سوءاستفاده کارخانههای لبنی از واردات شیرخشک
آبان ماه سال ۸۹ وزیر جهاد کشاورزی درپی افزایش تولید شیرخام و ماندن این محصول روی دست دامداران، واردات شیرخشک را ممنوع اعلام کرد که با اعتراض کارخانههای لبنی همراه شد. نهایتا بهرغم تولید ۱۰ میلیون تنی شیرخام و مازاد بر مصرف بودن این محصول، ستاد تنظیم بازار از ۳۰ فروردین ماه واردات شیر خشک را آزاد اعلام کرد.
رییس اتحادیه مرکزی دامداران گفت: درپی واردات شیرخشک، کارخانههای لبنی شیر را به قیمت مصوب از دامداران نمیخرند یا زمان پرداخت بهای آن را نیز افزایش داده و برای خرید آن سهمیه تعیین میکنند.
آبان ماه سال ۸۹ وزیر جهاد کشاورزی درپی افزایش تولید شیرخام و ماندن این محصول روی دست دامداران، واردات شیرخشک را ممنوع اعلام کرد که با اعتراض کارخانههای لبنی همراه شد. نهایتا بهرغم تولید ۱۰ میلیون تنی شیرخام و مازاد بر مصرف بودن این محصول، ستاد تنظیم بازار از ۳۰ فروردین ماه واردات شیر خشک را آزاد اعلام کرد. در این باره سیروس روستا در گفتوگو با «ایسنا» اظهار کرد: بهرغم صادرات ۱۵ هزار و ۵۰۰ تنی شیرخشک ایرانی به کشورهای آسیای میانه، افغانستان و عراق، واردات ۵۵۰ تنی شیرخشک سبب بر هم زدن بازار شیر شده است. وی گفت: واردات شیرخشک در شرایطی صورت گرفته که علاوه بر آغاز صادرات این محصول، طی ۹ ماهه امسال حدود ۲۸۰ هزار تن محصولات لبنی به کشورهای عراق، ترکیه، کانادا، فرانسه و افغانستان صادر شده که نسبت به سال گذشته دوبرابر شده است.
روستا با بیان اینکه واردات شیرخشک میتواند مشکلات عدیدهای در صنایع شیر و محصولات لبنی ایجاد کند، افزود: این واردات محدود، باعث شد کارخانههای لبنی، دیگر شیر را به قیمت مناسب و مصوب از دامداران نخرند و زمان پرداخت بهای آن را نیز افزایش دهند. همچنین برخی کارخانهداران از خرید شیرخام امتناع کرده یا برای خرید آن سهمیه تعیین کنند. رییس اتحادیه مرکزی دامداران اظهار کرد: شیر سرمایه ملی محسوب میشود و سالهای بسیاری برای راهاندازی بانک ژنتیکی دامهای شیری کشور زحمت کشیده شده اما واردات شیرخشک که به علت کم بودن میزان آن قابل ردیابی نیست، بازار شیر را آشفته کرده است.
ارسال نظر