اگر بسته حمایت از تولید با نگاه تعادلی و جامع اجرایی نشود، دعوای میان وزارت بازرگانی و وزارت صنایع و معادن تکرار می‏شود. یحیی آل‌اسحاق، رییس اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با «موج» با اعلام این مطلب اظهار داشت: بسته حمایت از تولید باید با نگاهی جامع به سه رکن بازار، تولیدکننده و مصرف‌کننده اجرایی شود.

وی با تاکید بر ایجاد تعادل میان این سه بخش گفت: در حال حاضر، تولید ما با شرایط ویژه‏ای مواجه است؛ اما مسوولان در اتخاذ سیاست‏های اقتصادی خود باید به‌گونه‏ای عمل کنند که علاوه بر حمایت از تولید، به حمایت از مصرف‌کننده نیز توجه شود.

آل‌اسحاق با انتقاد از کیفیت خودروهای تولید داخل اذعان داشت: برای رونق در بخش تولید خودرو از ابزارهای تعرفه‏ای استفاده شده است، در حالی که این حمایت به زیان مصرف‌کننده است؛ زیرا مردم علاوه بر پرداخت هزینه بیشتر برای تهیه خودرو، ناچار به مصرف بنزین بیشتری نیز هستند.

رییس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به عدم همخوانی آیین‌نامه‏ها و نظام بانکی کشور با بسته حمایتی دولت از تولید ادامه داد: برای اجرای بسته حمایت از تولید باید نظام بانکی تمهید شود و قوانین، منابع و آیین‌نامه‏ها با این بسته همخوانی داشته باشند.

به گفته آل‌اسحاق، اگر بانک‌ها منابع مالی مناسب جهت اجرای دستورالعمل‏های اقتصادی را نداشته باشند، اجرای بسته حمایتی به آرزویی زیبا تبدیل می‏شود.

آل‌اسحاق در پاسخ به این سوال که آیا الزام دستگاه‏های دولتی به خرید کالای تولید داخل برای حمایت از تولید راهکار مناسبی برای حمایت از تولید است یا خیر گفت: در حال حاضر، اقتصاد دنیا با بحران مواجه شده و کشورهای بزرگ قصد دارند بیکاری خود را با کاهش قیمت، ‌دامپینگ و اعطای تسهیلات به ایران کاهش دهند.

وی با اشاره به عدم قدرت رقابت‌پذیری تولیدات داخل با کالاهای خارجی اظهار داشت: صدور دستور، راه‌حل مناسبی برای مقابله با این هجمه نیست.

بنابراین باید بنگاه‏های تولیدی را به لحاظ قیمت، ‌کیفیت، اطلاعات و ‌تکنولوژی تولید و قانونی با شرایط روز بنگاه‏های بزرگ دنیا تطبیق دهیم.

رییس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: با برخورد قهری و الزام دستگاه‏های دولتی به خرید کالای تولید داخل، نمی‏توان از تولید کشور حمایت کرد. با چنین دستورالعمل‏هایی فقط می‏توان مانع از ورود کالای خارجی از مبادی رسمی شد؛ اما آیا برای ممانعت از ورود کالای قاچاق به کشور تمهیداتی اندیشیده شده است؟

وی تشکیل یک کمیته مشترک بین سه وزارت بازرگانی، ‌صنایع و معادن و وزارت جهاد کشاروزی را مناسب‌ترین راهکار برای اجرای بسته حمایت از تولید با نگرش جامع دانست.