تشکیل خوشه‌های صنعتی و خوشه‌های صادرات‌گرا و تعامل آنها، یکی از راهکارهای توانمندسازی بنگاه‌های کوچک و متوسط برای رقابت در بازارهای جهانی است. رییس گروه مشاوران جوان سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این مطلب گفت: طراحی خوشه‌های صادرات یکی از اقدامات سازمان توسعه تجارت ایران است که به صادرات رونق می‌بخشد. شجاعی افزود: در صورت تشکیل خوشه‌هاى صادرات‌گرا در تمام زیربخش‌هاى صنعت و معدن، خدمات کشاورزى به ویژه صنایع غذایى و تبدیلى، صنایع فرهنگى و هنرى و صنایع خلاقه، ترانزیت و حمل و نقل، تجارت مرزى، صنایع دستى، فرش دستباف، خدمات بهداشتى، خدمات آموزشى، فن‌آورى اطلاعات، گردشگرى و صنایع نوین و توزیع مناسب آنها در سطوح ملى، منطقه‌اى، استانى و محلى، می‌توان شاهد رشد چشمگیر صادرات غیرنفتی بود.

شجاعی همچنین خواستار اختصاص بخشى از منابع مالى حمایت از بنگاه‌هاى زودبازده و کارآفرین برای ایجاد، توسعه و ارتقاى خوشه‌هاى صادراتى شد.

رییس گروه مشاوران جوان سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل خوشه‌های صنعتی و صادراتی را در ایران حایز اهمیت برشمرد و گفت: خوشه‌سازی به بنگاه‌های کوچک و متوسط کمک می‌کند تا قدرت‌هایشان را با هم ترکیب کنند و بتوانند به کسب مزیت از فرصت‌های بازار و حل مشکلات معمول از طریق یک اقدام مشترک دست یابند. بنابراین همکاری بین شرکتی در بین بنگاه‌های کوچک و متوسط به آنها این امکان را می‌دهد تا بتوانند رقابت‌پذیری‌شان را بهبود بخشیده و در بازارهای جهانی به فرصت‌هایی دست یابند.

در ایران بیش از ۹۵درصد بنگاه‌ها، موسسات و شرکت‌ها، تعداد کارکنان ۱۰ نفر و کمتر دارند و عموما به صورت منفرد فعالیت می‌کنند و همواره با مشکلات و مسائل مختلف درگیرند. هر چند این‌گونه شرکت‌ها حدود ۳۰درصد از ارزش تولیدات صنعتی را ایجاد می‌کنند؛ لیکن از لحاظ اشتغال سهم مهمی از فرصت‌های شغلی را (حدود ۵۶ درصد) تامین می‌کنند.هفتمین نشست تخصصی هم‌افزایی صنعت و تجارت با موضوع خوشه‌های صنعتی و خوشه‌های صادرات‌گرا، تعامل تولیدی و تعامل بازارگرا امروز در سالن اجتماعات سازمان مدیریت صنعتی واقع در خیابان ولیعصر، نبش جام جم، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برگزار می‌شود.