صندوق ضمانت صادرات ایران ۶ راهکار تازه را برای حمایت از صادرکنندگان در پیش می‌گیرد.

سیدکمال سید علی در گفت‌وگو با «مهر» از تلاش صندوق ضمانت صادرات برای کمک به صادرکنندگان در جهت ارائه تضمین کافی به بانک‌ها خبرداد و گفت: با حمایت صندوق ضمانت صادرات و ارائه تضامین لازم به بانک‌ها، این نهادهای مالی متقاعد خواهند شد که در ارتباط با صادرکنندگان تضمین کافی وجود دارد. رییس صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: صادرکنندگان می‌‌توانند سرمایه در گردش به صورت ارزی را با نرخ لایبور به علاوه دو و به صورت ریالی به میزان‌ ۱۲‌درصد سود در سال از بانک‌ها دریافت کنند.

به گفته وی، صادرکنندگان علاوه بر سرمایه در گردش می‌توانند اعتبار اسنادی یوزانس یا نسیه را در سیستم بانکی تنزیل اسناد کنند. به این معنا که اگر قرار است یک ‌سال پس از فروش کالا پول خود را دریافت کنند، سیستم بانکی با پوشش صندوق ضمانت صادرات ایران این اسناد را تنزیل و پول صادرکنندگان را پرداخت می‌‌کند.

سیدعلی تصریح کرد: در این حالت، سیستم بانکی منتظر پرداخت مبلغ مذکور در مدت زمان تعیین شده از سوی طرف خارجی می‌ماند و این گامی ‌برای حمایت از صادرکنندگان است.

به گفته وی، راهکار دیگر قراردادهای کوتاه مدت و بلندمدت به صورت اعتبار خریدار است که این قراردادها بین بانک‌ها و با پوشش صندوق ضمانت صادرات ایران منعقد می‌شود. این درحالی است که قراردادهای اعتبار فروشنده نوع چهارم تسهیلات است که این وام براساس تفاهم خریدار با فروشنده برای نسیه ‌فروشی در اختیار خود فروشنده یا صادرکننده قرار گرفته و در بلندمدت، صندوق پول را از خریدار دریافت می‌کند.

سیدعلی به ارائه خدمات ضمانت اعتبار تولیدی از سوی صندوق ضمانت صادرات اشاره کرد و گفت: براساس این ضمانتنامه، صادرکننده در مقابل تولیدکننده داخلی تضمین می‌‌شود. ضمن اینکه پوشش شرکت هایی که مورد قبول سیستم بانکی نبوده و صندوق آن را تحت پوشش خود قرار می‌‌دهد نیز نوع دیگری از محصولات صندوق است که براساس آن، صندوق ضمانت بانک‌ها را در مقابل صادرکنندگان تضمین می‌‌کند.