سرمایه‌گذاری 2هزار میلیارد تومانی بخش‌خصوصی در بنادر کشور

گروه بازرگانی- روز گذشته علیرضا ساطعی، عضو هیات عامل و معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی در آستانه برگزاری چهارمین همایش ملی ایمنی در بنادر در جمع خبرنگاران حاضر شد و به ارائه گزارش در خصوص حجم سرمایه‌گذاری‌های بخش‌خصوصی در بنادر کشور پرداخت. ساطعی هدف از برگزاری چهارمین همایش ملی ایمنی در بنادر را جلب مشارکت جامعه‌ بندری با رویکرد علمی - کاربردی بیان کرد و گفت: شعار این دوره از همایش «مشارکت جامعه‌بندری، ضامن بنادر ایمن» است و این همایش فردا با حضور شرکت‌های کارگزار بندری دریایی و راهبران ترمینالی و سرمایه‌گذار فعال در بنادر و جمعی از مدیران، اساتید و کارشناسان خبره حوزه ایمنی و بندری در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار می‌شود.

معاونت امور بندری سازمان بنادر با تاکید بر اینکه مبادی ورود کشور حدود ۹۰درصد حمل‌و‌نقل کالا را به عهده دارند، خاطرنشان کرد: این امر نقش کلیدی بنادر ایران را در اقتصاد نشان می‌دهد. طبق آمار گمرک ایران به طور میانگین ۹۴درصد واردات ایران از طریق بنادر صورت می‌گیرد.

ساطعی درخصوص سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در بنادر توسط بخش خصوصی بیان کرد: در برنامه چهارم میزان سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی ۲۸۰میلیارد تومان پیش‌بینی شد، اما ‌اکنون که برنامه چهارم توسعه در حال پایان است میزان سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی به یک‌هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی در ادامه افزود: با توجه به رکود اقتصادی در دنیا که بر فعالیت‌های تمامی بخش‌ها به ویژه بخش خصوصی سایه انداخته است و در این شرایط بحرانی سازمان بنادر درخواست‌هایی برای سرمایه‌گذاری در ترمینال‌های ایران دارد که نشان‌دهنده اطمینان و اعتماد بخش خصوصی به آینده بنادر است.

ساطعی درخصوص سرمایه‌گذاری در بندر امام‌خمینی گفت: سرمایه‌گذاری در حدود ۲۰۰میلیارد تومانی برای ساخت سیلوی ترانزیتی و تجهیزات روی اسکله ۱۵۰هزار تنی بندر امام‌خمینی از پیشنهادهای بخش خصوصی در این بندر است که با این سرمایه‌گذاری‌ها ظرفیت غله بندر امام‌خمینی تا ۸میلیون تن افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به پیشنهاد ساخت ترمینال نفتی در بندر امام‌خمینی خاطرنشان کرد: اقدامات لازم برای این سرمایه‌گذاری و بررسی مدل‌ اقتصادی ساخت ترمینال نفتی بندر امام‌خمینی در حال انجام است که این اقدام باعث افزایش ۵۰۰هزار تنی ظرفیت کالاهای نفتی و افزایش صدهزار تنی مخازن فرآورده‌های نفتی می‌شود.

به گفته ساطعی، جذب سرمایه‌گذاری‌ ۵هزار میلیارد تومانی در بنادر توسط بخش خصوصی مستلزم ایجاد زیرساخت‌هایی توسط سازمان بنادر است، اما جذب سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی تا پایان برنامه پنجم توسعه قطعی است.