مناقشه بر سر صدور کارت‌های بازرگانی

معاون دبیرکل اتاق تعاون: یکپارچه سازی می‌شود

دبیرکل اتاق تهران: خبر ندارم! گروه بازرگانی- معاون دبیرکل اتاق تعاون ایران در حالی از آغاز به کار سامانه یکپارچه صدور کارت هوشمند بازرگانی خبر داده است که دبیرکل اتاق تهران از این طرح اظهار بی‌اطلاعی می‌کند.

ابراهیم تهرانی در گفت‌وگو با «مهر» با اشاره به آغاز به کار سامانه یکپارچه صدور کارت هوشمند بازرگانی برای صاحبان بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی بخش‌های خصوصی و تعاون، گفت: در قالب یک توافق سه جانبه بین اتاق‌های تعاون، بازرگانی و همچنین وزارت بازرگانی، اجرای سامان یکپارچه‌سازی صدور کارت هوشمند بازرگانی آغاز شده است.

معاون دبیر کل اتاق تعاون ایران اظهار داشت: با راه‌اندازی این سامانه هوشمند یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بخش خصوصی طی سالیان متمادی حل می‌شود. در دوره‌های گذشته هر یک از اتاق‌های تعاون و بازرگانی با سلیقه و نظر خود اقدام به صدور کارت بازرگانی می‌کردند.

تهرانی با بیان اینکه با سامانه جدید نحوه صدور کارت هوشمند بازرگانی توسط بخش تعاون و بازرگانی یکسان شده است، افزود: این سیستم جدید می‌تواند از فرارهای مالیاتی که بعضا توسط برخی تجار و بازرگانان صورت می‌گیرد، جلوگیری کند.

وی در ادامه به یکی دیگر از مشکلات صدور کارت بازرگانی پیش از یکپارچه‌سازی اشاره کرد و بیان داشت: در برخی موارد پیش می‌آمد که فردی با کارت بازرگانی نفر دیگری اقدام به کار صادرات می‌کرد.

این مقام مسوول در بخش تعاون خاطرنشان کرد: از چندی قبل اتاق‌های تعاون و بازرگانی به همراه سازمان توسعه تجارت برای رفع این مشکلات جلساتی را برگزار کردند و برنامه‌ریزی به نحوی پیش رفت که منجر به راه‌اندازی سامانه یکپارچه صدور کارت بازرگانی هوشمند شده است.

تهرانی همچنین از دسترسی به آمارهای بازارهای هدف، شناسایی و رفع مشکلات صادرکنندگان و صدور کارت مضاعف بازرگانی اشاره کرد و گفت: تنظیم برنامه نحوه رهگیری کارت هوشمند بازرگانی برای جلوگیری از سوء‌استفاده‌های احتمالی آماری نیز در این سامانه پیش‌بینی شده است.

به گفته وی، سامانه صدور کارت هوشمند بازرگانی می‌تواند در مورد نحوه انجام صادرات به بازار نیز برنامه‌های یکپارچه‌ای ارائه کند. به صورت کلی روشی که قرار است از این پس به کار گرفته شود جدید است که با همکاری دولت، اتاق بازرگانی و تعاون انجام می‌شود.

از سوی دیگر دبیرکل اتاق تهران در پاسخ به این اظهارات معاون اتاق تعاون با بیان اینکه «به‌شکلی که ایشان مطرح کرده من خبر ندارم»، گفت: در ماده ۳ قانون مقررات صادرات و واردات آمده است: مبادرت به امر صادرات و واردات کالا مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که از سوی اتاق بازرگانی صادر و به تایید وزارت بازرگانی می‌رسد.

محمد مهدی راسخ افزود: البته کارت‌های بازرگانی بخش تعاون را قانونگذار به اتاق تعاون واگذار کرده است.

وی با بیان اینکه در زمان وزارت میرکاظمی و ریاست غضنفری بر سازمان توسعه تجارت توافقاتی حاصل شد، افزود: در آن زمان آنها پذیرفتند که در قانون صادرات و واردات بازنگری شود و اینکه مساله تایید کارت بازرگانی از قانون برداشته شود و تنها وزارت بازرگانی نظارت عالی داشته باشد. این را دولت باید به صورت لایحه به مجلس ارائه کند تا تغییرات به تصویب نمایندگان برسد.وی در پایان گفت: صدور کارت بازرگانی باید همچنان در دست اتاق بازرگانی بماند و دولت بر صدور آن نظارت داشته باشد. گفتنی است که درحال حاضر اتاق‌های تعاون و بازرگانی به روش و با سازوکار قانونی مربوط به خود کارت بازرگانی صادر می‌کنند.