یک عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است که اگر دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع تا حد مطلوبی کوچک نشوند، قطعا ادغام آنها ناموفق خواهد بود. غلام‌رضا حمیدی در گفت‌وگو با (ایسنا)، در مورد ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع با عنوان اینکه این ادغام می‌تواند هم مطلوب باشد و هم نامطلوب، گفت: اگر یک سری شرکت‌ها مثل سازمان گسترش، ایمیدرو یا شرکت فرش، چای و دخانیات و موسساتی که در حال حاضر به نوعی تحت نظر این وزارتخانه‌ها اداره می‌شوند، حذف نشود، وزارتخانه‌ جدیدی که کارش باید سیاست‌گذاری باشد، درگیر مسایل اجرایی می‌شود که در این صورت، حتما بخش‌هایی که ادغام می‌شوند، ضرر خواهند کرد.

تولید برای ۷۰۰ میلیون نفر

رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران نیز تاکید کرد صادرات غیرنفتی و تجارت خارجی باید ماموریت اول وزارتخانه جدید «صنایع و تجارت» در صورت تصویب نهایی باشد. در غیر این صورت، قطعا نمی‌توان ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی را مفید دانست.

مهدی غضنفری در گفت‌وگو با «مهر» افزود: هیچ تولیدی امروز بدون توجه به تجارت خارجی و صادرات ماندگار نیست. امروز بنگاه‌های تولیدی نمی‌توانند با تولید برای ۷۰میلیون جمعیت ادعا کنند که در مقابل بنگاه‌های سایر کشورها که برای ۷۰۰میلیون نفر در سراسر دنیا به تولید کالا می‌پردازند، اقتصادی است.

به گفته غضنفری، وقتی صحبت از مدیریت تولید به میان می‌آید، قطعا وزارتخانه جدید باید با نگاه گسترده به کشورهای همسایه یا بازارهای خارجی برای بخش تولید و بنگاه‌های اقتصادی استراتژی تعیین کند. در غیر این صورت، تولید رقابتی نخواهد بود.