فریب کاری آماری پرآسیب است

مجمع جهانی اقتصاد ۳۰ سال است که رقابت‌پذیری اقتصاد ۱۳۲ کشور را رتبه‌بندی می‌کند، ایران تاکنون در این گزارش دیده نشده است گروه بازرگانی - رییس اتاق ایران گفت: همچنان که سیاه نمایی واقعیات اقتصادی پرآسیب است، فریب‌کاری‌های آماری نیز پرآسیب است؛ بنابراین باید واقعیات را درست دید و منتقل کرد.

محمد نهاوندیان در سمینار «هماهنگی رابطان تحقیقاتی اتاق‌های شهرستان‌ها و تشکل‌ها برای طرح گزارش رقابت‌پذیری جهانی» با بیان این مطلب خواستار آن شد که در طرح رقابت‌پذیری جهانی، قاعده‌های اخلاق اقتصادی رعایت شود. نهاوندیان با تاکید بر اینکه تدبیر اقتصادی در کشور جز از طریق واقع‌بینی به هدف نمی‌رسد، افزود: در مرحله دیدن واقعیت وارد کردن امیال و آرزوها به سبب اینکه خلاف حقیقت است، خلاف مصلحت نیز است.

رییس مرکز تحقیقات و بررسی‌های اقتصادی اتاق ایران نیز در این سمینار با اشاره به اینکه اتاق در جایگاه مشاور سه قوه، در‌خصوص مسائل مختلف اظهار نظر می‌کند و این امر نیازمند پایه‌های اطلاعاتی دقیقی است، افزود: اتاق بازرگانی باید تولید‌کننده تحقیق و نظر باشد.

حامد روحانی تاکید کرد: مرکز تحقیقات اتاق ایران در حال طراحی برنامه‌ای برای منسجم کردن نظرات بخش خصوصی است و اتاق بازرگانی طرح آمار‌گیری صنعتی را در دستور کار دارد و در حال تدوین و تهیه این طرح هستیم.

روحانی با اشاره به شروع مذاکرات ایران برای عضویت در سازمان جهانی تجارت (WTO)، گفت: معمولا کشورهای در حال توسعه توان میدان‌داری و مدیریت جلسات مذاکرات را ندارند و بسیار مهم است که تیم مذاکره‌کننده ایران از نظرات بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف آگاه باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: باید تیم مذاکره‌کننده را حمایت کنیم و نظر اعضای اتاق ایران را از شهرستان‌ها جمع‌آوری کرده و در اختیار تیم مذاکره‌کننده قرار دهیم.

رییس مرکز تحقیقات و بررسی‌های اقتصادی اتاق ایران در ادامه یادآور شد: مجمع جهانی اقتصاد بیش از سی‌سال است که رقابت‌پذیری کشورها را رتبه‌بندی می‌کند و ایران تاکنون در این گزارش دیده نشده است؛ لذا اتاق ایران درصدد است تا با جمع آوری اطلاعات مدیران ارشد اقتصادی ایران و انتقال آن به مجمع جهانی اقتصاد وارد این گزارش شود. وی در ادامه یادآور شد: نتایج گزارش رقابت‌پذیری بیشترین تاثیر را بر تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دنیا دارد و توجه خاصی در سطح دنیا به این گزارش می‌شود.

روحانی افزود: اتاق بازرگانی ایران و اتاق‌های شهرستان‌ها، همکار تحقیقاتی این طرح در مجمع جهانی اقتصاد که ۱۳۲ کشور را تحت پوشش قرار داده، هستند. وی شاخص رقابت‌پذیری را «توان ادغام و سهم‌گیری از اقتصاد جهانی» دانست و گفت: شاخص رقابت‌پذیری؛ یعنی کشورها چقدر در سهم‌گیری از اقتصاد دنیا، بهره‌وری از منابع خود، صادرات و جذب سرمایه‌گذاری موفق

هستند.

رییس مرکز تحقیقات و بررسی‌های اقتصادی اتاق ایران با اشاره به تاثیر نتایج گزارش رقابت‌پذیری جهانی بر تصمیم‌گیری‌های کشور تصریح کرد: تا ‌به حال چند گزارش از نتایج سال گذشته این تحقیق تهیه شده است که برای مسوولان کشور ارسال شده و این طرح با اقبال خوبی مواجه بوده است. وی گفت: مجلس شورای اسلامی و قوه‌قضائیه نیز از نتایج این طرح استقبال کرده‌اند.