عضو اتاق ایران و چین:
اگر چینیها نفت ما را نخرند بازار خود را به روی آنها میبندیم
یک عضو هیاترییسه اتاق ایران و چین با بیان اینکه «آمریکا به چین پیشنهاد کرده نفت مورد نیاز خود را به جای ایران از روسیه و عربستان بخرد»، میگوید: چینیها هم به ایران جنس میفروشند و هم از ایران جنس میخرند، پس طبیعی است که وقتی از ما نفت نخرند ما هم بازارمان را مقابل آنها ببندیم.
گروه بازرگانی- آمار اداره گمرک چین حاکی از کاهش ۴۰ درصدی واردات نفت از ایران طی دو ماه نخست سالجاری میلادی است.
یک عضو هیاترییسه اتاق ایران و چین با بیان اینکه «آمریکا به چین پیشنهاد کرده نفت مورد نیاز خود را به جای ایران از روسیه و عربستان بخرد»، میگوید: چینیها هم به ایران جنس میفروشند و هم از ایران جنس میخرند، پس طبیعی است که وقتی از ما نفت نخرند ما هم بازارمان را مقابل آنها ببندیم. مسعود دانشمند، در گفتوگو با «ایسنا» تصریح کرد: هر چند آمریکا به چین فشار وارد میکند، اما اینکه چقدر در این کار موفق میشود و چقدر چین میتواند مقابل این فشار مقاومت کند معلوم نیست.
به گفته دانشمند، چینیها برای یک بازار یک میلیارد دلاری در سراسر دنیا در حال حرکت هستند، اما بازاری را که اکنون بین ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد دلار در آن جنس میفروشند، به راحتی نمیخواهند از دست بدهند. آن هم در شرایطی که جایگزین چینیها در بازار دنیا وجود دارد.
به گفته عضو اتاق ایران و چین، چینیها در پروژههای متفاوتی در ایران از سدسازی گرفته تا پروژههای نفتی و کارخانههای مختلف سرمایهگذاری کردهاند و به همین سادگی یک دفعه روابط خود را با ایران قطع نمیکنند. وی همچنین با بیان آخرین آمار مبادلات تجاری ایران و چین خاطرنشان کرد: با محاسبه نفت و محصولات پتروشیمی که به چین صادر میکنیم و کالاها و خدماتی که از چین میخریم، در نهایت تراز این مبادله تجاری به نفع کشور ماست. به عبارتی حدود پنج ـ شش میلیارد دلار صادرات ایران، بیشتر بوده که این تفاوت در گذشته حدود ۱۰ میلیارد دلار به دلیل قیمت بالای نفت بود. دانشمند متذکر میشود: ۹۰ درصد صادرات ایران به چین، نفت خام است، در حالی که واردات ما از چین شامل انواع کالاهای آماده برای مصرف یا کالاهای اولیه و خدمات و ماشینآلات است.
وی یادآور میشود: اگر چینیها از ما نفت خام نخرند طبیعتا چون ما نمیتوانیم به آنها پول بدهیم آن وقت ما بازار خود را روی آنها میبندیم و چینیها هم در این قضیه ضرر میکنند. بنابراین فکر میکنم چینیها آن قدر آگاهی و هوشیاری دارند که این بازار را از دست ندهند.
این فعال بخش خصوصی ایران، در مورد خبر کاهش ۴۰ درصدی خرید نفت ایران توسط کشور چین نیز میگوید: من این میزان را نشنیدم، چون قراردادهای نفتی اینگونه نیست که امروز در مورد آنها تصمیم بگیرند و فردا انجام دهند. اگر بخواهند قراردادهای بعدی منعقد نمیشود. قراردادهای نفتی که ما داریم معمولا شش ماهه یا یک و دو ساله است.
وی با اشاره به اینکه «در زمینه نفت قراردادهای در دست اجرا با چینیها، زیاد داریم»، ادامه میدهد: اگر چینیها تصمیم بگیرند نفت روسیه را بخرند باید سیستم پالایشگاهی خود را تغییردهند تا با آن سیستم سازگار باشد که این یک فرآیند هزینه بر و زمانبر است و به همین سادگی نیست.
از سوی دیگر اسدا...عسگراولادی، رییس اتاق ایران و چین که اکنون در سفر حج بهسر میبرد، معتقد است رابطه تجاری با چین همچنان به منفعت ایران است.
ارسال نظر