مدیرعامل «مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات»:
گمرک همکاری نمیکند
گروه بازرگانی - مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران، مصوبه مجلس شورای اسلامی در چارچوب بودجه ۸۹ را گامی بلند در راستای مقابله با واردات کالاهای قاچاق دانست. احمد غلامزاده دیروز در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب ضمن انتقاد از عملکرد گمرک، گفت: سازمان توسعه تجارت از اواسط سال جاری با همکاری ایران کد، برچسب رهگیری کالا را به عنوان ابزاری کم هزینه برای مبارزه با قاچاق کالا طراحی کرده، اما گمرک برای اجرایی شدن کامل این طرح هنوز همکاری لازم را صورت نداده است.
غلامزاده تصریح کرد: در حالی شاهد عدم همکاری گمرک هستیم که در مصوبات مجلس و دولت بر تطبیق فرآیندهای کاری تمام دستگاهها با الزامات ایران کد تاکید شده است، بنابراین گمرک ایران نیز مانند سایر دستگاهها باید امکان تناظر سیستم خود با ایران کد را فراهم آورد.
مدیرعامل ایران کد خاطرنشان کرد: قطعا اجرای مصوبات قانون بودجه ۸۹ برای رهگیری همه کالاهای وارداتی نیاز به همکاری گمرک ایران دارد و ایران کد منتظر اقدامات موثر در این زمینه است. غلامزاده با اشاره به عملکرد دستگاههای مختلف در پیادهسازی ایران کد در کشور گفت: هماکنون در وزارت بازرگانی حدود ۴۰ درصد از کالاهای وارداتی کد ملی دریافت میکنند که دامنه این کالاها گستردهتر خواهد شد. به گفته وی، مواد غذایی، آشامیدنیها، دارو، لوازم خانگی و... بخشی از این کالاها به شمار میروند.
وی افزود: از سوی دیگر در وزارت صنایع و معادن صدور یا تمدید پروانه بهرهبرداری منوط به دریافت ایران کد است. موسسه استاندارد نیز دریافت نشان استاندارد را منوط به داشتن کد ملی کالا کرده است. همچنین در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صدور گواهی بهداشت و شماره ساخت صرفا با ارائه ایران کد امکان پذیر خواهد بود.
مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران در ادامه گفت: دولت نیز با پیشنهاد وزارت بازرگانی، معافیت از پرداخت ۱۰ درصد هزینه کارمزد ثبت سفارش برای کلیه دارندگان کارت بازرگانی درصورت دریافت ایران کد را برای سال ۸۹ تمدید کرده است.
غلامزاده همچنین به ادامه خریدهای دولتی با درج کد ملی در فاکتورها و اسناد معامله کالا اشاره کرد و افزود: این مصوبه که از سال جاری اجرایی شده است، سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی تاکید کرد: این مصوبه که اکنون شامل مواد غذایی، تجهیزات حملونقل ریلی و کابلی، اقلام آرایشی و بهداشتی، تجهیزات حملونقل جادهای و راهداری و قطعات ریلی است از سال آینده کلیه گروههای کالا را در بر خواهد گرفت.
مدیرعامل ایران کد تصریح کرد: هماکنون ایران کد ۲۴ هزار عضو دارد و برای ۴۲۰ هزار قلم کالا در کشور کد ملی صادر شده است.
غلامزاده همچنین با اشاره به نقش ایران کد در برنامه پنجم توسعه گفت: در بند ج ماده ۹۷ این لایحه که به موضوع تجارت اختصاص دارد، دولت مکلف شده است به منظور ایجاد نظام منسجم و یکپارچه برای تبادل اطلاعات مربوط به کالاها و خدمات، کلیه عرضهکنندگان کالا و خدمات را موظف به اخذ و روزآمد کردن این کد کند.
وی افزود: همچنین در ماده ۴۹ و ۵۰ برنامه که به موضوع توسعه دولت الکترونیک و تجارت الکترونیک و ارائه خدمات به صورت الکترونیک میپردازد، نقش ویژهای برای زیرساخت اطلاعاتی ایرانکد در نظر گرفته شده است.
او اظهار کرد: با این تمهیدات قانونی به نظر میرسد نقش ایرانکد از سال آینده در اقتصاد و تجارت کشور پررنگتر از گذشته شود.
مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته با وزارت نفت گفت: صنعت نفت یکی از بزرگترین مجموعههایی است که میتواند با استفاده از ایران کد و بهبود فرآیند لجستیک، صرفهجویی مطلوبی در بخش تامین کالا به ویژه در بخش ارزی به عمل آورد.
ارسال نظر