نظرگاه
تعامل با کشور ورشکسته؟!
دکتر پدرام سلطانی *
هفته گذشته رییسجمهور چپگرای کشور اکوادور به ایران آمد و به گرمی مورد استقبال مسوولان کشورمان قرار گرفت.
نمایی از حضور رییسجمهور اکوادور در اتاق ایران
دکتر پدرام سلطانی *
هفته گذشته رییسجمهور چپگرای کشور اکوادور به ایران آمد و به گرمی مورد استقبال مسوولان کشورمان قرار گرفت. وی با حضور در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران از تجار ایرانی دعوت کرد که از کشور وی قهوه و موز و ماهی تن خریداری کنند و در زمینه احداث کارخانه سیمان در اکوادور سرمایهگذاری نمایند.
به گفته ایشان اکوادور میتواند در عوض صادرات موز از ایران، اتوبوس، تراکتور و کود شیمیایی خریداری کند. سوال اول این است که این تعامل اقتصادی که از سوی رییسجمهور اکوادور به تصویر کشیده شده است چقدر میتواند به نفع کشورمان باشد؟
روز گذشته خبری روی وب سایت خبرگزاریهای بینالمللی منتشر شد مبنی بر اینکه رییسجمهور اکوادور اعلام نموده است که کشورش توان پرداخت بدهیهای خارجی خود را ندارد و قصد اعلام ورشکستگی دارد. این در حالی است که این کشور از محل صادرات نفت در سالهای اخیر درآمد ارزی خوبی کسب کرده است و به اعتقاد کارشناسان، مشکلی در بازپرداخت بدهیهای خود ندارد. سوال دوم این است که کشور ما با داشتن تجربههای ناخوشایند تعامل با کشورهایی که مانند اکوادور به تعهدات مالی خود پایبند نیستند سالها است که به دنبال دریافت مطالبات خود از این کشورها است، آیا این تجربیات کافی نیستند و بهتر نیست به اینگونه کشورها با احتیاط و تردید بیشتری بنگریم؟
تجربه کشورهای موفق در تعاملات بینالمللی نشان داده است که مشی اول اقتصاد، بعد سیاست منجر به رشد و شکوفایی اقتصاد این کشورها شده است و اکنون این کشورها از درآمد سرانه چند ده هزار دلاری و تبادلات تجاری بینالمللی چند صد میلیارد دلاری بهرهمند هستند و مردم آنها از سطح رفاه نسبتا بالایی برخوردار شدهاند. اگر رسیدن به این ارقام و اول شدن در منطقه طبق سند چشمانداز خواسته ما است، شایسته است از کنار این تجربیات موفق بدون تامل عبور نکنیم.
*عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران
ارسال نظر