نخستین دایره‌المعارف فرش کشور تدوین می‌شود

گروه بازرگانی - مدیرعامل شرکت فرش با اشاره به طرح واگذاری شرکت فرش به بخش‌خصوصی گفت: قرار بوده از سال ۸۲ تا آخر امسال شرکت فرش به بخش خصوصی واگذار شود، اما حالا که سال ۸۷ است این آخر سال نیامده است! جلال‌الدین بصام این موضوع را در نشست خبری فراخوان دایره المعارف فرش ایران که با حضور معاون بنیاد دانش‌نامه فارسی و عضو انجمن علمی فرش ایران در محل شرکت فرش برگزار شد، مطرح کرد. در این نشست، پرسش‌هایی در خصوص درآمدهای شرکت فرش، تسهیلات ویژه، خصوصی‌سازی و میزان فعالیت‌های شرکت در سال جاری، مطرح و به آنها پاسخ داده شد.

در ابتدا چیت‌سازیان، رییس انجمن علمی فرش ایران و عضو شورای علمی دایره‌المعارف فرش با بیان اینکه فرش ایرانی تاریخ کهن کشورمان را معرفی می‌کند و برای پویایی این هنر نیازمند مسلح شدن آن به ابزار دانش هستیم، خاطر نشان کرد: انجمن فرش ایران از سال ۱۳۸۱ با کمک اساتید فرش کشور و با مجوز وزارت علوم با محوریت پژوهش، آموزش و ارائه نگرش تخصصی به فرش شکل گرفت و همچنین پیگیری تدوین دایره‌المعارف فرش ایران که مجوز آن توسط بنیاد دانش‌نامه فارسی ایران صادر شد از اقدامات این انجمن است.

وی خاطرنشان کرد: از پاییز سال گذشته شورای علمی این دانش نامه شکل گرفت و مدخل‌گزینی دایره‌المعارف به سرانجام رسیده است.

در همین راستا جلال‌الدین بصام مدیرعامل شرکت فرش ایران با تاکید بر اینکه فرش در ایران کشف شد و به اوج رسید، اما متاسفانه در زمینه گردآوری دانش فرش ایران اقدام جدی صورت نگرفته است، بیان کرد: در دنیا بیش از ۱۸۰۰عنوان کتاب در زمینه فرش دستباف چاپ شده، اما در ایران کمتر از ۵۰عنوان کتاب در زمینه فرش داریم و تدوین دایره‌المعارف فرش ایران در برهه‌ای که افراد فعال و خبره در این زمینه در حال از بین رفتن‌اند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی خاطرنشان کرد: تدوین این دایره‌المعارف در ۶ جلد و به صورت مصور انجام می‌شود و از وجود محققان و اساتید فعال در عرصه فرش کمک گرفته می‌شود.

در ادامه مدیرعامل شرکت فرش ایران در خصوص فعالیت‌های این شرکت در ایام دهه فجر گفت: پیرو مصوبات هیات دولت، شرکت فرش موظف به ساخت تعدادی سوله آموزشی در کرمان شد که این تعداد سوله در منوجان، قلعه گنج، کهنوج و اسفندقه جیرفت ساخته شده است.

وی افزود: در این سوله‌ها قالی‌بافی به مردم محروم جنوب کرمان آموزش داده می‌شود که این اقدام باعث افزایش اشتغال در این مناطق می‌شود.

جلال‌الدین بصام با اشاره به اینکه در سال جاری در چند مناقصه کشورهای حاشیه خلیج فارس شرکت کردیم، بیان کرد: با توجه به بحران مالی جهانی، بهترین مرکز فعالیت در کشورهای حاشیه خلیج فارس است، بنابراین در کشورهای عمان و امارات موفق به سفارش‌گیری شدیم و در کویت نیز قدم‌هایی برداشتیم.

وی تصریح کرد: برای دریافت اطلاعات دقیق واگذاری شرکت فرش به بخش خصوصی باید به سازمان خصوصی‌سازی مراجعه کنید. قرار بود دی‌ماه گذشته مراسم مزایده برگزار شود، اما ما هنوز اطلاعی نداریم.

مدیرعامل شرکت فرش با اشاره به درآمدها و گردش مالی شرکت فرش اظهار داشت: طی سال گذشته درآمد شرکت ۵/۹میلیارد تومان بود همچنین گردش‌ مالی نیز به ۱۸میلیارد تومان رسید.

وی تصریح کرد: در مجموع نیم درصد از فرش کشور توسط شرکت فرش تولید می‌شود و این در حالی است که امسال سود شرکت ۲میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان بوده است.