‌ترکیه، رقیب ایران در بازار ارمنستان

گروه بازرگانی- یازدهمین نمایشگاه اقتصادی ایران از سیزدهم تا هفدهم تیر ماه در ایروان برگزار می‌شود.

لئون آهارونیان، رییس اتاق مشترک ایران و ارمنستان در جمع خبرنگاران افزود: هدف اصلی از برپایی این نمایشگاه‌ها معرفی تولیدات صنعتی، تکنولوژی و توان فنی ایران و نیز ارائه کالاهایی با کیفیت و قابل رقابت از جمله مواد غذایی، مصالح ساختمانی، تجهیزات صنعتی، مواد شوینده، لوازم خانگی، پوشاک و کفش و محصولات و نهاده‌های کشاورزی به بازار ارمنستان است. رییس اتاق مشترک ایران و ارمنستان با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای شرکت‌های تولید‌کننده و صادرکننده ایرانی که در این نمایشگاه حضور می‌یابند، گفت: به شرکت‌هایی که قصد حضور در نمایشگاه اختصاصی ایران در ارمنستان را داشته باشند، تسهیلات ویژه‌ای شامل تخصیص یارانه ویژه سازمان توسعه تجارت تا حد ۴۰‌درصد هزینه اجاره غرفه در صورتی که شرکت‌کننده عضو بانک اطلاعات صادرکنندگان یا عضو مجمع صنفی یا دارنده پروانه بهره‌برداری از وزارت صنایع باشد، تعلق می‌گیرد. آهارونیان همچنین با اشاره به اینکه راه‌های مرزی ارمنستان به ‌ترکیه در چند روز گذشته بازگشایی شده است نسبت به ورود ‌ترکیه به بازار ارمنستان هشدار داد و گفت: تجار ایرانی باید هر چه سریع‌تر جایگاه اصلی خود را در بازار ارمنستان به دست آورند.

رییس اتاق مشترک ایران و ارمنستان میزان مبادلات تجاری دو کشور را در سال گذشته حدود ۲۳۰‌میلیون دلار عنوان کرد و افزود: با وجود اینکه این حجم مبادله با پتانسیل‌های دو کشور تناسبی ندارد، اما همین حجم نیز با تلاش بخش خصوصی و به ویژه ایفای نقش اتاق بازرگانی ایران و ارمنستان بوده است.

وی در ادامه با اشاره به سفر رییس‌جمهور ارمنستان به ایران خاطرنشان کرد: در این سفر قراردادهایی درخصوص راه‌آهن و همکاری‌های نیروگاهی همچنین سرمایه‌گذاری‌هایی در زمینه پالایشگاه و احداث خط لوله نفت خام ایران برای ورود به روسیه به امضا رسیده و تفاهم‌نامه‌های آن نهایی شد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه توافقاتی بین مسوولان ایران و ارمنستان درباره تعدیل تعرفه‌ها و اعمال تعرفه‌های‌ ترجیحی انجام گرفته است، بخش خصوصی فعال در این حوزه نیز معتقد است با نهایی شدن این توافقات زمینه‌های گسترش روابط تجاری هر چه بیشتر فراهم خواهد شد. در ادامه این نشست گیتی کریمی، عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و ارمنستان نیز با بیان اینکه تاکنون هشت دوره نمایشگاه اختصاصی و دو دوره نمایشگاه تخصصی ایران در ارمنستان برگزار شده است، افزود: در نهمین دور از نمایشگاه‌های اختصاصی ایران در ارمنستان زمینه‌های بیشتری برای شناسایی محصولات تولیدی دو کشور و نیز پتانسیل‌های همکاری فراهم شده است. بر اساس آمار در سال ۲۰۰۸، رشد اقتصاد ارمنستان ۶/۱۱‌درصد بوده و در میان کشورهای CIS به عنوان بارزترین اقتصاد معرفی شده است. البته طبق گزارش ارائه شده ۴/۶۹‌درصد از اقتصاد ارمنستان آزاد بوده و از جهت آزادی رتبه ۳۲ در جهان و رتبه ۱۹ در میان ۴۱ کشور اروپایی را دارا است.