دبیر شورای ملی زعفران ایران از معرفی برند زعفران ایران و ایجاد بانک اطلاعاتی در این زمینه در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: تضمین کیفیت زعفران با معرفی برند زعفران ایرانی بر روی بسته‌بندی‌های صادراتی امکان‌پذیر می‌شود. فرشید منوچهری در گفت‌وگو با «مهر» با تاکید بر تعریف استراتژی مشخص برای زعفران ایران بیان کرد: برنامه استراتژی زعفران ایران از سوی شورا دردست تهیه است که پس از تصویب در سازمان توسعه تجارت ایران جهت اجرا در اختیار وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنایع و معادن و بازرگانی قرار می‌گیرد.

دبیر شورای ملی زعفران ایران با اشاره به فروش حدود ۳۰ تن زعفران تولیدی در بازارهای داخلی اظهار داشت: در حال حاضر بالغ‌بر ۹۵ درصد تولید زعفران دنیا به ایران اختصاص دارد، ضمن اینکه بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد زعفران تولیدی صادر می‌شود، این در حالی است که هیچ گونه مدیریتی از سوی ایران بر بازارهای تجارت جهانی این محصول وجود ندارد و از سویی در سایت‌های جست‌وجو نام ایران به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در دنیا دیده نمی‌شود. به گفته منوچهری، میزان ارزآوری زعفران معادل یک میلیون تن گندم است.

دبیر شورای ملی زعفران ایران خاطرنشان کرد: نوسانات شدید قیمت‌ها به خصوص در سه سال اخیر، لطمات جبران‌ناپذیری به صادرات زعفران وارد کرده است، زیرا صادرکننده جرات نخواهد کرد قیمتی را به خریداران خارجی بدهد که فقط ۱۰ روز اعتبار دارد.

وی ایجاد بانک زعفران را نیازمند حمایت جدی دولت خواند و گفت: برای حفظ محصول زعفران معتقدیم که نباید برنامه سیب‌زمینی و پیاز برای این محصول نیز اعمال شود، به نحوی که یک سال محصول روی دست کشاورزان بماند و در نهایت از بین برود و در سال دیگر همان محصول با قیمت بالا در بازار به فروش برسد.

منوچهری با اعلام اینکه طرح راه‌اندازی بانک اطلاعاتی در حال آماده‌سازی است، افزود: پیشنهاد داده‌ایم هر ساله دولت با مشورت شورا قیمت پایه‌ای را برای زعفران در بانک اطلاعاتی تعیین کند و اگر زیرقیمت تعیین شده محصول از کشاورز خریداری شود، دولت موظف به خرید شود؛ زیرا این امر از سویی به سرمایه در گردش کمک شایانی خواهد کرد و از سوی دیگر به ایجاد ثبات در بازارهای جهانی منتهی می‌شود.

وی در پایان بر ضرورت ایجاد دفاتر حفاظت از منابع زعفران ایران در بازارهای تجارت جهانی به منظور ممانعت از فروش زعفران تقلبی به نام ایران در این بازارها تاکید کرد.