فراسو
۶ تن عتیقه ایرانی در انبار سفارت آرژانتین
کشف ۶ تن عتیقه توسط مسوولان گمرک کشور که توسط سفیر آرژانتین راهی این کشور بود، دیروز در انبار شماره هشت گمرک جنوب تهران به نمایش گذاشته شد. هر چند از کشف و ضبط این اشیای عتیقه پنج ماه است میگذرد، اما هنوز ارزش آنها مشخص نشده و تاکنون هم بررسی نشده که آیا توسط این دیپلمات آرژانتینی قبل از این نیز کالایی از ایران خارج شده است یا نه.
به گزارش ایسنا سکههای طلای قرون اولیه اسلامی
(دوره سلجوقی)، سکههای نقره دورههای اشکانی و ساسانی، انواع سکههای قرون اولیه اسلامی (قرن دو تا شش هجری قمری)، قرآن خطی با جلد لاکی سال ۱۲۰۶ هجری قمری، کتابهای خطی اقلیتهای مذهبی قرن ۱۹ میلادی، قرآن خطی با قطع رحلی برای قرن ۱۳ هجری قمری، کتاب بوستان خطی با جلد لاکی، رساله اخلاقیه با خط نستعلیق به خط رضاقلی شیرازی، رساله شمسیه، آرشیوهایی از تمبرهای دورههای مختلف ایران و به همراه انبوهی از اشیای تزئینی، انواع ظروف مسی و چدن، مرقع هندی با نقاشی مربوط به قرن نوزدهم میلادی، دو لنگه در چوبی منبتکاری شده، گلدانهای مربوط به دوران قاجاریه، سنگ کتیبهدار خاکستری رنگ دوره قاجاریه، ظروف سفالی کاسه نیشابور مربوط به قرن پنجم هجری قمری و انواع تابلوهای خاک خورده ولی ارزشمند چون تقویم علمی سال ۱۳۳۷ همه و همه از جمله شش تن عتیقه کشف و ضبط شده گمرک کشور است که دیروز پس از پنج ماه از ضبط آنها، در معرض دید نمایندگان رسانههای کشور قرار گرفت.
پوستهای شیر، ببر و حیوانات دیگر، اسلحههای شکاری کالیبر۲۰ و انواع اسلحههای سرپر و شمشیرهای نظامی دورانهای مختلف نیز از جمله مهمانان چند ساعته دیگر انبار شماره هشت گمرک جنوب تهران بودند. مهمانانی که به صورت غیرقانونی قصد عزیمت به آرژانتین را داشتند، ولی از انباری در سفارتخانه آرژانتین به انباری موقت در گمرک جنوب تهران برده شدند تا در آینده نزدیک در معرض دید هموطنان قرار بگیرند.
«پس از گذشت پنج ماه از ضبط این پنج هزار و ۸۰۰ کیلو عتیقه هنوز ارزش آنها مشخص نشده است.» این جمله سخنگوی گمرک کشور است . محمد بهبودآهنی ادامه داد: این عتیقهها از لحاظ مادی بسیار ارزشمند هستند و برای ارزشگذاری باید در زمینههای مختلف کارشناسی صورت بگیرد.
وی در ادامه در مورد نحوه ضبط این عتیقهها نیز عنوان کرد: این کالاها توسط دیپلمات آرژانتینی به عنوان لوازم شخصی و خانگی او در حال خروج از کشور بود که توسط گمرک جنوب تهران ضبط شده است.
آهنی با تصریح اینکه طبق کنوانسیونهای بینالمللی نهتنها خارج کردن این اشیا بلکه خرید و فروش آنها در داخل کشور هم ممنوع است، افزود: این اشیا خلاف اظهارنامه سباستین زاوالا، دیپلمات آرژانتینی بوده و پنجهزار و ۸۰۰ کیلو عتیقه محسوب میشوند.
وی در مورد این دیپلمات آرژانتینی نیز اظهار کرد: پس از هشت سال حضور او در ایران، دیگر ماموریت او تمام شده بود که وی قصد داشت به بهانه لوازم شخصی خود این عتیقهها را خارج کند. سخنگوی گمرک زمان تحویل این اشیا به گمرک را ۲۲ اردیبهشت ماه امسال و زمان اظهار آن را ۲۴ اردیبهشت ماه اعلام کرد که به گفته او، پس از دریافت اخباری از این محموله و مشکوک شدن به آن و در نهایت بررسی آن مشخص شد این اشیا، عتیقههای ایرانی هستند. وی همچنین در مورد برخورد با این دیپلمات آرژانتینی گفت: این موضوع یک روند قانونی دارد که مربوط به دستگاههای امنیتی است، اما در حال حاضر چون این فرد مصونیت دیپلماتیک دارد در زندان نیست.
ارسال نظر