آغاز وزارت مهدی غضنفری

عکس: نگار متین‌نیا

گروه بازرگانی- روز گذشته در وزارتخانه بازرگانی اتفاقی افتاد که تقریبا هر چهار سال یک بار می‌افتد؛ مهدی غضنفری که پیش از این رییس سازمان توسعه تجارت بود، جایگزین مسعود میرکاظمی در وزارتخانه بازرگانی شد. البته سید مسعود میرکاظمی جای دور نمی‌رود؛ وزارتخانه‌ای کلیدی به او سپرده شده که مسیر صادرات نفت کشور از آنجا می‌گذرد هر چند که از این پس معاون چهارساله او سرنوشت صادرات غیرنفتی را رقم خواهد زد. دکتر مهدی غضنفری با شعار نهضت کاهش قیمت تمام شده، رونق فضای کسب و کار، ارتقای صادرات کالاهای غیرنفتی و پیوستن به پیمان‌های تجاری بین‌المللی و... بر سر کار آمد و کارنامه او نشان می‌دهد که مرد عمل است و برنامه‌هایش را از روی کاغذ و مانیتور به اجرا درخواهد آورد.

بخش خصوصی کشور از همان نخستین روزهایی که خبر نامزد شدن دکتر غضنفری برای وزارت بازرگانی، بر سر زبان‌ها افتاد از این انتخاب، استقبال کرد و توانایی او را در مدیریت صادرات و واردات ستود.

نمایندگان و فعالان بخش خصوصی از این وزیر جوان چند خواسته مشخص دارند که از آن جمله می‌توان به حمایت جدی از سرمایه‌گذاری خارجی، تدوین استراتژی جهش صادراتی، بهبود فضای فعالیت بخش‌های غیردولتی و کاهش ریسک تجاری و هزینه‌های صادرات هماهنگی میان سیاست‌های ارزی، پولی و مالی و... اشاره کرد.

خانه تکانی اساسی در قوانین کشور

دیروز رییس بزرگ‌ترین نهاد بخش خصوصی کشور از جمله حاضران در مراسم معارفه دکتر غضنفری بود. رییس اتاق ایران از تعامل با بخش خصوصی به عنوان میراث سید مسعود میرکاظمی یاد کرد و گفت: وزیر جدید باید با نگاه واقع‌بینانه بکوشد که در بازارهای بین‌المللی حضور جدی داشته باشیم که پیامد آن در گام نخست توسعه اشتغال زایی در کشور است.

محمد نهاوندیان با اشاره به لزوم هموارسازی مسیر سرمایه‌گذاری، تاکید کرد که با یک خانه‌تکانی اساسی در قوانین و مقررات می‌توانیم ادعا کنیم که فضای مساعدی برای تعامل سازنده وزارت بازرگانی با سایر بخش‌ها به وجود خواهد آمد.

محمد مهدی مفتح از دیگر سخنرانان این مراسم بود که سید مسعود میرکاظمی را «معمار بازرگانی نوین» در ایران دانست و قدرت ساختارشکنی او را ناشی از «شجاعت و بضاعت علمی»اش ارزیابی کرد.