برنامه بخش خصوصی برای انتخابات
به همین منظور نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری در معرض سوالهای جدی و واقعی قبل از تصدی این پست قرار گرفته و پاسخ این سوالات نیز در معرض اطلاع عمومی قرار خواهد گرفت تا به انتخاب آگاهانه و جدا کردن شعار از برنامه و تصمیم اجرایی کمک کند.
رییس اتاق ایران خبر داد
پرسشهای جدی بخش خصوصی از نامزدهای ریاستجمهوری
نرخ ارز بازنگری شود
گروه بازرگانی- نخستین نشست هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی کشور در سال جدید در حالی برگزار شد که محور سخنان رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران، انتخابات ریاست جمهوری، اصلاح الگوی مصرف و ضرورت بازنگری در نرخ ارز بود.
وی در این نشست اعلام کرد: در این راستا پس از اجرای پرسمان فعالان اقتصادی از نامزدهای انتخاباتی اتاق بازرگانی در نظر دارد نامزدهای ریاست جمهوری را برای پاسخ به این سوالات به اتاق ایران دعوت کند.
وی تاکید کرد که اتاق بازرگانی بر اهمیت بعد اقتصادی کاندیداهای ریاست جمهوری تاکید کرده و به انتخابکنندگان در انتخاب آگاهانه و جدا کردن شعار از برنامه و تصمیم اجرایی کمک خواهد کرد.
نهاوندیان اضافه کرد: به همین منظور نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری در معرض سوالهای جدی و واقعی قبل از تصدی این پست قرار میگیرند و پاسخ این سوالات نیز در معرض اطلاع و انتخاب قرار خواهد گرفت.
رییس اتاق ایران تاکید کرد: معتقدیم اتاق وظیفه دارد پرسشهای فعالان اقتصادی از نامزدهای ریاست جمهوری را ارائه کند، لذا پس از مشورتی که با کمیسیونهای تخصصی اتاق انجام شد سوالات مشخصی در دست تهیه است که تا کمتر از 10 روز آینده موضوع پرسمان فعالان اقتصادی از نامزدهای انتخاباتی پیگیری میشود.
وی هدف از این اقدام را ایجاد میثاق بین فعالان اقتصادی برای هماهنگی و تعامل سازنده بین فعالان و رییس قوه مجریه در چهار سال آینده برشمرد.
نهاوندیان همچنین با اشاره به اجرای طرح نظرسنجی مدیران ارشد برای گزارش رقابتپذیری جهانی 2010-2009 توسط مرکز تحقیقات و بررسیهای اقتصادی اتاقایران گفت: در گذشته بااین مساله مواجه بودهایم که رتبهبندیهای ایران در شاخصهای مختلف با بدبینیهایی مواجه بوده است و نیازمند آن هستیم که تصویر واقعبینانهای از وضعیت اقتصادی کشور به جهان ارائه کنیم.
وی افزود: اکنون سامانی ایجاد شده است که مرکز تحقیقات و بررسیهای اقتصادی اتاقایران طرح نظرسنجی از مدیران ارشد اقتصادی کشور را برای گزارش رقابتپذیری جهانی ۲۰۱۰-۲۰۰۹ به انجام برساند.
نهاوندیان در ادامه سخنان خود به بحث بحران مالی جهانی پرداخت و گفت: میتوان مدیریت «زمان آگاهانه»این بحران را به فرصتی برای روابط اقتصادی در کشور تبدیل کرد و اتاقایران نیز با یک برنامهریزی یک ساله طراحی کیفیت جدیدی از رابطه اقتصادیایران با اروپا را در نظر دارد که مقدمات آن در جلسهای در اتاق وین - اتریش به بحث گذاشته شد.
وی افزود: با توجه به شرایط جدید و فارغ از فشارهای سیاسی میتوان طرح جدیدی را در پیش گرفت و رویکرد افزایش همکاریهای منطقهای هم در همین راستا صورت میگیرد که از جمله میتوان به تشکیل شورای مشترک ایران با آمریکای جنوبی و مرکزی وایران با آمریکای شمالی اشاره کرد که مقدمات آن نیز فراهم شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به فعالیت اتاق مشترک ایران و کانادا به نظر میرسد تشکیل شورای مشترک آمریکای شمالی پیشرفت بیشتری داشته باشد، افزود: تاسیس شورای مشترک آمریکای شمالی به زودی به اطلاع همه فعالان اقتصادی خواهد رسید که البته این شورا با همکاری اتاقهای کشوری آمریکای شمالی انجام میگیرد و کشورهای این منطقه بازیگران فعال آن خواهند بود.
لامپ اضافه خاموش!
رییس اتاق ایران در ادامه نکاتی درباره اصلاح الگوی مصرف بیان کرد و افزود: معتقدیم بحث اصلاح الگوی مصرف باید با برنامه پنجم منطبق شده و از اقدام شتابزده پرهیز شود البته بحث اصلاح الگوی مصرف را نباید به دو سه قلم کالای مصرفی تقلیل دهیم و فکر کنیم که اصلاح الگوی مصرف یعنی لامپ اضافی خاموش! البته قطعا در مصرف برق و انرژی هم اسراف میشود، اما نباید آن را تنها به این امر خلاصه کنیم و از اسرافهای فراوان در حوزه تولید، منابع انسانی، منابع مالی و کشورداری اقتصادی غفلت کنیم.
رییس اتاق ایران همچنین خبر داد که اتاق بازرگانی ظرف دو ماه موضوع اصلاح الگوی مصرف را در کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار داده و طرح جامع نگری را به دولت و مجلس ارائه میکند.
بسته حمایتی دیر آمد
نهاوندیان ادامه داد: با وجود اینکه بسته حمایتی از سوی وزارت صنایع و معادن اعلام شده اما توقع این بود که این امر شش ماه قبل انجام میگرفت البته در این بسته درباره تعرفهها پیشنهادهایی انجام گرفته که شاید مقدمتر از آن بازنگری در سیاستهای ارزی و نرخ ارز باشد.
رییس اتاق ایران تصریح کرد: با وجود اینکه اتاق ایران بارها در زمینه بازنگری در سیاستهای ارزی سخن گفته و پیشنهادهای مدونی را ارائه داده است، اما هنوز اقدام خاصی صورت نگرفته، لذا ضروری است برای متوازن کردن نرخ ارز در شرایط فعلی اقدام مطلوبی انجام شود. چرا که اگر بنا به مبارزه با اسراف است، باید در این سیاستها تجدیدنظر کنیم. در موضع سیاستگذاری پیامهایی بدهیم که از اسراف منابع اجتناب شود.
در ادامه این نشست علاء میرمحمد صادقی، نایب رییس اتاقایران به ارائه گزارش اقدامات هیات رییسه در سال۱۳۸۸ پرداخت.
تشکیل کارگروه فرعی
ساماندهی تشکلها
علی اصغر جمعهای، رییس کمیسیون تشکلهای اتاقایران هم به ارائه گزارشی در خصوصاین کمیسیون پرداخت. وی گفت: کمیسیون تشکلهای اتاقایران در راستای کمک به اجرای سیاستهای کلی اصل44 قانون اساسی، دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیست ساله کشور، ضرورت هماهنگی و انطباق با فضای نوین کسب و کار جهانی و تقویت و توسعه تشکلها و همچنین لزوم بازتعریف و بازشناسی جایگاه تشکلها، امر ساماندهی تشکلهای اقتصادی وابسته به اتاقایران و ایجاد نظامهای مناسب برای آنها را در اولویت کاری خود قرار داد.
وی افزود: تلاشهای این کارگروه و نیز کمیسیون تشکلها منجر به تهیه و ارائه طرحایجاد سازمان جدید تشکلهای اقتصادی وابسته به اتاقایران بر اساس طرح مفهومیو مدل شبکهای و سلسله مراتبی شده است.
ارسال نظر