نمایه- در بیستوهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران تاکید شد
درخواست تقدیم رژیم تجاری ایران به سازمان تجارت جهانی
گروه بازرگانی- رییس اتاق ایران در بیست و هفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به دستاوردهای سفر اعضای اتاق ایران به ترکیه و هند بر رشد صادرات ارزش افزوده، حمایت از مدیران اقتصادی و حل مساله بدهی معوقه واحدهای تولیدی تاکید کرد.
«دکتر محمد نهاوندیان» با بیان اینکه در سفر ترکیه افزایش مبادلات و همکاریهای اقتصادی و حضور در اجلاس تجاری کشورهای مسلمان عضو OIC دنبال میشد، گفت: دستیابی ترکیه به ارقام صادراتی بالای ۱۵۰میلیارد دلار نشان میدهد که با سیاستهای اتخاذ شده از سوی این کشور، صادرات به نقطه ای قابلمزیت تبدیل شده است. وی با اشاره به دستاوردهای این سفر خاطرنشان کرد: افزایش همکاری در زمینههای بانکی، رتبهسنجی شرکتها و برند حلال توسط هیات ایرانی مورد تاکید قرار گرفت.
راهاندازی شهرک های صنعتی در نقاط مرزی
نهاوندیان با تاکید بر افزایش همکاریهای منطقهای میان کشورهای اسلامی خواستار ایجاد یک منطقه و شهرک صنعتی مشترک در یکی از نقاط مرزی ایران و ترکیه شد. نهاوندیان در ادامه عملکرد کشور هند را در جریان بحران اقتصادی یکی از موفقترین عملکردها دانست و تصریح کرد: هند توانست نرخ رشد خود را در سالجاری در حدود ۵/۶درصد نگه دارد و پیشبینی میشود این رشد تا سال ۲۰۱۰ دو رقمی شود.رییس اتاق ایران با اشاره به تمدید تحریمهای اقتصادی ایران از سوی آمریکا گفت: مایه تاسف است که از شعار «تغییر» هنوز چیزی در سیاست های آمریکا دیده نمیشود. باید در این جنگ اقتصادی به مدیران اقتصادی کمک کرد و آنچه را برای حفظ تولید و اشتغال نیاز دارند باید در اختیارشان قرار داد.
مشارکت بخش خصوصی برای پیوستن به WTO
در ادامه «مصطفی سرمدی»، سرپرست معاونت امور بینالملل وزارت بازرگانی با اشاره به آماده شدن رژیم تجاری برای ارسال به WTO گفت: به محض اینکه این رژیم تجاری فرستاده شد باید گروه کاری تشکیل شود و اگر رژیم تجاری قبل از اجلاس وزرای بازرگانی به WTO فرستاده شود، میتوان به طرح آن در جلسه امیدوار بود. وی با تاکید بر همکاری گروه کاری با بخش خصوصی یادآور شد: پس از تشکیل گروه کاری سوالات متعددی خواهد شد و دولت نمیتواند به تنهایی به این سوالات پاسخ دهد، زیرا به مصلحت نیست که هیچ مذاکرهکننده دولتی بدون پشتوانه
بخش خصوصی وارد مذاکره شود.سرمدی در ادامه تصریح کرد: چون مذاکرات بین دولتی است مذاکرهکننده نیز دولتی است، اما بخش خصوصی باید پشتوانه تیم مذاکرهکننده باشد. بخش خصوصی باید به ما بگوید که چه کار کنیم که کارآمدتر عمل کنیم و پیشنهاد میکنیم که نمایندگانی را از اتاق معرفی کنید تا با ما همکاری کنند. گفتنی است اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران به اتفاق آرا خواستار تقدیم رژیم تجاری ایران تا قبل از شورای وزرای بازرگانی شدند.
ارسال نظر