گروه بازرگانی- کاهش ۵۷/۱۷درصدی صادرات غیرنفتی طی ۵ ماه نخست سال جاری اسباب نگرانی مدیران دولتی را فراهم کرده است. پیش از این نمایندگان بخش خصوصی در اتاق‌های بازرگانی از این روند ناخوشایند انتقاد کرده بودند. دیروز سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران از تشکیل کمیته ویژه بررسی وضعیت صادرات غیرنفتی در کشور خبر داد و گفت: این کمیته برای گروه‌های کالایی متفاوتی تشکیل شده است. بابک افقهی گفت: سازمان توسعه تجارت ایران برای بررسی وضعیت صادرات غیرنفتی که در اثر بحران‌های جهانی دچار کاهش شده است، کمیته بررسی وضعیت صادرات غیرنفتی را تشکیل داده که به طور خاص در گروه‌های کالایی که صادرات آنها در شش ماهه نخست سال جاری کاهش داشته است، به اتخاذ تدابیر حمایتی می‌پردازد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران افزود: جلسات کارشناسی این کمیته از هفته گذشته آغاز شده و سازمان توسعه تجارت ایران به دنبال آن است که هرچه سریع‌تر نسبت به اتخاذ راهکارها و تمهیدات مناسبی برای کمک به صادرکنندگان بپردازد. در ۵ ماه نخست امسال واردات نیز به لحاظ وزنی ۷۰/۲۱درصد افزایش یافته اما ارزش کالاهای وارداتی ۸۱/۱۶درصد کاهش یافته است. افقهی می‌‌گوید: سهم کالاهای مصرفی از کل واردات کشور در این مدت به لحاظ ارزشی ۹/۱۳‌درصد و به لحاظ وزنی ۱۳‌درصد بوده است.

در پنج ماه گذشته ۱۹‌میلیارد و ۵۹۹میلیون دلار کالا به داخل کشور وارد شده است که سهم کالاهای مصرفی از این میزان فقط ۲‌میلیارد دلار و ۷۲۴‌میلیون دلار ( و به لحاظ وزنی ۲‌میلیون و ۵۹۰‌هزار تن کالا) بوده است. وی با اشاره به اینکه از نظر وزنی ۸۲‌درصد واردات کشور در پنج ماهه نخست امسال کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای بوده، سهم کالاهای مذکور از کل واردات کشور را به لحاظ ارزشی حدود ۸۳‌درصد دانست.