فراسو - رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی:
مردم نگران نباشند
رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی گفت: مردم نباید برای رفع دغدغه خود از هدفمند کردن یارانهها، تقاضاهای زودتر از موعد خود را به بازار وارد کنند؛ چراکه این وزارتخانه با هماهنگی تشکلهای بخش خصوصی و سایر نهادهای تعاونی در حال ذخیرهسازی کالاهای اساسی است. محمود دودانگه در گفتوگو با «مهر» با تاکید بر اینکه نباید در مقابل اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، مردم را به سمت خریدهای زودتر از موعد سوق داد، گفت: چنانچه مردم از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، افزایش قیمت را برای خود تداعی کنند به طور قطع زودتر از موعد به بازار رجوع کرده و خریدهای خود را انجام میدهند، این امر شوک بزرگی به بازار خواهد بود.
رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی افزود: وزارت بازرگانی بارها و بارها اعلام کرده است که با اجرای این قانون، افزایش قیمتها در بازار کنترل خواهد شد، اما اگر مردم به این موضوع توجه نکنند، این تغییر در الگوی مصرف به خاطر نگرانیهای آنها
رخ میدهد.
وی تصریح کرد: این امر سبب میشود افرادی که منتظر سوءاستفاده از بازار هستند، برای کسب منافع بیشتر ناشی از افزایش قیمتها، عرضه کالاها را با تاخیر انجام دهند؛ بنابراین تقاضا از عرضه پیشی میگیرد و قیمتها به طور غیرطبیعی افزایش مییابد.
وی معتقد است که اگر فضای حاکم بر بازار ناشی از اقتصاد رقابتی باشد، نیازی به پایش مداوم بازار نخواهد بود. این در شرایطی است که در حال حاضر متولیان تنظیم بازار به صورت شبانه روزی به دنبال ایجاد تعادل در بازار هستند.
به گزارش «مهر»، فاز جدید افزایش قیمت کالاها در بازار در آستانه سال جدید آغاز شده است و گزارشهای بانک مرکزی نیز این موضوع را تایید میکند. بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۳۰ بهمن ماه امسال را اعلام کرده است.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای ماست غیرپاستوریزه معادل ۰/۱ درصد و پنیر غیرپاستوریزه معادل ۶/۲ درصد نسبت به هفته قبل افزایش یافته، ولی قیمت کره پاستوریزه ۱/۰ درصد کاهش یافت. بهای سایر اقلام این گروه ثابت بود. قیمت تخم مرغ معادل ۶/۳ درصد افزایش داشت.
برنج و حبوب
در هفته مورد بررسی، قیمت برنج غیرتایلندی معادل ۸/۰ درصد، برنج داخله درجه یک ۳/۰ درصد و برنج داخله درجه دو ۵/۰ درصد افزایش یافت. در گروه حبوب، بهای نخود ثابت بود. قیمت سایر اقلام این گروه بین ۵/۰ درصد تا ۲/۱ درصد افزایش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد بررسی نسبت به هفته قبل قیمت گوشت گوسفند معادل ۸/۰ درصد، گوشت تازه گاو و گوساله ۰/۱ درصد و گوشت مرغ ۲/۶ درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
بهای قند معادل ۵/۰ درصد و چای خارجی ۱/۰ درصد کاهش پیدا کرد؛ ولی قیمت شکر معادل ۷/۰ درصد، روغن نباتی جامد ۶/۰ درصد و روغن نباتی مایع ۲/۰ درصد افزایش داشت.
ارسال نظر