فراسووزیر بازرگانی:
دولت از واردات برنج کنارهگیری کرد نه از بازار
سیدمسعود میرکاظمی، در حاشیه نشست پایانی پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی و بازرگانی ایران و مغرب که در تهران برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: دولت در کنار بازار حضور دارد و هر گاه که احساس شود مشکلی برای مصرفکننده ایجاد شده وارد عمل خواهد شد.
وزیر بازرگانی معتقد است: کنارهگیری دولت از واردات برنج به معنای خارج شدن از بازار نیست، بلکه خروج از تجارت برنج است.
سیدمسعود میرکاظمی، در حاشیه نشست پایانی پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی و بازرگانی ایران و مغرب که در تهران برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: دولت در کنار بازار حضور دارد و هر گاه که احساس شود مشکلی برای مصرفکننده ایجاد شده وارد عمل خواهد شد. نیاز سالانه به یکمیلیون تن برنج وارداتی
به گزارش «ایرنا»، وی با اشاره به تصویب طرح جامع برنج در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به کسری سالانه یکمیلیون تن برنج و ضرورت واردات این میزان، دولت در تصمیمی بر آن شد تا واردات را به بخشخصوصی واگذار کند.
به گفته وزیر بازرگانی، افزایش قیمت جهانی برنج و حملونقل دریایی از مسائل فراروی واردات برنج کشور است و مقرر شد، میزان یارانه اختصاص یافته به واردات برنج در بخشهای مورد نیاز هزینه شود.
میرکاظمی در عین حال به موضوع اعمال ارزش ریالی بر واردات برنج اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از کماظهاری مقرر شد واردکننده به ازای هر کیلو برنج وارداتی یکهزار و ۵۰۰ریال به حساب دولت واریز کند.
وی افزود: این مبلغ از طریق وزارت جهاد کشاورزی برای رفع نیازهای تولید کنندگان داخلی هزینه میشود.
نامرغوب بودن برنج وارداتی
میرکاظمی انواع برنج وارداتی توسط دولت را نامرغوب عنوان کرد و افزود: میزان اعتبارات و حجم تعهدات در نظر گرفته شده توسط دولت برای واردات برای برنج نامرغوب هزینه میشد که منطقی به نظر نمیرسید.
وی با اشاره به انجام نظرسنجی و تحلیل کارشناسان در خصوص مصرف برنج وارداتی دولت گفت: براساس یافتههای بهدست آمده برنج وارداتی کمتر از ۲۰درصد از مردم جامعه را مورد هدف قرار میداد.
وزیر بازرگانی سپس گفت: براساس بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که با توجه به اینکه سیاست توسعه برنج مبتنی بر توسعه کشت برنج پر محصول بود، واردات منجر به تضعیف این هدف میشد.
کالابرگ برنج
وی در خصوص وضعیت توزیع کالابرگهای برنج گفت: هنوز مراحل اجرایی شدن این طرح آغاز نشده و تا پایان سال ادامه دارد، با توجه به اینکه عرضه برنج کالابرگی از شهریور ماه گذشته آغاز شده در حال حاضر نیز ادامه دارد.
میرکاظمی تاکید کرد: با توجه به اینکه دولت در سال آینده ذخیره استراتژیک خود را خواهد داشت، تبادل و ورود و خروج برنج در دست مردم قرار میگیرد و اگر مشکلی در این خصوص ایجاد شود، دولت شکل حمایتی خود را تغییر میدهد.
وی درباره تغییر نرخ هر کیلو برنج وارداتی به کشور، گفت: این تغییر بستگی به قیمت جهانی دارد و اگر قیمت جهانی کاهش یابد این احتمال وجود دارد که مبلغ یکهزار و ۵۰۰ ریال به هزار و ۶۰۰ریال افزایش یابد.
حذف برخی جوایز صادراتی
وزیر بازرگانی درباره حذف جوایز و مشوقهای صادراتی برخی کالاها از جمله خودرو و زعفران گفت: اگر حتی یکدرصد از سهام بنگاهی دولتی باشد به طور قطع جایزه صادراتی به آن تعلق نمیگیرد.
میرکاظمی درباره احتمال حذف جایزه صادراتی زعفران گفت: این پیشنهاد پس از نشست فعالان اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران در قائن به وزارت بازرگانی ارائه شده است. وی افزود: شرکتکنندگان در این نشست تعلق جایزه صادراتی به زعفران بستهبندی شده را خواستار شدند.
روز ملی حمایت از مصرفکننده
وزیر بازرگانی با بیان این اعتقاد که برای حمایت از مصرفکننده روز خاصی وجود ندارد، گفت: اعلام یک روز به عنوان «روز ملی مصرفکننده» به معنای پاسداشت، حمایت و ارزش دادن به حقوق مصرفکننده است.
همه ساله در مراسمی که روز نهم اسفند ماه (روز ملی حمایت از مصرفکننده) برپا میشود از برگزیدگان این بخش تقدیر میشود.
توافقنامههای جدید با مغرب
ازسوی دیگر در دومین و آخرین روز از برگزاری پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری، روابط ایران و مغرب با امضای موافقتنامه مشترک بازرگانی وارد مرحلهای نوین شد.
در این موافقتنامه که به امضای وزیر بازرگانی کشورمان و وزیر تجارت مغرب رسید، دو کشور درخصوص کشتیرانی تجاری، اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و توسعه همکاریهای گردشگری و صنعتی به توافقاتی دست یافتند.
همچنین گسترش روابط در بخشهای مختلف مالیاتی، گمرکی، بانکی، سرمایهگذاری، ارتباطات و فنآوری اطلاعات، فسفات و پتروشیمی از جمله مواردی بود که در این اجلاس مورد تاکید و مذاکره دو طرف قرار گرفت.
ارسال نظر