مدیرعامل ایران کد خبر داد:
اجرای طرح برچسب رهگیری کالا برای مقابله با قاچاق
گروه بازرگانی- مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران روز گذشته در جمع خبرنگاران به بیان جزئیات نخستین طرح جدید ایران کد با عنوان دیتاماتریس پرداخت و در خصوص مزایای این طرح گفت: براساس این طرح، اطلاعات و کاتالوگ الکترونیکی، صحیح و استاندارد هر کالایی که در کشور وجود دارد، از طریق تلفن همراه هر فرد قابل دریافت و مشاهده خواهد بود. احمد غلامزاده با بیان اینکه برای استفاده از این طرح، شخص میتواند نرم افزار مخصوص «دیتاماتریس» را به صورت رایگان دانلود و بر روی تلفن همراه خود نصب کند، اظهار داشت: هر خریداری میتواند هنگامی که به بستهبندی کالایی در هر مکان مانند فروشگاه، منزل و سطح شهر دسترسی داشت، از طریق دوربین تلفن همراه از شکل ویژه دیتاماتریس عکس بگیرد. در این زمان نرم افزار به طور خودکار با اتصال به اینترنت از طریق GPRS بلافاصله کاتالوگ الکترونیکی کالای مورد درخواست را روی گوشی موبایل نمایش میدهد.
وی اظهار کرد: در واقع نشانی اینترنتی کاتالوگ کالا در سایت ایران کد و در قالب دیتاماتریس ذخیره و بر روی بستهبندی کالا چاپ و نصب میشود.
مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران تاکید کرد: از این پس هنگام تحویل شماره ملی کالا و بارکد ایران کد، نصب دیتاماتریس نیز بر روی بستهبندی کالاهایی برای مشمولان توصیه میشود.
غلامزاده در خصوص مزایای دیتاماتریس تصریح کرد: این طرح باعث تسریع قابل توجه اطلاع رسانی تجاری میشود، به طور همزمان به تولیدکننده و مصرفکننده کمک میکند، امکان معرفی کالای تولیدکننده در سطح ملی و جهانی، دسترسی آسان، سریع و بیهزینه مشتری به اطلاعات کالا فراهم میشود و از سوی دیگر مردم و مصرفکنندگان را قادر میسازد اطلاعات درست کالایی را که متقاضی آن هستند، به صورت سریع و صحیح دریافت کنند و تنها به نقل قولهای تولیدکننده یا وارد کننده برای کیفیت یا منشاء کالا متکی نباشند.
جلوگیری از تقلب
وی افزود: ایران کد از بسیاری معضلات فعلی و نیز تقلب که مردم در بازار با آن مواجهند جلوگیری میکند و اصل بودن، استاندارد و حلال بودن، سال ساخت، مبادی قانونی ورود کالا و گارانتی را به راحتی در دسترس مصرف کننده قرار میدهد.
به گفته وی این فناوری هماکنون تنها در آمریکا، ژاپن و چند کشور اروپایی اجرایی شده است.
مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران همچنین از راهاندازی طرح برچسب رهگیری برای کالاهای تجاری کشور با همکاری سازمان توسعه تجارت در آینده نزدیک در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ورود کالای با کیفیت به بازار خبر داد.
غلامزاده در تشریح این طرح افزود: براساس این طرح بر روی بستهبندی یا جعبه کلیه کالاهای تجاری کشور یک کد رهگیری کالا به صورت شماره سریال رمز درج میشود که با استفاده از آن به راحتی میتوان مسیر و چگونگی ورود کالا به کشور و منشا آن را شناسایی کرد.
وی اظهار کرد: مسوول یا مرجع رهگیری کننده کالا، با وارد کردن این شماره سریال رمز در سایت پشتیبانی که برای آن پیشبینی شده است، میتواند مشاهده کند که این کالا توسط چه کسی وارد کشور شده و آیا ورود آن قانونی است یا خیر.
غلامزاده گفت: این شماره سریال رمز قابل جعل یا باز تولید نیست، چرا که هر شماره سریال فقط متعلق به یک عدد کالای خاص است و برای کالای مشابه کاربرد ندارد.
وی افزود: براساس ضوابط قانونی که توسط سازمان توسعه تجارت و در چارچوب سیاست مدیریت واردات کالای با کیفیت به زودی ابلاغ میشود، همه واردکنندگان کالا به کشور باید کالاهای خود را با درج این کد رهگیری، برروی بسته بندی به کشور وارد کنند. این بدان معنی است که وارد کننده قبل از ورود کالا، شماره سریال رمز را دریافت کرده و با هماهنگی تولید کننده خارجی آن را بر روی بستهبندی کالا درج میکند و کالا با این شماره سریالها وارد کشور میشود.
وی تصریح کرد: در واقع سیستم بازرگانی کشور به سمتی میرود که وارد کنندگان کالا به کشور، استانداردهای اطلاعاتی ملی را پذیرفته و رعایت کنند، چرا که این استانداردها شفافیت زایی کرده و با اجرای طرح رهگیری، تفکیک کالاهای قاچاق از غیر قاچاق امکان پذیر میشود.
سازمان های وارد کننده همکاری کنند
وی با اشاره به لزوم همکاری بیشتر سازمانهای دخیل در امر واردات کالا برای ایجاد یکپارچگی اطلاعاتی، اظهار کرد: هم اکنون هر یک از سازمانهای دخیل در امر واردات کالا مانند گمرک یا سازمان توسعه تجارت، اطلاعات کالا را به صورت انفرادی و جزیرهای دریافت کرده و در اختیار دارند، اما این اطلاعات حیاتی که باعث هماهنگی و وحدت رویه تجار، جلوگیری از جرائم و ایجاد مزایای متعدد میشود، در سطح ملی به اشتراک گذاشته نمیشود. در واقع ما نیازمند ایجاد یک شبکه جامع اطلاعات تجاری در کشور هستیم و ایران کد در این راستا تلاش میکند.
مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران گفت: این طرح از سه ماه دیگر عملیاتی میشود و در گروه ملزومات خانگی به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
ارسال نظر