فراز و نشیب بازارچه‌های مرزی در سال 87

صادرات کالا از بازارچه‌ های مرزی در دوازده ماهه سال ۱۳۸۷ به ۳۷۶ میلیون و ۳۷۰ هزار دلار رسید.

بازارچه پرویزخان با اختصاص ۱۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار یا ۵۰/۳۰ درصد از ارزش صادرات بازارچه‌ها در سال ۱۳۸۷ رتبه اول را کسب کرد. بازارچه تمرچین - پیرانشهر با ۵۵ میلیون و ۹۸۰ هزار دلار یا ۸۷/۱۴ درصد در رتبه دوم قرار دارد و بازارچه کیله - سردشت با ۴۹ میلیون و ۴۱۰ هزار دلار یا ۱۳/۱۳ درصد جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. همچنین در رده‌های بعدی بازارچه یزدان با سهم ارزشی ۸۲/۷ درصد، بازارچه شوشمی با ۴۲/۴ درصد، بازارچه میلک با ۲۲/۴ درصد، دوکوهانه با ۱۵/۳ درصد، کوهک - سراوان با ۸۳/۲ درصد، باجگیران با ۸۳/۲درصد و بازارچه میل ۷۵ با ۷۷/۲ درصد قرار گرفته‌اند. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، از میان ده بازارچه یاد شده ۴ بازارچه هم ‌مرز با عراق، ۴ بازارچه هم ‌مرز با افغانستان، یک بازارچه هم ‌مرز پاکستان و یک بازارچه هم ‌مرز ترکمنستان است. سهم ارزش صادرات بازارچه‌های هم‌ مرز با کشور عراق ۹۲/۶۲ درصد، افغانستان ۹۶/۱۷ درصد، پاکستان و ترکمنستان هر کدام ۸۳/۲ درصد از کل ارزش صادرات بازارچه‌‌ای در سال ۱۳۸۷ بود که سهم عراق در میان کشورهای یاد شده چشمگیر است.

همچنین سهم سایر کشورها از صادرات بازارچه ‌های مرزی در مدت یاد شده ۴۶/۱۳ درصد بوده است.

کاهش ۱۳درصدی تجارت چمدانی

در دوازده ماهه سال گذشته ۴۹میلیون و ۴۸۰هزار دلار انواع کالا به روش تجارت چمدانی صادر شد.

به گزارش روابط عمومی گمرک، سال گذشته در هر روز به‌طور متوسط ۱۳۵هزار و ۱۹۰دلار کالا از طریق تجارت چمدانی از گمرکات مرزی به کشورهای CIS ارسال شد. آمار اعلام شده از سوی دفتر آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک حاکی از کاهش ۱۵/۱۳درصدی ارزش تجارت چمدانی در دوازده ماهه سال گذشته نسبت به ارقام مشابه سال ۱۳۸۶ است.

طی دوازده ماهه سال گذشته گمرک آستارا با اختصاص ۲۶میلیون و ۹۰هزار دلار یا ۷۳/۵۲درصد ارز ارزش تجارت چمدانی رتبه اول، گمرک سرو با ۶میلیون و ۷۰۰هزار دلار یا ۵۴/۱۳درصد در رتبه دوم و گمرک بیله‌سوار با ۵میلیون و ۴۸۰هزار دلار یا ۰۸/۱۱درصد رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.