گروه بازرگانی - رییس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی می‌گوید: سرمایه‌گذارانی از چند کشور خارجی برای تاسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایران اعلام آمادگی کرده‌اند. حسن رادمرد با اشاره به تمایل شرکت «ترک مال» که سابقه‌ای طولانی در تاسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارد، افزود: قرار است مدیران این شرکت طی ۲ هفته آینده طرح خود را مبنی بر ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای چند منظوره در ایران به وزارت بازرگانی ارائه کنند. این مقام مسوول با اشاره به اینکه طرف ترک برای استفاده از منابع بانکی، فاینانس خارجی و سرمایه‌گذاری در کشورمان مشکلی ندارد، خاطرنشان می‌کند: پیشنهادهای مشابهی از شرکت‌های کویتی و اماراتی نیز داشته‌ایم که در حال بررسی است. به گفته رادمرد، ایجاد این نوع فروشگاه‌های زنجیره‌ای از مرحله کلنگ‌زنی تا زمان بهره‌برداری حدود ۲ سال طول می‌کشد.

بخش خصوصی بی‌تجربه

طرح راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده‌فروشی از سال گذشته با جدیت از سوی وزارت بازرگانی دنبال شده با این حال تاکنون فقط سه شرکت صرفه، شیرین عسل و ایرانیان کار خود را آغاز کرده‌اند. یحیی آل‌اسحاق، رییس اتاق بازرگانی تهران، در خصوص دلایل عدم‌استقبال بخش خصوصی کشورمان از تاسیس این گونه فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌گوید: تاسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیازمند مدیریت، تعامل دقیق، تجربه، تدارکات لجستیک و کیفیت کالا، بررسی سلیقه مشتری، در اختیار داشتن نرم‌افزارهای لازم، بودجه کافی و شرایط مناسب منطقه‌ای است. رییس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: فرآیند طولانی کسب مجوز از سازمان‌های مرتبط از جمله شهرداری، فرساینده است و شاید همین عامل در کنار نداشتن تجربه برای اداره و مدیریت فروشگاه‌های زنجیره‌ای دلیل اصلی عدم استقبال بخش خصوصی باشد.

این طرح نوآورانه وزارت بازرگانی اگر چه با استقبال کارشناسان بازرگانی داخلی رو به رو شده، اما به نظر می‌رسد به دلیل نداشتن پشتوانه مالی لازم با واقعیت فاصله زیادی دارد، چنانکه تسهیلات ۵۰۰ میلیارد تومانی مربوط به طرح نیز در پیچ و خم مراحل اداری هنوز به سرانجام نرسیده است.