گروه بازرگانی- رییس کل گمرک ایران در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان که گفته بود، فقط ۱۷ درصد کالاهای وارداتی سرمایه‌ای و بقیه مصرفی است، گفت: تنها ۱۷ درصد کالای سرمایه‌ای مد نظر نیست، البته افکار و سلایق در این زمینه مختلف بود که از ۴ سال پیش کمیته‌ای در گمرک با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شده و تعریف دقیق کالاهای واسطه‌ای، مصرفی و سرمایه‌ای مشخص شده است. رییس کل گمرک ایران افزود: در این کارگروه علاوه بر کارشناسان گمرک افرادی از بانک مرکزی، وزارت بازرگانی، وزارت صنایع، جهاد کشاورزی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی حضور دارند و از سال ۸۴ تشکیل شده و جلسات آن به طور مستمر در سال ۸۵ ادامه پیدا کرد و نتایج آن منجر به تعریف کالاهای سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مصرفی شد.

محمدی همچنین در مورد لایحه بودجه ۸۹ و حقوق ورودی گمرکی گفت: دولت رقم ۶۹ هزار میلیارد ریال برای واردات کالا و ۶ هزار میلیارد ریال برای حقوق ورودی خودرو در نظر گرفته و در مجموع ۷۵ هزار میلیارد ریال درآمد دولت از محل حقوق ورودی و گمرکی در سال آینده در نظر گرفته شده است.

گفتنی است که عباسعلی نورا، عضو کمیسیون تلفیق با اشاره به اینکه سال آینده ۶۷ میلیارد دلار کالا وارد خواهد شد، گفته است: اکثر این کالاها هزینه‌ای است و فقط ۱۷ درصد کالای سرمایه‌ای است که در تولید به کار برده می‌شود و آنچه نمایندگان دولت به عنوان کالای واسطه‌ای ذکر می‌کنند، آن هم کالای هزینه‌ای است.

به گفته نماینده زابل و زهک آنچه برای نمایندگان اهمیت دارد، سرمایه‌گذاری است و بقیه هزینه‌های بودجه از یک جیب به جیب دیگر دولت واریز می‌شود و به صورت مصرفی است و هزینه خواهد شد. نورا تاکید کرده است: واردات کالای واسطه‌ای نیز همانند انواع کالای پارچه و ماشین‌های خودرو به صورت کالای مصرفی است و سرمایه‌ای حساب نمی‌شود که باعث بیکاری در جامعه شده است.