درخشش طلا در بازار صادرات دبی

گروه بازرگانی- صادرات طلا از امارات که با افزایش ۲۳ درصدی در سال گذشته همراه بود، موجب شده است که این محصول در دو بخش فلز زرد و جواهرات، به کانون رونق تجارت در دبی تبدیل شود. به گزارش پایگاه خبری «گلف‌نیوز»، بازار صادرات در دبی پس از تجربه یک رکورد ۸ درصدی که بیشتر به واسطه رکورد در صدور محصولات خوراکی از جمله شکر به وقوع پیوست، رشد صادرات در بخش طلا و جواهرات، به افزایش هرچه بیشتر حجم محصولات صادراتی منجر شده است.

به گفته سعید آلاوادی، مدیر شرکت توسعه صادرات دبی (DEDC)، افزایش حجم صادرات طلا و جواهرات دبی به گونه‌ای بوده است که صدور این محصولات، تنها در یک سال گذشته، سود تجاری ۹/۳۲ میلیارد درهمی (۹۵/۸ میلیارد دلاری) برای دبی به همراه داشته است که البته به گفته وی، حصول این سود تجاری هنگفت به دلیل افزایش بهای طلا و حجم تولید داخلی آن بوده است. ضمن اینکه اغلب مردم بر این باورند که خرید طلا بیش از سرمایه‌گذاری در بانک برایشان سودآوری به همراه دارد و از این رو، اعتماد آنان به طلا و سودآوری آن بیش از سایر محصولات تجاری است.

در عین حال به گفته آلاوادی، به دلیل رشد صادرات طلا و به موجب آن، ارتقای مجموع شاخص‌های بازار صادراتی دبی، حجم صادرات این منطقه در سال ۲۰۰۹ نسبت به سال ۲۰۰۸، با افزایش ۱۰ میلیارد درهمی از ۶/۴۲ به ۴/۵۲ میلیارد درهم رسیده است و این در حالی است که مجموع صادرات امارات‌متحده عربی از ۸/۶۱۲ میلیارد درهم در سال ۲۰۰۸، با ۲۰ درصد کاهش، به ۶/۴۸۸ میلیارد درهم در سال ۲۰۰۹ رسید که این ارقام، گواه نقش پررنگ دبی در بازار صادرات امارات است که این نیز بی‌شک، به واسطه رشد صادرات طلا و جواهرات بوده است.

گفتنی است، بعد از طلا، رشد ۲۷ درصدی صادرات پلاستیک با سود تجاری ۶/۲ میلیارد درهمی و پس از آن، رشد ۱۷ درصدی صادرات محصولات غذایی با افزایش سود تجاری از ۳ میلیارد درهم در سال ۲۰۰۸ به ۵/۳ میلیارد درهم در سال ۲۰۰۹ نیز، از دیگر شاخصه‌های بازار صادرات دبی محسوب می‌شود. همچنین به گفته اشرف ماهات، مسوول بخش اجرایی صادرات DEDC،‌ افزایش حجم صادرات دبی، به دلایلی چون افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در تولید محصولات داخلی به وقوع پیوسته که این امر نیز به افزایش رقابت‌ها در بین تولیدکنندگان داخلی برای شناسایی بازارهای جدید برای محصولاتشان برمی‌گردد.

با توجه به موفقیت‌های حاصل شده در بخش صدور طلا و جواهرات، افزایش جذب متقاضی در بازارهای اروپایی از جمله بازار آلمان و نیز برخی کشورهای آسیایی از جمله هندوستان برای این محصولات نیز در دستور کار مسوولان اجرایی مربوطه در دبی قرار گرفته است.