خودکفایی برنج به تعویق افتاد

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به واردات بی رویه برنج گفت: خودکفایی برنج عملا به تعویق افتاد.

غلامرضا خانکشی پور در گفت‌وگو با فارس با اشاره به وجود دیدگاهی که طرفدار واردات برنج بوده و مزیت برای تولید آن در داخل قایل نیست، گفت: متاسفانه این دیدگاه در برخی مسوولان وزارتخانه مربوط به واردات اثر داشته و واردات بی رویه مانند ورود ۹۳۲هزار تن در ۱۱ ماه سال ۸۶ عملا خودکفایی این محصول استراتژیک را به تعویق انداخت. عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور ادامه داد: گرچه وزارت جهاد کشاورزی به جد معتقد به تولید و خودکفایی برنج به عنوان محصول استراتژیک در داخل کشور است، ولی تصمیم‌گیری در مورد تعرفه واردات برنج بر عهده وزارتخانه دیگری است.

خانکشی پور خواستار همسو شدن سیاست‌های حمایت برنج با خودکفایی در تولید این محصول اساسی شد و گفت: متاسفانه برخلاف تاکید وزیر جهاد کشاورزی و قول ایشان به نمایندگان مجلس مبنی بر خودکفا شدن در تولید برنج، هنوز طرح خودکفایی برنج عملا به تصویب نرسیده است.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور تصریح کرد: با توجه به کاهش بارندگی در سال جاری نسبت به سال قبل، جلسه در استانداری گیلان با حضور مسوولان جهاد کشاورزی و رییس موسسه تحقیقات برنج برگزار شد و قرار شد جمع بندی کارشناسان در مورد راه‌های مقابله کشاورزان برنج‌کار با کم آبی و خشکسالی تدوین و امروز از طریق استانداری و نماینده ولی فقیه در استانداری به کشاورزان ابلاغ شود.

خانکشی پور گفت: کارشناسان موسسه تحقیقات برنج از هفته قبل راه حل‌های کارشناسی مقابله با خشکسالی در گیلان و مازندران و راه مقابله با آن را بررسی کرده‌اند که امروز به طور رسمی اعلام می‌شود.

براساس آمار گمرک در ۱۱ ماه سال ۱۳۸۶ مقدار ۹۳۲هزار و ۳۰۰ تن برنج به ارزش ۳۷۳میلیون و ۷۰۰هزار دلار وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال ۸۵ نشانگر ۲۱درصد کاهش است.