چند وچون صادرات و واردات در 5 استان کشور

صادرات ۳/۴ میلیون دلاری کالا از گمرکات استان هرمزگان

بیش از ۱۷ میلیون تن کالا به ارزش ۴میلیارد و ۳۹۰میلیون دلار پارسال از گمرکات استان هرمزگان صادر شد.

این میزان صادرات ازنظر وزن و ارزش به ترتیب ۴ و ۱۱درصد درمقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن رشد داشته است. ناظر گمرکات استان عمده کالاهای صادراتی را محصولات دریایی، صنعتی، معدنی، پتروشیمی، آهن و فولاد و پسته و بادام اعلام کرد وگفت: این کالاهابه کشورهای چین، ایتالیا، آلمان و هند صادر شده است.

ناصر کاویانی نیا واردات از گمرکات استان را در این مدت ۱۴میلیون و ۷۰۰هزار تن به ارزش ۲۱میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: مواد شیمیایی، آهن، لوازم و ماشین‌آلات صنعتی و مکانیکی، راهسازی، بنزین و محصولات دارویی کالاهایی است که از کشورهای چین، تایوان، آلمان، هند، کره و امارات وارد شده‌اند.

همچنین درآمد گمرکات استان ۲۱هزار و ۳۴۶میلیارد ریال بوده که در مقایسه با سال قبل از آن ۲۳درصد رشد داشته است.

رشد صادرات در گلستان

معاون برنامه‌ریزی استاندار گلستان از صدور ۱۵۱هزار تن کالا به ارزش ۳/۷۹میلیون دلار از این استان به خارج از کشور در سال ۸۶ خبر داد.

سید محمد موسوی افزود: صادرات استان گلستان نسبت به مدت مشابه سال ۸۵، از نظر وزنی ۲/۱۲درصد افزایش داشته است.

همچنین میزان صادرات استان از نظر ارزش در مقایسه با مدت مشابه سال ۸۵حدود ۳/۲۳درصد رشد داشت.

به گفته معاون استانداری گلستان، در این مدت بیشترین رشد صادرات از استان مربوط به کالاهای معدنی بوده ‌است.

صدور این نوع کالا نسبت به‌سال قبل از آن به ترتیب از نظر وزن و ارزش از رشد ۵۴ و ۳۴۰درصدی برخوردار بوده ‌است.

مهندس موسوی با بیان اینکه در رتبه دوم صادرات استان نیز کالاهای صنعتی قرار داشت، افزود: این کالاها از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۲۵ و ۲۲درصد نسبت به سال ۸۵ رشد داشته است.

صادرات استان گلستان از پایانه‌های صادراتی گرگان، گنبدکاووس، گمرک اینچه‌برون و بندرترکمن به کشورهای آسیای‌میانه و برخی کشورهای دیگر صادر می‌شود.

بخشی از کالاهای صادراتی استان در این مدت شامل موادغذایی صنعتی، میوه، فرش ماشینی، محصولات معدنی، وسایل چوبی و مبلمان، رنگ و رزین، تره‌بار و سبزیجات، نوشابه و آب معدنی، شیشه و آینه، مصنوعات فلزی، مصنوعات پلاستیکی و ملامین، آهن‌آلات و فولاد، آب میوه و کنسانتره، عایق‌های حرارتی و رطوبتی، محصولات دامی و پنیر، گل و گیاهان تازه زینتی و خاویار بوده است.

صادرات در خوزستان

ناظر گمرکات خوزستان ارزش شش گروه کالاهای صادراتی استان که بیشترین آمار را در چند سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند، اعلام کرد.

ایرج جباری در گفت‌و‌گو با «ایرنا» افزود: صنایع پتروشیمی، کشاورزی، فلزات، صنعتی، معدنی و صنایع دستی بیشترین ارزش صادرات را داشته‌اند.

وی با بیان اینکه پارسال گروه صادرات کالاهای پتروشیمی از خوزستان به ارزش دو میلیارد و ۱۳۴میلیون دلار بوده، گفت: سهم وزنی و ارزشی این گروه کالا از کل صادرات استان به ترتیب ۲۴/۶۲و ۲۲/۷۳درصد بوده است. جباری افزود: در این مدت حدود ۳۰۷میلیون دلار از گمرکات خوزستان محصولات کشاورزی صادر شده که سهم وزنی و ارزشی این گروه کالا از کل صادرات به ترتیب ۳۴/۱۷ و ۵۳/۱۰درصد بود.

ناظر گمرکات خوزستان اضافه کرد: صادرات گروه فلزات نیز به ارزش ۲۶۸میلیون دلار بوده که سهم وزنی و ارزشی این گروه کالا از کل صادرات استان ۹۶/۷و ۳۵/۹درصد بود.

جباری گفت: در این مدت بالغ بر ۲۱۲هزار تن کالای صنعتی به ارزش ۱۲۳‌میلیون دلار صادرات انجام شده بود که سهم وزنی و ارزشی این گروه کالا از کل صادرات استان به ترتیب ۶۲/۳ و ۴۰/۴درصد بود.

وی افزود: صادرات گروه معدنی نیز در این مدت ۵۳۰هزار تن به ارزش ۸۰میلیون دلار بود که سهم وزنی و ارزشی این گروه کالا از کل صادرات استان به ترتیب ۸۴/۸ و۴۵/۲درصد بود.

ناظر گمرکات خوزستان گفت: دراین مدت صادرات فرش و صنایع دستی به ارزش یک‌میلیون و ۶۲۴هزار دلار بوده که سهم وزنی و ارزشی این گروه از کل صادرات ناچیز بود.

۷۳۰هزار دلار کالای معدنی از بوشهر صادر شد

۶۹‌هزار تن مواد معدنی به ارزش ۷۳۰‌هزار دلار پارسال از استان بوشهر به خارج از کشور صادر شد.

مدیرکل صنایع و معادن استان بوشهر گفت: این میزان مواد معدنی شامل سنگ آهک دانه‌بندی شده، سنگ گچ دانه‌بندی شده و شن و ماسه است که به کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس صادر شد.

مرحمتی افزود: هم‌اکنون ‌هزار و ۳۰۰ نفر در ۱۶۷ معدن فعال استان مشغول به کار هستند.

وی گفت: در استان بوشهر ۴‌میلیارد تن ذخائر معدنی شناسایی شده است.

مرحمتی افزود‌: سالانه پنج و نیم‌میلیون تن مواد معدنی در استان برداشت می‌شود که بیشتر آن در همین استان به مصرف می‌رسد.

وی ساخت اسکله تخصصی صادرات مواد معدنی، افزایش صادرات و ساخت کارخانه گچ را از جمله برنامه‌های امسال اداره کل صنایع و معادن استان برای رونق بخش معدن برشمرد.

صادرات مازندران به ۷۰میلیون دلار رسید

نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مازندران گفت: ارزش کالای صادراتی استان در سال گذشته به حدود ۷۰میلیون دلار رسید.

به گزارش «ایسنا»، نصیر عمرانیان محمدی عملکرد اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مازندران را در سال ۸۶ قابل قبول ارزیابی کرد.

وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ دستگاه‌های عضو کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان و نیز اهتمام ویژه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مازندران و فعالیت صادراتی استان افزود: اگر چه روسیه، عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه دریای خزر از جمله عمده‌ترین بازارهای صادراتی استان در سال‌های گذشته به شمار آمده‌اند، این اتاق دستیابی به بازارهای نوین در کنار حفظ بازارهای هدف کنونی را در زمره اولویت‌های سال جاری خود قرار داده است.

وی با برشمردن کالاهایی نظیرانواع نوشابه، گل و گیاه زینتی و مواد معدنی به عنوان عمده‌ترین کالای صادراتی مازندران در سال گذشته، توجه به تنوع صادرات اقلام تولیدی استان در سال جاری را مورد تاکید قرار داد.