تعرفه سایر میوه‌ها تغییر نکرد

گروه بازرگانی - سرانجام پس از کشمکش‌ها و اظهار نظرهای متناقض در خصوص تعرفه واردات مرکبات، وزرای عضو کمیسیون ماده یک مقررات واردات و صادرات در تعامل با کمیسیون کشاورزی مجلس سنت سال‌های گذشته را تغییر داده و نرخ تعرفه سیب و پرتقال را به ۳۰ درصد رساندند، ضمن اینکه نرخ تعرفه سایر میوه‌ها تغییر نکرده و بر اساس مصوبات گذشته اعمال خواهد شد. معاون وزیر بازرگانی در توسعه روابط اقتصادی در گفت‌وگو با «ایرنا» تاکید کرد که مصوبه کمیسیون ماده یک در هفته جاری توسط دولت ابلاغ می‌شود.

بابک افقهی افزود: گمرکات کشور بلافاصله پس از ابلاغ این مصوبه به اخذ حقوق ورودی و سود بازرگانی واردات میوه با نرخ جدید خواهند پرداخت.

دولت در طول سال‌های گذشته با هدف تنظیم بازار، نرخ تعرفه واردات مرکبات را از ۱۵ بهمن‌ماه تا پایان اردیبهشت‌ماه به چهار درصد کاهش می‌داد.

رییس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران، با تاکید بر اینکه این نرخ تعرفه فقط برای واردات سیب و پرتقال است، گفت: نرخ تعرفه واردات سایر میوه‌ها، براساس روال و تصمیمات قبلی همچنان قابل اجرا است.

وی همچنین گفت: براساس تصمیم دولت نرخ تعرفه واردات میوه از انتهای اردیبهشت‌ماه و در شرایطی که تولیدات داخلی وجود ندارد و از آن با نام فصل خزان میوه نام برده می‌شود، از ۴۰ درصد با کاهش ۱۰درصدی به ۳۰درصد خواهد رسید و ثبت سفارش برآن مبنا انجام می‌شود.

رییس کمیته ماده یک آیین‌نامه جرایی قانون مقررات صادرات و واردات، نرخ تعرفه واردات میوه را متنوع عنوان کرد و گفت: برخی انواع میوه تولید مناطق گرمسیری است و در داخل کشور امکان تولید آن وجود ندارد و بنابراین نرخ تعرفه آنها روندی منطقی دارد. به اعتقاد معاون وزیر بازرگانی، تولید داخلی گروهی از میوه‌ها موجب می‌شود تا اولویت تامین نیاز داخل از این طریق مورد توجه قرار گیرد.

افقهی این نکته را نیز گفت که کشور در سال‌جاری در تولید انواع مرکبات از شرایط خوبی برخوردار بوده و تصمیم برای افزایش نرخ تعرفه با توجه به این شرایط صورت گرفته است.

معاون وزیر بازرگانی افزود: تمام تلاش‌ها برای تنظیم بازار شب عید برآن مبنا است که در حق مصرف‌کننده اجحاف نشود و با توجه به مقادیر قابل‌توجهی از تولیدات داخلی، بازرسان سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان با هرگونه رفتار سودجویانه کسانی که بخواهند ایام ربیع الاول و مصادف شدن آن با سال نو را به کام مردم تلخ کنند به شدت برخورد می‌کند.

افقهی در پاسخ به این پرسش که آیا تاخیر دو هفته ای در اعلام افزایش نرخ تعرفه منجر به واردات بخش عمده میوه با تعرفه چهار درصد نشده، گفت: «این نگرانی بی‌مورد است؛ زیرا که همه ساله بیشترین میزان ثبت سفارش واردات در اسفندماه صورت گرفته است.

آخرین آمار گمرک ایران نشان می‌دهد که طی نه ماه نخست سال‌جاری ۷۶۰ هزار تن میوه به ارزش ۳۸۰ میلیون دلار وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۳۴ درصد و ۹۷ درصد افزایش یافته است.