به گفته عضو اتاق مشترک بازرگانی ‌ایران و چین،‌این دو کشور با احتساب نفت بالای ۲۰‌میلیارد دلار با یکدیگر مبادله دارند و صادرات ‌ایران به کشور چین بیشتر از واردات از ‌این کشور است، اما اگر بدون نفت محاسبه کنیم، ما صادراتی به چین نداریم. مسعود دانشمند در گفت‌وگو با ‌«ایسنا»، با اشاره به واردات حدود هشت‌میلیارد دلاری اجناس از کشور چین به ‌ایران، در مورد صادرات ‌ایران به چین نیز اظهار کرد: در مقابل، کالاهایی که ما به چین صادر می‌کنیم بدون نفت، حدود دو‌میلیارد دلار است.

عضو اتاق مشترک بازرگانی‌ایران و چین ادامه داد: عمده صادرات ‌ایران به چین محصولات پتروشیمی ‌است و علاوه بر‌این نفت، قیر و مواد معدنی مانند سنگ آهن را به کشور چین صادر می‌کنیم که به نوعی خام‌فروشی محسوب می‌شود.

دانشمند در ادامه با تایید واردات فرش از کشور چین و وجود فرش‌های چینی در بازارهای ‌ایران، افزود: هرچند من نمی‌گویم در کشور را ببندیم، اما اگر بخواهیم همین گونه درها را باز بگذاریم، صنعتی مانند صنعت فرش کشور از بین می‌رود، کما‌اینکه صنعت کفش ما هم صدمه دیده است.

وی متذکر شد: من اصلا معتقد نیستم که تعرفه و ممنوعیت بگذاریم، اما می‌توان از مکانیسم‌ سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان استفاده و اعلام کرد که مثلا یک‌درصدی از ارزش فرشی که از چین وارد می‌شود، به عنوان عوارض به سازمان حمایت داده شود تا ‌این سازمان، آن عوارض را به تامین مواد اولیه بخش داخلی اختصاص دهد که بخش داخلی بتواند قابلیت رقابت پیدا کند.

این عضو اتاق مشترک بازرگانی‌ایران و چین خاطرنشان کرد:‌ این موضوع در هر کشوری در حال انجام است و ما هم باید‌این کار را انجام بدهیم.