگوها نشاندهنده انحرافاتی در کل مصرف است و به دلایل مختلف باید تغییر کند. وی بعد از صنعت خودروسازی با گردش مالی ۱۴ هزار میلیارد تومان، صنعت آرد و نان را با ۱۲ هزار میلیارد تومان گردش مالی، دومین صنعت پر درآمد کشور عنوان کرد و یادآور شد: این صنعت نیمهدولتی است و امیدواریم در قانون هدفمندسازی یارانهها فنرهایش آزاد شود و جایگاه فعلی صنعت خودروسازی را از آن خود کند.
در پایان این مراسم سلطانی، رییس هیات مدیره یکی از کارخانجات مواد غذایی با ابراز تاسف از اینکه ما فرصتها را میسوزانیم و منابع را از بین میبریم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در صنعت غذا زیرساختهای صنعتی نداریم.
ارسال نظر