رییس کمیسیون عمران مجلس در هفتمین نمایشگاه بینالمللی عمران و ساختمان در کیش عنوان کرد
حمل و نقل کشور به اهداف برنامه چهارم نرسید
گروه بازرگانی - ۱۹۰ شرکت داخلی و خارجی در «هفتمین نمایشگاه بینالمللی عمران و نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان» در مرکز بینالمللی نمایشگاههای جزیره کیش آخرین دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتهاند. فتحعلی، رییس مرکز توسعه تجارت منطقه آزاد کیش در مورد جزئیات برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: از ۱۹۰ شرکت بینالمللی که در این نمایشگاه حضور یافتهاند، نزدیک به ۱۴۰ شرکت، داخلی و مابقی، خارجی هستند که این تعداد شرکتکننده خارجی، حاکی از استقبال کشورهای خارجی از این نمایشگاه است.
همچنین، رضا مسرور، معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش در مراسم گشایش این نمایشگاه گفت: استقبال سالانه از این رخداد تجاری هم در پیشرفت صنعت ساختمان کشور و هم در توسعه صنعت عمران منطقه تاثیرگذار بوده است.
علی رضا فتوت، مدیرعامل اکسپوی کیش و مجری برگزاری این نمایشگاه هم خواستار توجه هرچه بیشتر سرمایهگذاران به پتانسیلهای بالای منطقه آزاد کیش و ضرورت افزایش سرمایهگذاری در بخشهای مختلف کشور که نیازمند توسعه است، شد و تصریح کرد که اکسپوی کیش، با همه توان از مشارکت کارشناسان و فعالان اقتصادی در نمایشگاههای بینالمللی این منطقه استقبال میکند.
به گزارش دنیای اقتصاد، علی رضا مقیمی، رییس کمیسیون عمران مجلس که در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی عمران وصنعت ساختمان در اکسپوی کیش حضور یافته بود، پس از این مراسم و بازدید از نمایشگاه، در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: کیش به عنوان یک منطقه در حال توسعه، در بخش صنعت ساختمان اعم از مصالح و تکنولوژیهای ساختمانی نیز میتواند به عنوان یکی از قطبهای صادراتی و تجاری کشور برشمرده شود.
او در ادامه، گریزی هم به مشکلات صنعت ساختمان کشور زد و در این باره، عمدهترین مشکل موجود در این بخش را «کمبود منابع مالی» بهرغم بالا بودن تقاضای مسکن عنوان کرد و متذکر شد: در قانون برنامه چهارم توسعه مقرر شده است که تمامی ساخت و سازهای شهری و روستایی طی ۱۰ سال مقاوم شوند؛ این برنامه تاکنون تا حدود ۷۵درصد در فضاهای روستایی اجرایی شده، اما در مورد فضاهای شهری، به ویژه در مورد احیای بافتهای فرسوده که ۶۵ هزار هکتار از این فضاها را اشغال کردهاند، بر اساس گزارش وزارت مسکن، صرفا کمتر از هفت درصد احیا شده که این عدم موفقیت در به نتیجه رساندن وظیفه دولتی، در مورد ساماندهی اسکان در حاشیه شهرها نیز صادق بوده و بی شک یکی از عمدهترین موانع در زمینه بهبود این حوزهها، کمبود منابع مالی مورد نیاز بوده است.
رییس کمیسیون عمران مجلس در ادامه، بخش حمل و نقل کشور را نیز از کمبود منابع مالی متاثر دانست و توضیح داد: بر اساس قانون برنامه چهارم ما باید سالانه یک هزار کیلومتر راهآهن، یک هزار کیلومتر آزاد راه و یک هزار کیلومتر بزرگراه احداث کنیم و این درحالی است که به دلیل نبود سرمایهگذاری کافی در این بخش بهرغم حجم بالای کار در آن، از تکالیف برنامه به ویژه در مورد رفع نقاط حادثه خیز بسیار عقبتر هستیم.
او بر اساس این گفتههای خود، برگزاری نمایشگاههایی چون نمایشگاه بینالمللی عمران و صنعت ساختمان کیش را اقدامی موثر در جهت جذب پیمانکاران و فعالان بخش صنعت ساختمان و حملونقل به سرمایه گذاری در این حوزه مطابق با تکنولوژی روز، دانست و اظهار کرد: اعطای مجوز مجلس به دولت برای واگذاری ۵۰ هزار میلیارد ریال سهام قابل رشد به پیمانکاران بخش ساختمان و حمل و نقل، دادن اجازه به شهرداریها برای فروش ۵۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت در راستای احیای بافتهای فرسوده و ساماندهی اسکان غیررسمیدر حاشیه شهرها و نهایتا، دادن اجازه به دولت و وزارت نیرو برای فروش به ترتیب، ۲۰ و ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت با هدف تامین زیرساختهای عمرانی و حمل و نقلی لازم از تصمیمات مثبت مجلس برای تامین منابع عمرانی کشور است.
مقیمی به روند ساخت و ساز مسکن مهر هم اشارهای کرد و با اذعان به اینکه مخاطبان طرح مسکن مهر، افراد دارای درآمدهای متوسط رو به پایین هستند، تصریح کرد: اجرای طرح مسکن مهر در برخی شهرها به دلیل مطلوب بودن وضعیت زمین، پیشرفت داشته، اما در برخی شهرها غیرفعال بوده است. وی در عین حال مهمترین نگرانی در مورد مسکن مهر را بی توجهی دستاندرکاران ساخت و ساز به استانداردهای لازم و نبود نظارت بر کار آنها دانست.
مقیمی در پایان، اقتصاد کشور را «بیمار و مشکلدار» ارزیابی کرد و یکی از راههای موثر در بهبود وضعیت موجود را اجرای قانون هذفمندی یارانهها به روش درست دانست.وی در عین حال تاکید کرد ما در این زمینه، «نگران» هستیم.
ارسال نظر