رییس سازمان توسعه تجارت مطرح کرد
استفاده از مزیت واردات در مقابل صادرات
بابک افقهی: اگر دولت میخواهد واردات را مدیریت کند، باید واردات را در اختیار صادرکنندگان قرار دهد
سارا صفاری - رییس جدید سازمان توسعه تجارت ایران روز گذشته برای نخستین بار در جمع خبرنگاران حاضر شد و در آستانه روز ملی صادرات به ارائه برنامههای آتی این سازمان که متصدی امور تجارت است، پرداخت.
عکس: نگار متیننیا
بابک افقهی: اگر دولت میخواهد واردات را مدیریت کند، باید واردات را در اختیار صادرکنندگان قرار دهد
سارا صفاری - رییس جدید سازمان توسعه تجارت ایران روز گذشته برای نخستین بار در جمع خبرنگاران حاضر شد و در آستانه روز ملی صادرات به ارائه برنامههای آتی این سازمان که متصدی امور تجارت است، پرداخت. بابک افقهی با بیان اینکه جهت گیری جدید سازمان توسعه تجارت ماحصل چند سال تجربه، تلاش و استفاده از نخبگان بوده، افزود: سند چشمانداز ۲۰ساله و توجه به تجارت خارجی در اهداف تعیین شده سازمان توسعه تجارت حرف اول را میزند و ایران این پتانسیل را دارد تا بر اساس نیازهای کشورهای منطقه برنامه ریزی کند.
وی با تکذیب خبر عدم تصویب تشکیل شورای تجارت خارجی در هیات دولت اظهار داشت: شورای عالی تجارت خارجی در قانون برنامه چهارم به تصویب دولت رسیده و با ترکیب جدید دولت این شورا تشکیل میشود.
این مقام مسوول با در نظر گرفتن برنامه پنجم توسعه به عنوان سند بالادستی این طور عنوان کرد که یکی از مهم ترین استراتژیهای سازمان توسعه تجارت، ارتقای رتبه کسب و کار و حذف مجوزهای موردی برای صادرات و واردات است که در برنامهها و اهداف جدید سازمان توسعه تجارت پیشبینی شده است.
وی به تحقق ۱۴۰درصدی اهداف کمی صادرات غیرنفتی در سال پایانی برنامه چهارم اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر سند بالا دستی در سازمان توسعه تجارت برنامههای اعلام شده وزیر بازرگانی در جلسه رای اعتماد در مجلس است.
افقهی ادامه داد: تا پیش از این اعزام هیاتهای تجاری و برگزاری نمایشگاهای تخصصی از اهداف سازمان توسعه تجارت بوده، اما استراتژیهای بنده به عنوان مسوول سازمان توسعه تجارت این است که جهت کیفیسازی این رویدادها گام برداریم.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه خاطر نشان کرد: گره زدن کشور به بحث مشوقهای صادراتی و شکستن تابوی ایجاد مراکز تجاری از دیگر برنامههای این سازمان است. باید توجه داشت که ما زیاد راجع به مراکز تجاری صحبت کردیم، اما هیچ مرکز تجاری خارج از کشور افتتاح نکردیم؛ این در حالی است که افغانستان، عمان، سنگال، آفریقای جنوبی، بلاروس و ارمنستان در اولویت افتتاح مراکز تجاری هستند و نزدیکترین تاریخ برای افتتاح، مرکز تجاری عمان است.
وی به مدیریت واردات در دوره جدید وزارت بازرگانی اشاره کرد و توضیح داد: مدیریت واردات به طور جدی به مرحله عمل خواهد رسید و وزارت بازرگانی در دوره جدید با توزیع، تامین و واردات کالاهای بیکیفیت برخورد خواهد کرد و به زودی نصب برچسب ایران کد برای تمامیکالاهای وارداتی الزامیخواهد شد و صنوف و فروشندگان باید کالاهایشان را با برچسب ایران کد عرضه کنند. رییس سازمان توسعه تجارت در پاسخ به سوالی در خصوص زمان الزامی شدن نصب برچسب ایران کد بر کالاهای وارداتی بیان کرد: در دوره جدید بر این موضوع تمرکز خواهیم کرد و زمانبندی آن با هماهنگی گمرک و تعامل با دستگاههای مختلف اجرایی انجام و اعلام خواهد شد.
افقهی گفت: ما باید از مزیت واردات در مقابل صادرات استفاده کنیم، یعنی اگر وارداتی انجام میشود باید در قبال آن صادرات صورت گیرد؛ به عبارت بهتر به دنبال آن هستیم تا برای افرادی مجوز واردات صادر شود که منجر به صادرات شود؛ به طوری که اگر دولت میخواهد واردات را مدیریت کند باید واردات را در اختیار صادرکنندگان قرار دهد، یا به عبارت بهتر اگر قرار باشد امتیازی به واردکنندگان تعلق گیرد این امتیاز بر مبنای صادرات آنها خواهد بود؛ در حالی که متاسفانه در این چند سال صادراتشان کاهش داشته و این اصل مهم واردات در مقابل صادرات بسیار مغفول مانده است.
افقهی رتبه کشورمان در فضای کسب و کار را در میان ۱۸۳ کشور ۱۳۷ اعلام کرد و با اشاره به شایسته نبودن این رتبه برای ایران خاطر نشان کرد: در رتبه تجارت فرامرزی ۳ شاخص مدت زمان عمل واردات و صادرات، مبادله اسناد و هزینه پرداختی دخیل هستند که کشور امارات از این حیث در رتبه چهارم و کشورمان ایران رتبه ۱۳۴ را در این زمینه داراست.
وی طراحی نظام تشکیل تشکلهای صادراتی را از دیگر برنامههای این سازمان اعلام و بیان کرد: ما در حوزه صادرات این تشکلها را داریم و امیدواریم با محوریت بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی و تعاون، تشکلهای صادراتی ساماندهی و فعال شود و نیز تشکلهای وارداتی قوی نیز تشکیل شود.
به گفته وی، در حوزه صادرات و واردات فاقد تشکلهای پویا هستیم. وی افزود: دولت به دنبال تشکلسازی نیست؛ بلکه به دنبال آن است که به بخش خصوصی کمک کند تا تشکلها تقویت و ساماندهی شود.
رییس کل سازمان توسعه تجارت گفت: در راستای اهداف و سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه به صادرکنندگان خدمات با فناوری بالا تا سقف ۵درصد مشوق صادراتی داده میشود. وی توضیح داد: ما درصدد هوشمندسازی کارت بازرگانی هستیم ومیکوشیم که متناسب با این اقدام برای بهینهسازی بخش صادرات و واردات اقدام کنیم.
وی افزود: سهم صادرات از معوقات بانکی کمتر از ۲درصد است، با این حال بخش صادرات سهم واقعی خود را از تسهیلات بانکی به دست نیاورده است و در این بخش ارائه تسهیلات با مشکلات جدی مواجه است.
افقهی با بیان اینکه در سال جاری برای اولین بار میزبان وزرای اقتصادی دولت در روز ملی صادرات هستیم و برنامهای نیز برای دیدار صادرکنندگان با رهبر انقلاب ترتیب داده شده، اظهار داشت: طی دو روز آینده صادرکنندگان نمونه با ۵نفر از وزاری اقتصادی دولت دیدار خواهند کرد و به علت سفرهای استانی رییس جمهور در روز ۲۹مهر، روز سه شنبه (۲۸مهر ماه) صادرکنندگان به دیدار رییس جمهور میروند.
با عدد و رقم کار نمیکنم
نخستین نشست رییس کل سازمان توسعه تجارت با حضور احد امیر محمدی، مدیر جدید روابط عمومیاین سازمان برگزار شد. افقهی در آغاز نشست گفت: من برای خبرنگار خط قرمزی تعیین نمیکنم، فقط خط قرمزهای من، خط قرمزهای نظام است و سعی میکنم شما را (خبرنگاران) راضی نگه دارم. افقهی همچنین در پاسخ به این پرسش که برنامههای ابلاغی سازمان توسعه تجارت کی اجرا میشود، گفت «بنده کمّی کارم و زیاد با عدد و رقم کار نمیکنم!»
ارسال نظر