چهارمین فهرست کالاهای فاقد کیفیت و ضوابط بهداشتی که از ثبت سفارش واردات آنها جلوگیری می‌شود، اعلام شد. مشاور رییس‌کل و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران در این باره گفت: این فهرست شامل محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی و مکمل‌های غذایی و شیرینی است که وزارت بهداشت به دلیل موارد فنی و بهداشتی با ورود آنها به داخل کشور مخالفت کرده و وزارت بازرگانی هم طبق ماده ۲۴ قانون مقررات صادرات و واردات از ثبت سفارش واردات آنها جلوگیری خواهد کرد.

احد امیرمحمدی با اشاره به اینکه چهارمین فهرست کالاهای فاقد کیفیت و ضوابط بهداشتی در راستای اجرای «طرح مدیریت واردات» اعلام می‌شود، افزود: اجرای چنین طرحی به منظور حمایت از مصرف‌کننده و تولید‌کننده داخلی اجرا می‌شود.

وی به تولیدکنندگان و واردکنندگان این دسته از کالاها اعلام کرد: ورود کالاهای وارداتی به کشور که مغایر با استانداردهای مورد قبول سازمان استاندارد، سازمان حفظ نباتات، وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های مجاز نظارتی باشد، غیرمجاز اعلام می‌شود و این کالاها از همان بدو ورود در گمرکات به کشور مبدا برگشت داده می‌شوند و چنانچه در محموله‌های بعدی تکرار شود و تطابق با معیارهای کیفی از سوی برندهای مذکور رعایت نشود، از ورود آنها جلوگیری خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان توسعه تجارت ایران، احد امیرمحمدی از ادامه روند شناسایی کالاهای غیراستاندارد وارداتی خبر داد و اظهار داشت: با تاجری که مبادرت به ورود این کالاها کند، برخورد خواهد شد و اسامی متخلفان هم‌اکنون در سازمان توسعه تجارت موجود است.

مشاور رییس‌کل و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران به تجار و بازرگانان متخلف تذکر داد: نحوه برخورد به صورتی است که اخطار اولیه مکتوب برای ۷۰ نفر از واردکنندگان کالاهای بی‌کیفیت از طریق سیستم ثبت سفارش و تعداد ۵۰ فقره اخطاریه کتبی و رسمی سازمان با درج در پرونده تجاری بازرگانی آنان صادرشده است.

امیرمحمدی اضافه کرد: بدیهی است چنانچه ورود کالاهای بی‌کیفیت به کشور توسط تجار تکرار شود، ممنوعیت موقت برای فعالیت تجاری آنها در نظر گرفته می‌شود، در مرحله بعد ابطال کارت بازرگانی و در مراحل نهایی نیز معرفی به مراجع قضایی را در دستور کار قرار می‌دهیم. چهارمین فهرست محصولات و کالاهای بی‌کیفیت و غیر‌استاندارد به این شرح است:

۱ - انواع سس‌های خوراکی با نام تجاری «کمپ بلز» از کشور مالزی

۲ - مسواک با نام تجاری «فورمولا» از کشور چین

۳ - مسواک با نام تجاری «دکتر اورال» از کشور چین

۴ - انواع روغن‌های صنعتی با نام تجاری «اورجی اوغلو» از کشور ترکیه

۵ - چای با نام تجاری «اسپرینگ تی» (Spring tea) از کشور چین

۶ - انواع رنگ‌های خوراکی غذایی با نام‌های تجاری (Vidhi ,Shree shantina (Saujanyschem ,Astha overseas از کشور هندوستان

۷ - رنگ موی گیاهی با نام تجاری «رادیکو» از کشور هندوستان

۸ - ماکارونی با نام تجاری (GAP) از کشور ترکیه

۹ - انواع محصولات آرایشی و بهداشتی با نام تجاری (Rebel) از کشور ترکیه

۱۰ - انواع مکمل‌های غذایی با نام تجاری (Etniki) از کشور بلغارستان

۱۱ - انواع حلوای کنجدی با نام تجاری (Sesler) از کشور ترکیه

۱۲ - انواع شیر خشک با نام تجاری (Geo) از کشور لهستان

۱۳ - پودر نوشیدنی فوری با نام تجاری (Kendy) از کشور بلغارستان

۱۴ - انواع ویفر و بیسکویت با نام تجاری (Cizemci) از کشور ترکیه

۱۵ - کمپوت آناناس با نام تجاری (Tider) از کشور چین.