صادرات خاویار در پرده ابهام

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: صادرات خاویار نیاز به تصمیم کمیسیون منابع زنده دارد ودر مورد توقف صادرات این فرآورده هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است. علی نقی سرپناه در گفت‌و‌گو با «ایرنا» در مورد کمیسیون منابع زنده افزود: کمیسیون منابع زنده دریای خزر پس از فروپاشی شوروی سابق در سال ۱۹۹۲میلادی با حضور چهار کشور حاشیه دریای خزر تشکیل شده و ایران از سال ۱۳۸۱ به عضویت این کمیسیون درآمده است.

رییس سازمان شیلات ایران گفت: در آخرین جلسه فوق‌العاده‌ای که به همین منظور تشکیل شد از پنج کشور عضو (روسیه، ایران، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان) چهار کشور با صادرات خاویار موافق بودند. روسیه هم پاسخی در این مورد نداد که این به منزله مخالفت روسیه نیست.

سرپناه با اشاره به اهمیت تصمیم روسیه در این مورد تصریح کرد: در این جلسه فوق‌العاده نماینده‌ای از روسیه شرکت کرده بود که قدرت تصمیم‌گیری نداشت. بنابراین مقرر شد با مقامات مسوول و مرتبط گفت و گو کند و نتیجه را اعلام کند.

وی در خصوص دلایل مخالفت روسیه با صادرات تصریح کرد: روسیه معتقد است نیازی به صادرات خاویار ندارند و هراندازه که خاویار تولید یا برداشت می‌کند به مصرف داخلی کشورش می‌رساند، در واقع روسیه مازادی برای صادرات ندارد؛ اما وضعیت ایران این گونه نیست. سرپناه با اشاره به سهم صادرات ۴۰تنی ایران در مورد اخطار قانون اساسی توسط یکی از نمایندگان مجلس افزود: ما از مطرح شدن این موضوع در مجلس استقبال می‌کنیم و بسیار خوشحالیم که مجلس به بحث صادرات شیلات اهمیت می‌دهد. هفته گذشته‌، عبدالحسین ناصری، نماینده گرگان از توقف صادرات خاویار انتقاد کرد و گفت: ۱۲‌میلیون دلار خاویار در انبارها مانده است‌ که نه به مصرف داخل می‌رسد و نه صادر می‌شود.