فراسو
واردات کفش خارجی کاهش یافت
علی لشگری با بیان اینکه سهم صادرات از تولید کفش کشور که قبلا حدود ۱۵ درصد بود به ۳۰ درصد رسیده است، به «ایسنا» گفت: پنج سال پیش، ۷۵ درصد مصرف کفش کشور از محل ۸۵ درصد تولید تامین میشد، اما در حال حاضر ۹۰ درصد مصرف کشور از محل ۷۰ درصد تولید داخلی تامین میشود. او با اشاره به اینکه نوسان نرخ ارز و افزایش قیمت دلار، قاچاق و واردات کفش به کشور را به شدت کاهش داده است، گفت: آمار و اطلاعات نشان میدهد که میل به تولید کفش در واحدهای داخلی بیشتر شده است و مصرفکنندگان هم تمایل بیشتری به خرید کفش تولید داخل پیدا کردهاند.
رییس جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش با اشاره به توقف ثبت سفارش واردات کفش از چند ماه پیش تاکنون گفت: در این مدت، سهم واردات از مصرف کفش کشور از ۲۵ به ۱۰ درصد کاهش یافته است.
علی لشگری با بیان اینکه سهم صادرات از تولید کفش کشور که قبلا حدود ۱۵ درصد بود به ۳۰ درصد رسیده است، به «ایسنا» گفت: پنج سال پیش، ۷۵ درصد مصرف کفش کشور از محل ۸۵ درصد تولید تامین میشد، اما در حال حاضر ۹۰ درصد مصرف کشور از محل ۷۰ درصد تولید داخلی تامین میشود. او با اشاره به اینکه نوسان نرخ ارز و افزایش قیمت دلار، قاچاق و واردات کفش به کشور را به شدت کاهش داده است، گفت: آمار و اطلاعات نشان میدهد که میل به تولید کفش در واحدهای داخلی بیشتر شده است و مصرفکنندگان هم تمایل بیشتری به خرید کفش تولید داخل پیدا کردهاند. رییس جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش در عین حال اظهار کرد: تقویت تعاونیهای توزیع مواد اولیه در شرایط کنونی باید در اولویت اصلی دولت قرار بگیرد، به ویژه باید مواد اولیه واحدهای کوچک تامین شود که به شدت با کمبود سرمایه در گردش مواجهند.
لشگری با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی و تولید داخل عنوان کرد: در ۹ ماه نخست امسال، بالغ بر ۵/۹۴ میلیون دلار انواع کفش از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش ۹/۶ درصدی را نشان میدهد. وی در عین حال با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی متوسط قیمت هر کیلو صادرات کفش در ۹ ماه امسال گفت: عراق و افغانستان دو بازار اصلی صادرات کفش ایران در سال جاری بودند که در ۹ ماه امسال، سهم عراق در صادرات کفش کشور به ۵۶ درصد رسید.
رییس جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی صادرات کفش به عراق در سال جاری گفت: دلیل اصلی کاهش صادرات کفش کشور در سال جاری، افت صادرات به عراق بوده است که یکی از دلایل اصلی آن، ایجاد محدودیت برای صادرکنندگان جهت بازگشت به ارز صادراتیشان بوده است. بیشتر صادرات به عراق، صادرات ریالی بوده که برگشت ارز به صورت دلاری ندارد، اما در محدودیتهای ایجاد شده برای صادرکنندگان به این موضوع اشارهای نشده است. وی با اشاره به اینکه در صورت ادامه مشکلات کنونی، تولیدکنندگان ترکیه و چین جای ایران را در بازار کفش عراق خواهند گرفت، افزود: در شرایطی که اقبال مردم به خرید کفشهای تولید داخل بیشتر شده است، باید تلاش کرد با ساماندهی تامین مواد اولیه و حل مشکل صادرکنندگان زمینه افزایش سهم ایران در بازارهای صادراتی کفش را فراهم کرد.
ارسال نظر