کارخانجات و شرکت‌های دولتی از امتیازاتی برخوردارند و به خزانه دولت تکیه کرده‌اند، ولی بخش خصوصی با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کند. رییس اتاق ایران در جلسه شورای بازرگانی ایرانیان مقیم دبی با بیان این مطلب به وضعیت اقتصاد جهانی اشاره کرد و افزود: در بحران کنونی اقتصادی که مشخص شد برنامه‌های مالی و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مالی و بانکداری موجب رکود شده و کشورهای بزرگ به سوی سرمایه‌گذاری در بخش‌های واقعی اقتصادی حرکت کرده‌اند، ایران می‌تواند با توجه به پتانسیل‌های خود حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.

نهاوندیان خاطرنشان کرد: آنها که به اقتصاد واقعی نزدیکتر بودند خود را از بحران اقتصادی کنار کشیدند، گفت: کشورهای بزرگ غربی نیز به این نتیجه رسیده اند که باید اقتصاد خود را به سوی بخش‌های واقعی هدایت کنند تا بار دیگر وارد بحران نشوند.

وی پدیده «غیرصنعتی شدن» را آسیب اصلی کشورهای اروپایی دانست و عنوان کرد: بسیاری از تحلیلگران و اقتصاددانان هشدار داده بودند که این کشورها دیگر صنعتی نیستند و بیشتر حجم اقتصاد آنان را خدمات و موسسات مالی تشکیل می‌دهد.

نهاوندیان با اشاره به وضعیت چین و هند که به بخش‌های واقعی اقتصاد توجه داشتند، اضافه کرد: در آینده سمت و سوی دیگری را در اقتصاد جهانی شاهد خواهیم بود.

وی همچنین به تغییر در شرایط فضای کسب و کار در اقتصاد رقابتی اشاره کرد و گفت: باید این شرایط را برای بخش‌های دولتی و خصوصی عادلانه کنیم.

نهاوندیان، ناتوانی دستیابی بخش خصوصی به اطلاعات را یکی دیگر از نقاط ضعف فضای کسب و کار در ایران عنوان کرد.

وی تاکید کرد: اگر بخش خصوصی یک کشور موفق عمل کند، می‌تواند جلوی بی برنامگی مقامات را بگیرد و کمک کند اقتصاد قانونمند شود و فضای کسب و کار اصلاح شود.

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: باید شاخص‌های ۱۰گانه جهانی را در اقتصاد ایران لحاظ کنیم و از بروز نوسانات مختلف از جمله نوسانات تعرفه‌ای جلوگیری شود.

وی خواهان جلوگیری از سیاست زدگی بخش اقتصاد شد و افزود: در اقتصاد ایران باید عوامل تنش‌زا کم شود و ثبات به مرحله اجرا در بیاید.

وی مسابقه امروز اقتصاد جهانی را مسابقه افزایش بهره‌وری خواند و مزیت‌های موهبتی و استفاده از آنها را مهم عنوان کرد.

نهاوندیان با اشاره به اینکه از ۶۶‌هزارمیلیارددلار سرمایه‌گذاری انجام شده در اقتصاد جهانی، ۳۰‌هزارمیلیارددلار آن در کمتر از ۱۱ ماه از بین رفته، گفت: برخی سرمایه‌داران به فکر انتقال سرمایه خود به اقتصاد واقعی هستند.

به گفته نهاوندیان، ایران و امارات باید از نگاه حذفی بپرهیزند و سیاست «برد- برد» را در پیش گیرند.